wosiu007 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 odświeżając temat bo widzę że padło to pytanie ale odpowiedzi brak. Więc podczepię się pod nie: czy można vagiem wyłączyć czujniki zużycia bo gdzieś mam przerwę na obwodzie a nie chce mi się tego rozbierać
adam1212 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Cześć, świeciła mi się cały czas kontrolka klocków, Gość, który się podobno zna na elektryce twierdził, że nie da się tego wyłączyć vagiem - nie wiem może się mylił ? Natomiast w prosty sposób załatwiłem to sam. Wystarczy unieść samochód (po to żeby dostęp był lepszy) i na wejściu kabla od czujników do nadkola jest gumka, którą należy wyciągnąć i kawałek dalej na luźnym przewodzie jest kostka . Ja ją rozłączyłem i zmostkowałem na wtyczce cieniutkim kawałkiem drutu. Przestało świecić. Zrobiłem to na obu kołach z przodu (tylko tam miałem czujniki). Nie wiadomo przy którym kole kable nie łączą. Najczęściej kable przerywają się na odcinku miedzy kostką przy klockach i nadkolem. Zmostkowanie powyżej powinno pomóc. Czujniki nie świecą, kiedy kable się łączą (są zmostkowane).
piotruch6 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 mam pytanie czy czujniki od klocków znajdują się także na tylnych kołach? bo zaświeciła mi się kontrolka i niewiem które klocki kupić
GRYFI Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 mam pytanie czy czujniki od klocków znajdują się także na tylnych kołach? bo zaświeciła mi się kontrolka i niewiem które klocki kupić tylne nie mają czujników
Rekomendowane odpowiedzi