TDIrek Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Witam szanowne grono Auto kupiłem miesiąc temu na niemieckich blachach. 214.000 km Wg historii serwisowej,którą udało mi się dostać w aso w uk dnia 29-10-2007 przy przebiegu 158.258 została wymieniona skrzynia biegów więc wydaje mi się że powinno być już 7 lamel i nowy soft nr skrzyni 01J300053PX Czy ktoś z szanownego grona jest w stanie pomóc mi to zweryfikować? Nie mam dostępu do auta :confused4:czeka na mnie w Polsce. mam tylko vin WAUZZZ8E05A095515
Bart-S Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Podałeś numer VAG skrzyni biegów a nie jej oznaczenie. To że była wymieniana w 2007 wcale nie znaczy, że serwis wpakował tam nowy driver i sprzęgło - aby to zweryfikować trzeba podpiąć VAG-a do sterownika skrzyni i sprawdzić jego oznaczenie. Nie masz dostępu do auta, a może chociaż do ksiązki serwisowej?
TDIrek Opublikowano 15 Września 2010 Autor Opublikowano 15 Września 2010 Niestety książka milczy na ten temat. Muszę jeszcze tydzień wycierpieć i lecę po auto Może wtedy wrócimy do tematu,aczkolwiek mam nadzieję że jednak niemiaszki zrobili co trzeba. Dzięki Bart.
Bart-S Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Sprawdź chociaż na wlepce jaką masz skrzynię (4-ty wiersz, ostatnia kolumna). Zależnie od dokładnej daty produkcji auta będzie to GJA, GWX lub HPP.
Rekomendowane odpowiedzi