mr435 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Witam , rozładowuje mi się akumulator i w trakcie uruchomiania samochodu słychać trzask w głosniku w tylnej półce . Co może być przyczyną ??
GRazny Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 RNS-E masz? bo coś tu kiedyś było o tym jak ktoś sobie kiepsko podłączył radyjko...
domin79 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 ..dokładnie jak kolega wyżej pewnie wzmak śmiga cały czas i rozładowuje aku
mr435 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Opublikowano 18 Września 2010 mam radio fabryczne a naładowany akumulator rozładowuje sie po pół godziny Nic nie było grzebane w instalacji
tymonA4 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 kolego może aku już jest padaczka i nie trzyma
mr435 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Opublikowano 18 Września 2010 nówka bosch bo chyba to nie poduszka silnika mam bład zwarcie czujnika do plusa
pawlik1325 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 też miałem kiedyś podobny problem ale w moim przypadku to była wina centralki zamka
rysiuu Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Nie wiem w czym widzicie problem. Najtańszy miernik kosztuje ok 10zł. Wpinamy go szeregowo, mierzymy pobór prądu, jeśli jest wyższy niż powinien być, to wyciągamy bezpieczniki po kolei, sprawdzając kiedy amperomierz pokaże normalną wartość dla urządzeń w stanie spoczynku. Jeśli to nie da wymiernego efektu, to wtedy jest kłopot (zakładając, że wszystkie nie ori komponenty zostały wykluczone)
mr435 Opublikowano 19 Września 2010 Autor Opublikowano 19 Września 2010 po przekreceniu kluczyka słychac jak nawiew reaguje i klapy od nawiewu sie przestawiają A jak podłaczam kleme minusową to iskrzy oczywiscie najpierw podłaczam plus
franc8 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Zrób tak jak kolega rysiuu radzi. Przy podłączaniu klem zawsze zaiskrzy bo jakiś pobór prądu zawsze jest. Jeśli wskazuje ci Vag że zwarcie czujnika to może być przyczyną rozładowania aku. Odepnij czujnik i sprawdź czy jest ok, jeśli była by to wina czujnika to może być on ciepły przy zimnym silniku.
Rekomendowane odpowiedzi