Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Kierownica powietrza do intecoolera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

turbo brd + pd hybryda + brak kata + brak egr + fmic z orurowaniem + przepływka awx + chłodnica oleju wydumka własna bez termostatu + włącznik drugiego wiatraku chłodnicy cieczy z kabiny.....

Ok w takim razie cofam swoje slowa ze nie da sie z AJM zrobic 200KM :hi:

Przy okazji ktoś robił pomiar temperatury z FMIC-em w teście dynamicznym ?

Opublikowano

turbo brd + pd hybryda + brak kata + brak egr + fmic z orurowaniem + przepływka awx + chłodnica oleju wydumka własna bez termostatu + włącznik drugiego wiatraku chłodnicy cieczy z kabiny.....

Ok w takim razie cofam swoje slowa ze nie da sie z AJM zrobic 200KM :hi:

Przy okazji ktoś robił pomiar temperatury z FMIC-em w teście dynamicznym ?

pomiar był gdzieś na forum jak rozwijał sie temat o FMIC, co do ciecia naprawde nie ma tragedii tylko trzeba go z głową podciąć bez ostrych kątów :wink4:

Sprawdź sobie projekt Jaro444 mocny AJM 200+km, jest opis na forum, pt. "dłubnięcie parcha" :wink4:

Opublikowano

pomiar był gdzieś na forum jak rozwijał sie temat o FMIC, co do ciecia naprawde nie ma tragedii tylko trzeba go z głową podciąć bez ostrych kątów :wink4:

Sprawdź sobie projekt Jaro444 mocny AJM 200+km, jest opis na forum, pt. "dłubnięcie parcha" :wink4:

Szukalem pomiaru temperatury, widzialem wykresy ale to chyba nie bylo w AJM i w trakcie ciaglej jazdy wiec ciezko to porownywac do proby dynamicznej bloku 07. Co do "dłubnięcie parcha" to tam slupek byl z ASZ, chlodnica oleju z AWX i jeszcze jakis inny osprzet od PD 130KM wiec to nie mialo wiele wspolnego z AJM-em ;)

Opublikowano

Szukalem pomiaru temperatury, widzialem wykresy ale to chyba nie bylo w AJM i w trakcie ciaglej jazdy wiec ciezko to porownywac do proby dynamicznej bloku 07. Co do "dłubnięcie parcha" to tam slupek byl z ASZ, chlodnica oleju z AWX i jeszcze jakis inny osprzet od PD 130KM wiec to nie mialo wiele wspolnego z AJM-em ;)

No na tym polega modzenie, jak to sie mówi częsci VAG sa jak klocki lego :wink4: bez tych gratów był by AJM na jeden wyjazd tylko

Opublikowano

No na tym polega modzenie, jak to sie mówi częsci VAG sa jak klocki lego :wink4: bez tych gratów był by AJM na jeden wyjazd tylko

W 100% zagadzam się z Toba ;) ale pytanie było o projekty aut z słupkiem AJM i mocach ~200KM, jak narazie aju zdradził szczegóły takiego auta ;) pozostałe do codziennej jazdy które widziałem na forum oscylowaly pomiedzy 178 a 186 KM i byly to albo AVG albo AHH

Opublikowano

W 100% zagadzam się z Toba ;) ale pytanie było o projekty aut z słupkiem AJM i mocach ~200KM, jak narazie aju zdradził szczegóły takiego auta ;) pozostałe do codziennej jazdy które widziałem na forum oscylowaly pomiedzy 178 a 186 KM i byly to albo AVG albo AHH

178 Łapek85 a 186 Mekto <- ten idzie na sprzedaz na wiosne z tego co juz wiem :wink4: pompa 11ka robi robote, moze ja niebawem dołacze do grona 17X :decayed:

Opublikowano

178 Łapek85 a 186 Mekto <- ten idzie na sprzedaz na wiosne z tego co juz wiem :wink4: pompa 11ka robi robote, moze ja niebawem dołacze do grona 17X :decayed:

Dokladnie te auta mialem na mysli :good: coz powodzenia w modach Kowi :hi:

Opublikowano

w marcu~ w moim ajm stuknie 18X~ :rolleyes:

Opublikowano

Obiecane zdjecia zalozonego IC co prawda robione przez zderzak ale narazie innych nie mam ;)

BsnC9.jpgBsRxS.jpg

[br]Dopisany: 03 Październik 2010, 11:53_________________________________________________Nowe fotki, IC-ek na aucie i porównanie Alfa vs Audi

Qlzm0.jpgQlBR9.jpg

Opublikowano

Wczoraj mi przyszedł w końcu :)) W jaki sposób przerabiałeś mocowania, czy w ogóle jak on jest tam przytwierdzony u Ciebie?

Opublikowano

z tego co pamieta siedzi na jednej śrubie na oryginalnym mocowaniu, a dodatkowo żeby to miało trochę amortyzacji jest na plastikowych opaskach zaciskowych, bo tam na zdjęciach robionych przez zderzak widać, że styka się z dolnym plastikiem zderzaka

Opublikowano

bez kierownicy powietrza to trochę mija się z celem

Opublikowano

jak tylko będę miał chwile czasu to spróbuje to jakoś pomierzyć bez zdejmowania zderzaka i zrobić jakąś formę z kartonu, a później przespawać tą fabryczną. Jak się nie uda bez zdejmowania zderzaka ... to będę musiał poszukać jakiś rąk do pomocy ;)

Opublikowano

Kierownica będzie jak najbardziej ;) Musze wymóżdżyć jak rozwiązać kierownicę w części intercoolera zasłoniętej przez pas przedni :mysli: