Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha dzięki.

PS>A ty nie masz B6stki takiej jak w opisie??

mam b6 ale MCE z b7 ( wątek KFX-a, http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=200069.0 , to samo co w b6 + czujnik deszczu ) :cool1:

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

O przyuczeniu vinu wiem, o kodowaniurównież. Zrobiłem przesiadke z MCE LOW bez literki na HIGH z literką F wraz z instalacją pod czujnik światła, CLH i światła AUTO. Niestety vag nie chce mi się połączyć z 09 cental electric a próbowałem juz wszystkiego włącznie ze zmianami parametrów portu...ciekawe jest to, że wcześniej dało się połączyć z MCE. Musze jeszcze sprawdzić, czy czasem jakieś kabelki od CANów przy MCE się niepouszkadzały.

pozdr :hi:

Opublikowano

panowie a idzie wylaczyc w a4 b6 drugie przecieranie wycieraczek po spryskiwaczu? chodzi mi o +008 Drop / Tear (chyba to ta funkcja) bo strasznie mnie to denerwoje i mazie szybe :/ niestety kanal 13 nieaktywny...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
:hi: mam taki problem.Otoz ostatnio mialem przypadek zalania MCE.Wariowaly swiatla,wycieraczki niechcialy sie wylaczyc.Po 3 dniach suszenia jakos wszystko wrocilo do normy,dziala elegancko oprocz wycieraczek-wolniej chodza jakchodzily. Co poradzicie?? wymiane mce ??
Opublikowano

:hi: mam taki problem.Otoz ostatnio mialem przypadek zalania MCE.Wariowaly swiatla,wycieraczki niechcialy sie wylaczyc.Po 3 dniach suszenia jakos wszystko wrocilo do normy,dziala elegancko oprocz wycieraczek-wolniej chodza jakchodzily. Co poradzicie?? wymiane mce ??

Moze po prostu mechanizm Ci sie zaciera. To popularny problem w B6

Opublikowano

to że wolniej działają wycieraczki nie koniecznie jest związane z MCE. może to być zbieg okoliczności.

jeśli dokładnie czytałeś forum to wiesz, że lubią się zapiekać.

na twoim miejscu ZAWCZASU zajrzałbym na podszybie i sprawdził czy tam nie ma awarii... dopiero gdy się upewnisz, to działaj z MCE...

Opublikowano

a jak to jest z wlacznikiem swiatel np ja mam BK7 8E0 941 531 01 -- KO9640 a musze go zmienic to jaki moge wsadzic jezeli takiego samego nie znajde??

Opublikowano
  • Autor

a jak to jest z wlacznikiem swiatel np ja mam BK7 8E0 941 531 01 -- KO9640 a musze go zmienic to jaki moge wsadzic jezeli takiego samego nie znajde??

Przeczytaj dokładnie pierwszy post - dokładnie rozdział poświęcony włącznikowi świateł.

Opublikowano

poczytalem :hi: ale teraz takie pytanie w momencie kiedy teraz np kupie znowu przelacznik low a w najblizszym czasie przewiduje mce kupic w wersji high to co wtedy czy tylko przemianka pinow pomoze? albo w druga strone jak kupie teraz przelacznik high pozamienam te piny a pozniej zmienie mce to co z tymi zamienionymi pinami wczesniej w kostce przelacznika??

Opublikowano

Wg mnie lepszym sposobem jest rozwiązanie drugie. Po co kupować przełącznik low jak chcesz sie przesiadać na MCE high. Jak pozamieniasz w tym wypadku piny to nie będzie miało to znaczenia przy wymianie MCE. Jakbys sie przypatrzył w pierwszym poście jest wszystko dokładnie opisane. Pamiętaj, że przy wymianie MCE z low na high jest troche roboty kabelkologicznej...Miłego rezanka życze. :hi:

Opublikowano

tak tak oczywiscie ja chce kupic to i to high bo i tak musze chyba powymieniac

Opublikowano

Pewnie głupie pytanie ale trudno.

Mam włącznik clh ale nie działa czy można go jakoś aktywować mam moduł F lusterko zwykłe przełącznik bez AUTO.

Chciałbym uruchomić odprowadzanie do domu. Że gdy zamknę centralny lub otworze z pilota, to jeszcze przez ileś tam sekund światła świeciły. nie ważne czy dzień czy noc zawsze... Czy jest taka możliwość??

AHA i włącznik mam już w audi razem z regulacją świateł

Opublikowano
  • Autor

Pewnie głupie pytanie ale trudno.

Mam włącznik clh ale nie działa czy można go jakoś aktywować mam moduł F lusterko zwykłe przełącznik bez AUTO.

Chciałbym uruchomić odprowadzanie do domu. Że gdy zamknę centralny lub otworze z pilota, to jeszcze przez ileś tam sekund światła świeciły. nie ważne czy dzień czy noc zawsze... Czy jest taka możliwość??

AHA i włącznik mam już w audi razem z regulacją świateł

Wszystko (zwykłe lusterko i włącznik bez AUTO) wskazuje na to, że przełącznik CLH/regulacja masz dołożony... Aby odpalić CLH w trybie awaryjnym będziesz musiał poprowadzić brakujący kabelek między w/w włącznikiem (pin 7) a MCE (kostka 32-pin, pin 24).

Po wszystkim trzeba będzie zakodować czujnik światła w MCE (kodowanie jest rozpisane w pierwszym poście).

Opublikowano

Panowie a podpowiecie.. chce zamienic sie z kumplem na MCE

ja mam z koncowka E

- xenony

- kontrola zarówek

- rok 2003

kumpel z koncowka F

- brak xenonow

- kontrola zarówek

- rok 2003

trzeba przepinac jakies kable czy wymieniam po prostu moj z jego p&p

Opublikowano

na poczatku postu wszystko ci pisze

Opublikowano
:wallbash: to juz trzeba przewalic parenascie stron..i tak napisales posta wiec robi sie tasiemiec a mogles napisac "tak" lub "nie"
Opublikowano

trzeba przepinac jakies kable czy wymieniam po p

samo przełożenie jest p&p, ale trzeba będzie jeszcze vin przyuczyć i odpowiednio zakodować...

czytać się nie chce??? :disgust:

Opublikowano

czytac sie chce ale tyle stron no to bez przegiecia..

Opublikowano

Będziesz musiał tak jak pisał kolega barrowiec1 przyuczyć Vinu (kanał 81, wartość 46992) i zakodować u siebie MCE na ksenony, a u kolegi na zwykłe halogeny... Fakt faktem jakbyś przeczytał tylko i wyłącznie 1 post napisany przez Bart-Sa wiedziałbyś jak przeprowadzić kodowanie....

pozdr :hi: