Tomaszek28 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Witam!Problem polega na dławieniu silnika,brakuje mu przyśpieszenia jak sie naciśnie noge na gaz do go dusi,a jak popuszcze gaz to sie pomalutku zbiera.silnik pracuje dobrze na wolnych obrotach,nie faluja mu obroty,zrobiona została adaptacja przepustnicy,a po przejechaniu kliku kilometrów wywala błedy: 00537 - Lambda-regulacja 18-10 - Górna wartość skrajna - Sporadyczny 00533 - Regulacja biegu jałowego 19-10 - Dolna wartość skrajna - Sporadyczny Kody gotowości: B/D Jaka może być przyczyna?sonda pokazuje 0,89v
Narcyz 35 Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Zacząłbym od sprawdzenia ciśnienia paliwa w układzie.
Tomaszek28 Opublikowano 10 Września 2010 Autor Opublikowano 10 Września 2010 świece i kable są w porządku,nie mierzyłem jeszcze ciśneinia w układzie paliwa.ale czy by takie błedy wyskakiwały jak bym miał problem z ciśnieniem paliwa? Nikt nie jest w stanie podpowiedzieć co można jeszcze sprawdzić??
loniusz83 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 U mnie przy dodawaniu gazu najpierw się przyduszał (czasami zgasł, ale sporadycznie) a później dopiero wkręcał na obroty. Przyczyną był uszkodzony czujnik temperatury płynu, po wymianie jak ręką odjął :> Jeśli sobie dobrze przypominam to też chyba miałem ten błąd 00533.
Rekomendowane odpowiedzi