Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki bo uciekam troszkę z wyrabiam z kończeniem modów :naughty:

Teraz w kolejce jest lusterko fotochrom, i tutaj pytanie - czy do zwykłej szyby podejdzie czujnik deszczu czy nie będzie to działało?

Akurat mam mały uchwyt lusterka :facepalm: a kupiłem juz lustro pod czujnik swiatło/deszcz, mam też uchwyt mocujący duzy :P i myślałem to złożyć ale pytanie będzie to smigało na tej szybie? czy lepiej zapodać teraz fotochrom na mały uchwyt a kiedyś po zmianie szyby zapodać  lusterko z b7 ?

Edytowane przez tazzi

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Da radę, ale rzeźba trochę, lepiej od razu iść w szybę na duży uchwyt...

Opublikowano

Panowie,auto b6 mce swap na b7 włącznik świateł w pozycji 0 i na fisie wywala błąd samopoziomu,przełączam na AUTO jest ok.przełączam na mijania i też jest ok.

Włącznik w pozycji czyli światła nie są włączone a wywala byka na fisie,miał ktoś taki przypadek lub podobny ?

Opublikowano

Samopoziom dokładany? Zasilanie modułu nie jest czasami puszczone przez sygnał z postojówek?

Opublikowano

Tak,dokładany jest samopoziom ale jak to jest puszczone to nie wiem,muszę pytać kolegi.Masz podejrzenie że sygnał jest pobrany z postojówek i to może być ten problem ?

Opublikowano

W temacie nic nie wniosę ale spostrzeżenia Kaja często są trafne i idą po "sznurku" do MCE [emoji1]

Tapnięte z iPhone

Opublikowano
48 minut temu, kaju napisał:

Samopoziom dokładany? Zasilanie modułu nie jest czasami puszczone przez sygnał z postojówek?

Tak,zasilanie jest pobrane z postojówek

Opublikowano

to masz rozwiązanie problemu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Zasilanie modułu nie jest z postojowek. Z postojowek jest tylko sygnał.

Opublikowano
W dniu 26.06.2017 o 16:17, kaju napisał:

Panowie, od sterownika poziomowania wyjmować wtyczkę, odcinać pin 17, zaizolować ten idący od strony auta, a ten kikut co zostanie przy wtyczce, to do niego dolutować nowy kabelek i pociągnąć do MCE i zmostkować do pinu 23 w kostce 23-pinowej. Wtedy samopoziom reguluje lampy w trybie zarówno AUTO, jak i pozycji 1 czyli włączonych światłach mijania. Sorry, że dopiero teraz, ale brak czasu totalny. Pozdrawiam.

Kaju,jest zrobione jak wyżej opisane.

Opublikowano

o patrz. a wyrzuca jakiś błąd w sterowniku?

Opublikowano

Tu kolega przekładał MCE. B6-B7
niech sprawdzi jeszcze raz wszystkie podłączenia.

Opublikowano
20 godzin temu, kaju napisał:

To ja montowalem koledze aker ten samopoziom i sprawa wygląda tak. Wszystko jest połączone tak jak w schemacie z elsy oprócz pinu nr 17 w sterowniku samopoziom. On zamiast do wyłącznika świateł podpiety jest do pinu 23 w Mce.
Zasilanie sterownika samopoziom jest zrobione jak w fabryce przez bezpiecznik z czarnego przewodu plus po stacyjce.
Nie nam teraz dostępu do tego auta i nie mam jak tego dokładnie sprawdzić co jest nie tak.
A w sterowniku samopoziom jest błąd zacisk 56 przerwa w obwodzie. Ale błąd jest tylko jak światła są wyłączone i wtedy nie da się go skasować. Jak włączy się światła to błąd można skasować.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kdawid

Opublikowano
18 godzin temu, kaju napisał:

Jest bład, zacisk 56 przerwa w obwodzie I tylko jak jest włącznik na 0 

Opublikowano

dzisiaj mam zapierdziel i nie zerknę. na spokojnie zajrzę w wolnej chwili i pomyśle.

Opublikowano

W aucie są założone bixy i na światłach długich są zrobione dzienne jest dołożony jeden kabelek może tu jest problem.

Opublikowano

@kaju
Jak to jest z ori lampami USA trzeba coś rzeźbić w MCE i wtyczkach czy kupuje lampy USA podpinam i wsio działa mam MCE wersje F

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

zmieniasz tylko lampy i nic poza tym

Opublikowano

Aaa to git dzięki

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam serdecznie. Panowie nie mogę znaleźć info na temat zamiany MCE. Posiadam mce E i chciałbym wrzucić MCE F oraz lustro fotochrom z kompasem, włącznik auto i CLH. Czy wymiana modułu E na F jest plug&play czy trzeba jakieś przewody przekładać?