Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie tu popełniłem błąd i przesadziłem z temperaturą :wink:

Z przylutowaniem nowych pewnie nie będzie problemu.

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pilnuj jeszcze ścieżki!!!! Tutaj również można się nadziać, pozostanie wtedy kombinacja z cieniutkimi drucikami!!!

Opublikowano
Pilnuj jeszcze ścieżki!!!!

no to zabrzmmiało dwuznacznie:polew::polew:

Opublikowano
Pilnuj jeszcze ścieżki!!!! Tutaj również można się nadziać, pozostanie wtedy kombinacja z cieniutkimi drucikami!!!

Fakt, widziałem jak to wygląda i mało miejsca jest :decayed:

Opublikowano

Głodnemu chleb na myśli ?? :shock3:

raczej mowie tutaj o tym, że jest badzo cienka i bardzo łatwo ją przegrzać, NO i pilnuj biegunowości, bo drugiego lutowania ścieżki mogą nie wytrzymać.

TAKA RADA... zanim złożysz włącznik, weź bateryjkę 3V przyklej sobie taśmą samoprzylepną kawałki przewodów do baterii, i podaj napięcie na ścieżkę w okolicy diody.

jeśli będzie wszystko OK, dioda musi zaświecić. niczego nie spalisz bo układ pracuje na 12v, a zaświeci tylko dioda.

Opublikowano
GŁODNEMU CHLEB NA MYŚLI?? :shock3:

a gdzie tam Grześ:wink:

Opublikowano
Głodnemu chleb na myśli ?? :shock3:

raczej mowie tutaj o tym, że jest badzo cienka i bardzo łatwo ją przegrzać, NO i pilnuj biegunowości, bo drugiego lutowania ścieżki mogą nie wytrzymać.

TAKA RADA... zanim złożysz włącznik, weź bateryjkę 3V przyklej sobie taśmą samoprzylepną kawałki przewodów do baterii, i podaj napięcie na ścieżkę w okolicy diody.

jeśli będzie wszystko OK, dioda musi zaświecić. niczego nie spalisz bo układ pracuje na 12v, a zaświeci tylko dioda.

Dioda 3V jest? A już 12V miałem zamawiać :doh: (nie mogę tematu znaleźć z wymianą diod we włączniku :facepalm:)

Opublikowano
Bobikos --> http://www.a4-freunde.com/wiki/pdf/innenleuchte_umbau.pdf

'

W sumie każdemu może się przydać, komu nie działa rozjaśnianie lusterka po włączeniu lampki podsufitki.

Już to zrobiłem, tyle tylko że na wzór ORI, tutaj jest wyjątkowo ordynarnie to zrobione. Pinu 1 i 11 nie trzeba łączyć, dodatkowo pin1 wyciągnięty jest w okolice włączników lampek gdzie należy się podlutować. W wolnej chwili zrobię tutoriala.

Jeżeli chodzi o diody w we włączniku świateł, to rzeczywiście są jakieś trefne, też mi się rozpadały w rękach po wylutowaniu, a na pewno nie była to kwestia przegrzania. Lepiej kupić nowe i wymienić, wtedy będą działały dłużej.

Opublikowano

Znowu diod 3mm nie mieli czerwonych :decayed: To wziąłem 2 białe do AUTO na wszelki wypadek :naughty:

Diody prostownicze też mam to możesz w tej wolnej chwili napisać gdzie się wlutować, żeby było bardziej estetycznie :decayed:

Opublikowano

dziś próbowałem działaś z clh lusterkiem fotochrom i przełacznikiem auto i nie stety klapa:doh:

1) włącznik auto z B7 i w pozycji 0, auto swiecą cały czas światła mijania :facepalm:

2) lusterko chyba jest trefne albo coś nie tak w kabelkach bo jak przytkam opte przy szybie to wchodzi w tryb pracy nocny i jak przydkam drugą opte z przodu to sie zciemnia :doh:

Opublikowano

1) nie masz ustawionego trybu skandynawskiego?

2) a jak zakryjesz diodę od szyby i zaświecisz w przednią ?

Opublikowano
1) nie masz ustawionego trybu skandynawskiego?

2) a jak zakryjesz diodę od szyby i zaświecisz w przednią ?

1) nie

2) to lusterko się nie zciemnia

poza tym a pozycji 0 i auto na fisie mam błąd

jak dam pozycjyjne i mijania to błąd znika

:eusathink: chyba te lusterko jest trefne :doh:

i nie mam podłączonego pinu 1 w lampce podsufitki mam tylko podłączony pin 11 z pinem 6 lusta i to idzie do 19mce ale to chyba nie ma znaczenia bo po co ten pin 1? skoro mostkujemy go z 11??

Opublikowano

jaki masz moduł, jaki włącznik...podaj numery

Opublikowano
jaki masz moduł, jaki włącznik...podaj numery

moduł F

w włącznik z końcódka D - jest z B7

Opublikowano

moduł dokładałeś czy jest fabrycznie?

we włączniku zmieniałeś piny? z 11 na 13? i reszta, tak jak jest opisane w zwijaku>>

Opublikowano

We włączniku świateł musisz kilka pinów przepiąć a jeżeli fotochrom nie działa i czujnik zmierzchu to chyba lusterko walnięte :whistling:

Sam fotochrom próbowałeś podłączyć?

Opublikowano

jeśli ma poprawnie podpięty włącznik, w pozycji ZERO nie mają prawa świecić światła.

chyba że jest uszkodzony włącznik świateł.

1) włącznik auto z B7 i w pozycji 0, auto swiecą cały czas światła mijania :facepalm:

Opublikowano
moduł dokładałeś czy jest fabrycznie?

we włączniku zmieniałeś piny? z 11 na 13? i reszta, tak jak jest opisane w zwijaku>>

był już

tak zrobiłem tak 11 na 13 + mostek + odcienie pin1

i za nim zrobiłem kodowanie w kompie tak samo po właczeniu zapłonu pozycja 0 i auto od razu się właczają światła po kodowaniu na vagu poszedł błąd na fisie ( bład chl chyba to jest)

Opublikowano

Tak z ciekawości, jak podłączyłeś lusterko to włączyło się od razu, bez kodowania? Czy dostało napięcie z MCE dopiero po zakodowaniu? (pytam dla siebie)

Opublikowano
Tak z ciekawości, jak podłączyłeś lusterko to włączyło się od razu, bez kodowania? Czy dostało napięcie z MCE dopiero po zakodowaniu? (pytam dla siebie)

włączyło się od razu to dobrze czy źle :eusathink: