robak1305 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 witam dziś wymieniałem gumowy waż od hamulców w prawym przednim kole i po wymianie zabrałem sie za odpowietrzanie standardowa metoda czyli kolega siedział i pompował a ja luzowałem i dokręcałem odpowietrznik przy zacisku i tak mi sie wydaje ze za późno uzupełniłem płyn w zbiorniczku i mogło do weżyka sie dostać powietrze ale nie jestem pewien w każdym razie po odpowietrzaniu jak przekręciłem zapłon to pojawiły mi sie te 2 kontrolki i po naciśnięciu przycisku check pisze na wyświetlaczu zatrzymaj samochód i sprawdz płyn hamulcowy i hydrałliczny czy morze to być spowodowane tym ze zapowietrzyła mi sie pompa abs ????? jak tak to jak ją odpowietrzyć i czy po zrobieniu tego kontrolki znikną czy trzeba do tego użyć już vag ??
Dev Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 musisz odpowietrzyc uklad VAG-iem, procedura na www.vcds.pl
Jaszczur87 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 a jak nie masz VAG'a to wystarczy zakład który ma pompę wysokociśnieniową do układów hamulcowych
Dev Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 wysokocisnieniowa? Przeciez ona podaje tylko 0.2MPa, a jak dasz wiecej to Ci zbiorniczek plynu hamulcowego rozpi.....i
robak1305 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2010 dzieki za info ale to był poprostu zawieszony pływak w zbiorniczku do płynu i pokazywało jego brak poprzez kontrolki a co do pompy to nie została ona zapowietrzona
Rekomendowane odpowiedzi