Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:naughty::thumbup1:
  • Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 685,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie poradźcie w jaki sposób wyjąć te piny z kostki tam jest jedno zabezpieczenie ale jak je zdejmę to pin dalej nie wychodzi?? Jak to wyciągnąć czy ciąć kabel i zarabiać nowy pin? Słyszałem o kablu cd-rom płyta główna który pasuje do tej kostki prawda to?

Opublikowano

Jeśli chodzi o kostkę od włącznika świateł , to zrobiłem "przyrząd" ze spinki do włosów. Obciąłem na równą długość a końce leciutko zagiąłem do siebie. Miałem wcześniej zrobiony z pęsety, ale po zeszlifowaniu do rozmiaru okazało się że materiał jest trochę za miękki.

Opublikowano

Kurcze w pierwszym poście super wyjaśnione jak co pozamieniać który pin z którym tylko jak wyjąć ten pin ?? czy może on jest na stałe wbity i trzeba robić coś ze spinek itp jak kolega piszę wyżej??

Nawet już kupiłem taką kostkę na allegro żeby spokojnie pobawić się nią w domu i poprzekładać piny tylko nie chce połamać jej ... podpowiedzcie

Opublikowano

We wtyczce od strony kabelków są zabezpieczenia - trzeba je podnieść tam gdzie masz zamiar wyjąć pina. Ze spinki od włosów zrób sobie taki przyrząd jak pisałem wyzej. Wkladasz go od strony włącznika w takie szczelinki i wysuwasz kabelek z pinem

Opublikowano

Koledzy ja mam mały problem. Mam włacznik świateł z auto ( fabrycznie wyszedł z wacznikiem high 8e0941531A) po wymianie włacznika na auto światła są w poz auto postojowe i mijania, długie są. niestety nie działają przy światlach mijania przeciwmgielne przód oraz spryskiwacze reflektorów. ktoś pomoże? jak zaminić piny i jak je rozpoznać?

Opublikowano

Najpierw kolego obczaj jaki masz ten włącznik tzn z jaką końcówka i wtedy będzie wiadomo które piny przełożyć

---------- Post dopisany at 23:43 ---------- Poprzedni post napisany at 23:39 ----------

Spróbuj jeszcze najpierw przełączyć włącznik na włączone światła ale żeby nie było ustawione na auto i wtedy zobacz czy świecą oczywiście przeciw mgielne żeby włączyć musisz wyciągnąć włącznik do siebie:naughty:

Opublikowano

NA pewno zamieniłeś włącznik 531A na 531D . Musisz zamienić piny z miejsca 11 do 13.

Opublikowano

piny we włączniku11 i 13 zamienić? zaraz sie biore za to i dam znać co i jak

Opublikowano

Piny we wtyczce włącznika

Opublikowano

super udało sie. tylko spryskiwacze nie działają w pozycji auto tylko trzeba włacznik świateł właczyć to załącza spryski. w pozycji auto niestety nie

Opublikowano

No niestety , ale chyba i tak warto. Jak by co to mam takie włączniki na zbyciu

Opublikowano

No dokładnie nie będą działać spryski w pozycji auto tylko jak przełączysz na pozycję normalną świecenia to wtedy wszystko hula jak trzeba:wink:

Opublikowano

Ale dalej nie został rozwiązany problem z zamiana włącznika 531 na 531D. Piny poprzekładane , a AUTO nie działa. 531 zamieniony na 531C po przełożeniu pinów / tych samych/ działa normalnie. 531C zamienia się na 531D bez przekładek - nic nie czaję czego ten 531 zamieniony na 531D nie hula.

Opublikowano

jeśli dobrze pamiętam to w przypadku włącznika z auto masz dodatkowy kabel który idzie między pinem 7 i 16 włącznika i stamtąd dalej do mce... masz to zrobione?

Opublikowano

W tym przypadku nie chodzi o mnie. Po prostu ktoś kupił włącznik 531D z opcje przekładki w miejsce 531. Niestety funkcja AUTO mu nie zadziałała / reszta OK / . Czy to może być wina w nieodpowiednim module świateł, wcześniej ze 2 osoby brały idetyczna konfigurację włączników / 531 na 531D / i było bez problemów. Włącznik 531C zadziałał bez problemu , a przecież 531D montuje sie w miejsce 531C bez przekładania kabelków i wszystko hula - AUTO też. Identycznie zamiana 531A na 531B nie wymaga żadnych przekładek.

Opublikowano

Ciekawe na jakiej zasadzie działa funkcja auto w module w którym nie ma takiej funkcji. Chyba tylko na zasadzie otwartego obwodu i wtedy moduł sam załącza światła (charakterystyczne opóźnienie włączania świateł). To samo można uzyskać przy zwykłym włączniku przecinając jeden z przewodów, ktoś na forum takie rozwiązanie proponował.

Opublikowano

Ja Pany jak rezałem CLH i zmieniałem włącznik świateł na auto to musiałem również wymienić moduł MCE, możliwe że u przemtosa będzie to samo czyli do wymiany MCE

Opublikowano

siema, Panowie taki problem, wymieniłem sobie włącznik auto z b7 wcześniej miałem oryg b6 auto ale był trochę starty i nie chcą mi się palić halogeny teraz , czym to jest spowodowane ?

Opublikowano

A czemu wymieniłeś na B7 mogłeś sobie kupić z B6 i wszystko by śmigało:naughty: