Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BNA] Moja Księżniczka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miłość od pierwszego wejrzenia... Zobaczyłem, zapragnąłem ... wziąłem ... i mam :)

k8BKi.jpg

QvnPA.jpg

k1Gei.jpg

k1NIJ.jpg

Księżniczka jest z silnikiem BNA 136 konnym, choć podejrzewam, iż jest tam jakaś niespodzianka - ale o tym dowiem się, jak podjadę na hamownię ... Głównym kryterium zakupu oprócz silniczka była wersja z chromem, ksenonami i 4 elektrycznymi szybkami :) i taką udało mi się wyhaczyć ...

Jednak niestety nie posiadam DRL, a ksenony są dołożone - nie mają spryskiwaczy... Najechane ma 102km, choć troszkę martwi mnie kierownica i gałka biegów, które zaczynają się wycierać... To tak na szybko tyle, co przychodzi mi do głowy :)

Opublikowano

Ładna, jakiś tam wypas jest ale opisz dokładnie :good:

Opublikowano

z wypasu widze 4 el. szyby, skórzane stołki, i listwy alu :)

Opublikowano
  • Autor

Nadpisałem w pierwszym poście odnośnie wyposażenia ... na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy ... :) Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Serwisowane było w Belgii do 45 km.. potem 3 lata w Polsce poza ASO zrobił 55 km, aktualnie 102km... Patrząc po eksploatacji wnętrza, przebieg raczej prawdziwy, choć lekkie wytarcie kierownicy lekko mnie zaniepokoiło ... z drugiej zaś strony, nawet jeśli ktoś cofnął o 50 km (więcej to nierealne) , dla mnie to nie tragedia ;)

Opublikowano

... z drugiej zaś strony, nawet jeśli ktoś cofnął o 50 tkm (więcej to nierealne) ,

nie wiesz co piszesz... pierwsze lepsze z brzegu

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=578&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.mileage&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&id=134983956&pageNumber=1

rok młodsze od Twojego, więc idąc tym tropem i dodać jeszcze rok użytkowania wynik jest prosty... nie pisz, że coś jest nierealne, tylko dlatego, że nie chcesz w to wierzyć... sprawdź przebieg po vinie i będziesz spać spokojnie, tym bardziej, że sam piszesz o śladach na kierownicy i gałce zmiany biegów...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=135127897&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.mileage&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2

tu np. oprócz zajechanego podłokietnika nie ma śladów zużycia.. a popatrz na przebieg... :wink4:

furmanka śliczna, gratuluje zakupu i powodzonka w modzeniu :good:

Opublikowano

Tylko ten hid w tą lampę to tak nie bardzo :/ Poza tym to ładne auto :)

Opublikowano

ksenon jest ale za 130 PLN z aukcji internetowej

ocena ogólna OK :good:

Opublikowano
  • Autor

nie wiesz co piszesz... pierwsze lepsze z brzegu

Wiem, co piszę - Ona jest w Polsce od 3 latek i była użytkowana prywatnie ... sam dojeżdżam do pracy codziennie i w ciągu 4 latek przejechałem 70k... więc 60k w 3 lata to raczej norma u Nas (pewnie, że zdarzają się wyjątki)

Pozdrawiam... ;)

PS. Może coś w tym jest, że bronię się od uwierzenia w 250k :))) ;)

Opublikowano

Nieźle, że poleciałeś na ten xenon/hid :D uważaj na policemajstrów :)

Opublikowano
  • Autor

Znaczy, że mam nielegalny xenon? Dlaczego? ... Sorki za dyletanctwo, ale do tej pory jeździłem B5 bez wynalazków technicznych ;) Człowiek całe życie się uczy ;) Pozdrawiam

Opublikowano

znaczy, że masz nielegalny xenon. masz samo-poziomowanie reflektorów i spryskiwacze lamp? spryskiwaczów brak więc... ;)

Opublikowano

Połowa z nas ma nielegalny xenon, chodzi o to, że włożyłeś go w zwykły odbłyśnik, a to strasznie daje po oczach, co innego jak byś włożył w soczewkę która skupia światło i nie jest ono rozprzestrzenione na wszystkie strony.

Opublikowano
  • Autor

Starałem się od razu obniżyć do minimum wysokość bicia reflektora, żeby nie bić po oczach, ale o soczewce nie wiedziałem... Co radzicie, żeby to poprawić? Da się zmienić sam odbłyśnik? Pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym proponował wyciągnąć te żarniki z lamp, bo kiedy dowód poleci to tylko kwestia czasu i zainwestować w lampy i instalację do ksenonu. Jeżeli próbowałbyś przerobić tą lampę na soczewkową będzie to lampa bez homologacji, z czym to się wiąże zapewne wiesz.

Opublikowano

widze że masz seryjne zawieszenie 1BA... możesz zmierzyc wysokośc na równym od rantu błotnika do ziemi z przodu i z tyłu...

14763833.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sprawy - sprawdzę dzisiaj i dam znać ;) Pozdrawiam

PS. Podziwiałem Twoją Niunię, śliczna jest ;)

Opublikowano

Nie ma sprawy - sprawdzę dzisiaj i dam znać ;) Pozdrawiam

PS. Podziwiałem Twoją Niunię, śliczna jest ;)

dzięki :-)... u mnie prace trwają ponieważ musze albo dokupic kolejny komplet sprężyn albo...i to bardziej prawdopodobne kompletny zawias KW

a w czwartek @silnika będzie chyba ;)