Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Silnik 1.8 z 3 letnia instalacja LPG--warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam do Was pytanie. Czy warto kupic Audi z 1997 z silnikiem 1.8 (ADR 1.8 125PS) z instalacja BRC Sequent 24, przebieg ~230000 km?

Chodzi mi glownie o stan silnika. Czy po 3 latach na gazie teoretycznie bedzie trzeba cos juz robic.

I kolejne pytanie. Ile mniej wiecej moze jeszcze taki silnik pojezdzic z taka instalacja bez wiekszych remontow?

Opublikowano

Czy po 3 latach na gazie teoretycznie bedzie trzeba cos juz robic.

a co to za pytania ?? kto ci naopowiadał ze LPG niszczy silnik ?? jakiś własciciel gnojowoza ????

to są bzdury

jedyne co moze trzeba zrobic to przeczyścic wtryskiwacze i zmienić filtry po zakupie

I kolejne pytanie. Ile mniej wiecej moze jeszcze taki silnik pojezdzic z taka instalacja bez wiekszych remontow?

tyle ile bez instalacji , moze jeszcze 100.000 a moze 300.000 , nikt ci tu nic nie wywróży :wink4:

bierz auto i ciesz sie bezawaryjna jazdą :good:

Opublikowano
  • Autor

co to za pytania ?? kto ci naopowiadał ze LPG niszczy silnik ?? jakiś własciciel gnojowoza ????

to są bzdury

jedyne co moze trzeba zrobic to przeczyścic wtryskiwacze i zmienić filtry po zakupie

Pytanie jak kazde inne pytanie. Nikt mi niczego nie opowiadal. Nie jezdzilem nigdy na gazie, wiec pytam o opinie.

Dzieki za cenna wskazowke

Opublikowano

Jezeli instalacja była dobrze ustawiona to silnikowi nic sie nie stało i spokojnie moze jeszcze długo pochodzic, co do samej instalacji byc moze bedzie trzeba zregenerowac parownik i zobaczec jak działaja wtryskiwacze. Ja miałem kiedys B3 i tam instalacja miała 10 lat i przebieg 372tys i silnik chodził jak zegarek i bez remontu.

Opublikowano

Hej

Mam do Was pytanie. Czy warto kupic Audi z 1997 z silnikiem 1.8 (ADR 1.8 125PS) z instalacja BRC Sequent 24, przebieg ~230000 km?

mam wręcz identyczną furkę śmiga jak się patrzy ( nie mówię o osiągach :tongue4:)

jak pisał Moskal bierz i się ciesz z furki....

Opublikowano

dokładnie ja mam już na gazie zrobione 60 000 tys i auto hula hula jeszcze raz hula ważne by dbać o regulacje filtry co 10000 -12000 tys ,świece olej

moje auto ma 197 000 licznikowego przebiegu i tyle ma w rzeczywistości i naprawdę nie mam nic do zarzucenia silnikowi może jedynie to że nie ma w oznaczeniu 1.8 literki T :):):) ale naprawdę jest zdrowym i rześkim silnikiem i to mnie cieszy :) oblukaj dobrze furkę pod kątem stanu motoru i oraz instalację Gazu i ciesz się jazdą :):hi:

Opublikowano

Co do instalacji gazu to mogę tyle powiedzieć, że mój brat jako taksówkarz śmigał oplem z instalacją LPG jakieś 7 lat - przy silniku nic nie robił "pomimo" że jest wstawiona instalacja. Nie ma co sugerować się opiniami ludzi, którzy nigdy nie mieli do czynienia z samochodami napędzanymi gazem. Jeżeli cały układ jest porządnie zrobiony i dba się o samochód to silnikowi nic nie będzie.

Jeżeli samochód jest sprawny technicznie, poprzedni użytkownik dbał o niego to nie ma co się zastanawiać - jazda na LPG w dzisiejszych czasach po prostu opłaca się.

Opublikowano

wykrec swiece albo kawalek wydechu i zobacz jaki jest kolor

zobaczysz jak wyglada i bedziesz wiedzial czy byla dobrze ustawiona mieszanka

Opublikowano

Każde używane auto to loteria jeśli ktoś dbał to będziesz sie cieszył i jeździł a jeśli nie to kupisz skarbonkę:) ja mam takie auto instalacje założyłem sam i jestem naprawde zadowolony ostatnio nawet udało mi sie zejść w spalaniu do 8,5l lpg to jak za darmo jak kupisz powymieniaj filtry jedź na regulacje i śmigaj:)

Opublikowano

ja mam pytanie mam prawie 270tyś nalatane warto zakładać LPG??

Opublikowano

warto :wink4:

Opublikowano

a jaką instalacje??

Opublikowano

a jaką instalacje??

BRC lub Staga

Opublikowano

To kwestia jak długo zamierzasz jeszcze jeździć takim samochodem - kwestia szybkiego zwrotów kosztów montażu instalacji. Nie dobiera się gratów pod ilość km, bo nawet instalacja z najwyższej pułki przy źle wykonanym montażu przez instalatora nie zda egzaminu.

Opublikowano

Ja założyłem w maju przy 225tyś.-zrobiłem kilkanaście tyś. i nie poczułem jeszcze ani razu zapachu lpg.Tak jak mówią inni-jeśli dobrze dopasowana instalka,to pośmigasz. :good:
Opublikowano

Ja założyłem w maju przy 225tyś.-zrobiłem kilkanaście tyś. i nie poczułem jeszcze ani razu zapachu lpg.Tak jak mówią inni-jeśli dobrze dopasowana instalka,to pośmigasz. :good:

a ty jaką masz instalke??

Opublikowano

Ja jeżdżę na STAG300 i instalacja daje rade.

Opublikowano

a ty jaką masz instalke??

-reduktor:Magic

-zawór gazowy:Valtek

-wielozawór:Tomasetto

-obudowa wielozaw.:Irene

-zawór tankowania:Tomasetto

-przełącznik G/B:Stag300 6 Plus

-ECU:Stag300 6 Plus

-wtryskiwacze:Magic

-przew. elast.:Fagumit

Opublikowano

Jak dobrze założona to bedziesz zadowolony