Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
orientuje się ktoś jakie piny idą do kostki B MCE , jakiś nr pinu ?

To zależy co podłączasz (który pin) - są różne wersje pinu i dodatkowo różne wersje przekroju kabla.

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
orientuje się ktoś jakie piny idą do kostki B MCE , jakiś nr pinu ?

idą dwa rodaje , mini iso i iso:wink: ile tego chcesz:decayed:

no już na allegro kupiłem ale bede pamiętał jak bede coś robił na przyszłość :wink:

Opublikowano

Jak by ktos chcial to mam lusterko FOTOCHROM do B7 pod czuknik deszczu ,,, 80 zl + wysylka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

chcialem sie upewnic,po zmianie przelacznika swiatel B na D,trzeba przepiac pin 11 do 13, bo nie swieca mi halogeny,tak?:hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

za niedługo będę zakładał mce f i mam kilka pytań:decayed:

Światła biegu wstecznego - znajduje te dwa kable , przecinam lewy wsteczny daje do MCE B(23) pin 5 ,a prawy do MCE(23) pin 8, ale kable które idą od przodu samochodu tak?? a co tymi uciętymi które idą od lamp ?? mam je dać do pinu 15 kostki 17pin w słupku A??

Światła stopu -Środkowy stop ucinam w słupku A, ten kabelek który idzie od przodu daje do MCE B(23) pin 14, ten który idzie od tyłu mostkuje z dwoma pozostałymi i daje do MCE C32/15 tak ?? ale u mnie w 2001 z tego co czytałem lewy i prawy stop dzieli się w bagażniku tylko gdzie?? wiem ,że ktoś tu opisywał, ale nie mogę znaleźć.

Światła postojowe - tego w ogóle nie rozumiem i prosiłbym o wytłumaczenie:wink:

Opublikowano

Ja ze stopem miałem jaja u siebie. Jak zdejmiesz oparcie od fotela z tyłu i wybebeszysz bagażnik to stojąc od strony bagażnika po lewej masz wiązkę przewodów. Musisz po prostu trafić który to jest i tyle. Nie jestem pewien, czy tam przypadkiem jeden nie jest od lewego albo prawego a resztę przewodów musisz pociągnąć jeszcze do stopów.

Z postojówkami nie ma problemu, bo przednie i tylne są w słupkach A po lewej i prawej stronie.

Wsteczny wrzucasz do MCE B5 i MCE B8 a to co zostało izolujesz.

Czego dokładnie nie rozumiesz?

Opublikowano

Ja mam avanta, czyli jak zdejme boczek to jakieś kable są, mam tam glosniczek od pdc i moduł. Czyli te dwa kable uciete od wstecznego które idą od lamp izoluje i zostawiam luzem? Mostkowac je trzeba? A co do tych pozycji w tej kostce 17pin to jak mam zrobić pozycję przód i tył?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Masz wyraźnie napisane jak to zrobić ;)

Przewody, które idą od lamp (bieg wsteczny) wpinasz w odpowiednie gniazda w MCE. Po prostu włącz wsteczny i przetnij te przewody i zobacz, które światło zgaśnie i po tym odpowiednio wepnij je do MCE a resztą zaizoluj.

Z pozycyjnymi ja się motałem i dzwoniłem do Dońka (w sumie to cały czas na telefonie wisiałem mu :polew:) ale doszedłem jak to ogarnąć.

Przednie musisz znaleźć w czerwonej kostce w słupku A po lewej i prawej stronie (kierowca/pasażer). Przednie i tylne pozycyjne są ze sobą zmostkowane więc musisz przeciąć odpowiedni przewód i sprawdzić miernikiem albo dać mu +12V i zobaczyć, czy to na pewno to światło o które Ci chodzi :wink:

Opublikowano

dzięki Kamil :wink: jeszcze tylko nie wiem jak to jest z tymi stopami, ale jak coś bede pisał:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej jaka jest różnica miedzy sterownike z końcówka 8E0907279(L) a (N) w audi a4 b7 ?:decayed:

Opublikowano

żadna, podłączenia są te same, prawdopodobnie jest coś nowszego w środku i to wszystko

Opublikowano
żadna, podłączenia są te same, prawdopodobnie jest coś nowszego w środku i to wszystko

Dzięki za info :)

Opublikowano

Ma ktoś schemat co zrobić żeby światła w nocy jak włącznik jest w trybie AUTO odpalały się dopiero po odpaleniu silnika a nie od razu jak się na zapłon przekręci? Miałem to, ale mi w śmieciach umknęło :facepalm:

Opublikowano

Wiecie może dlaczego przy zmianie kodowania z 00101 na 00102 zapalaja mi się tylko pozycje a nie światła mijania?

Opublikowano

JAKI masz moduł?

Opublikowano

907 279 c

Opublikowano

Odpowiedź masz w zwijaku...

To moduł LOW czyli światła nie idą poprzez MCE. Więc jak ma ci oświecić?

Opublikowano

Tak moduł LOW myślałem że przy zmianie kodowania z 1 na 2 bedą się zapalać światła po przekręceniu kluczyka w stacyjce czyli ten moduł tego nie obsługuje gdyż zapalają się tylko pozycje.

Opublikowano

moduł i instalacja tego nie obsługuje, przewody nie idą przez moduł

Opublikowano

Mam b6 .

Co można ciekawego ustawić mając ten moduł MCE 8E0 907 279 L ? z b7 .

mam czujnik zmierzchu

włącznik auto

DRL i CLH

?