Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie nie, postoji (postoi?) nawet aktualnie nie mam :) zapala się na pół sekundy światło mijania

OK. Zniknie jak zamontujemy lusterko :thumbup1:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:dancing:
Opublikowano

Widzę,że się mnóstwo dzieje :decayed: będzie co podziwiać na spocie :naughty:

Opublikowano

Ja się nie mogę doczekać auta Grzesia :decayed:

Opublikowano

małe mody ale cieszą :)

Opublikowano

Masz na myśli Ske z Torunia?

:slina:

Opublikowano

Vario, zabierasz się ze mną na Bukowinę ?

btw, na letnim czy zimowym setupie się tam zwykle jeździ ?

Opublikowano

Masz na myśli Ske z Torunia?

:slina:

Aktualny projekt VC :wink:

Opublikowano

A dopiero teraz wiem o co kaman

Opublikowano
A dopiero teraz wiem o co kaman

Jutro mają składać - więc może nie będzie trzeba długo czekać :naughty:

---------- Post dopisany at 01:13 ---------- Poprzedni post napisany at 01:12 ----------

btw, na letnim czy zimowym setupie się tam zwykle jeździ ?

Ostatnio wpadłem na letnich - jak połowa zlotowców. Na wyjazd zima zaskoczyła nas jak drogowców - Hammer skończył w rowie :facepalm:

Opublikowano

ou, na trasie? coś poważniejszego ?

Opublikowano
ou, na trasie? coś poważniejszego ?

Auto skończyło bokiem w rowie - na szczęście nikomu nic się nie stało. W wątku z BT 2011 chyba gdzieś są foty.

Opublikowano
W 1.9 TDI świece masz chyba zanurzone w oleju .. ale trzeb azdjać pokrywę zaworów

w 3.0TDI jest to "na sucho" i łatwo ukręcić, zwłaszcza, że inne stopy metali świeca/głowica i trzeba delikatnie prawo-lewo polewać czymś do wykręcania i przedmuchiwać powietrzem, żeby opiłki nie zostały - piszczało niemiłosiernie ;) - ale oddałem do mechanika i chyba lepiej NGK , pomimo że BERU niby swego czasu robił ori

Dzięki. Po odpowiedzi Bart-Sa przemogłem lenia i sprawdziłem w Haynesie. I rzeczywiście w AVF-ie pięknie wystają bezpośrednio z bloku silnika i na dodatek są metalowe:banan:. Teraz musżę tylko kupić i zmienić. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Dzięki za ofertę narzędzi( zawsze można na Was liczyć, Panowie), ale długa 10-ka jeździ już ze mną ze 4 miesiące od wymiany oleju. Jak szukałem klucza do filtra oleju, to trafiłem na świetny sklep narzędziowy z miłą panią( właścicielka!!), która zna się na narzędziach i kupując nasadkę do filtra wziąłem również długą 10-tkę mając w pamięci śruby od przedniego zderzaka. A tu prosżę, teraz się przyda szybciej niż myślałem.

A propos świec, jak u Was normalnie wygląda ich praca? Bo u mnie, niezależnie od temperatury zewnętrznej, kontrolka świec zapala się na 1 sekundę po włączeniu zapłonu i gaśnie jako jedna z pierwszych, czy to jest +5, czy -15 C. Czy ona nie powinna się świecić dłużej??

---------- Post dopisany at 08:45 ---------- Poprzedni post napisany at 08:41 ----------

no i mam wrażenie, że po wyczyszczeniu szybciej wczytuje płytkę czy przełącza na mapkę .. zobaczymy jak się rozgrzeje :)

Znaczy wyczyściłeś wczoraj??

U mnie też jest taka osłonka z celuloidu, ale ona nie jest szczelna, więc przed kurzem nie chroni, tylko przed większymi paprochami i jakimś mechanicznym kontaktem. Ona jest pospinana góra z dołem i daje się rozpinać i zapinać...

Karolu, Zgadałem się z Twoim kumplem, będziemy dziś testować mapy na RNS-ie w TT-ce.

---------- Post dopisany at 09:00 ---------- Poprzedni post napisany at 08:45 ----------

małe mody ale cieszą :)

Nie takie małe. U mnie lusterko leży w kartoniku od dwóch miesięcy( ile sie naszukałem:facepalm:, a i tak jest w szarym a nie w beżu, ale tego na szczęscie nie będzie aż tak widać), a przełącznik CLH i regulacja wysokości świateł od 1,5 roku. Teraz "tylko" włącznik świateł, dorezać kabelki i będzie kox, tylko skąd na to wziąć czas?? Najpierw chyba mnie czeka termostat do zmiany i świece żarowe.

Opublikowano

wiam

dopiero wstałem po pracujacym wczorajszym dniu i nocy:)

sam jestem ciekaw jak bedzie wygladało auto. bo jeszcze nie widziałem:)

Opublikowano
  • Autor

:hi:Witam :) ja też w razie czego mogę zabrać 2 osoby ze sobą :wink:

Opublikowano
Auto skończyło bokiem w rowie - na szczęście nikomu nic się nie stało. W wątku z BT 2011 chyba gdzieś są foty.

A oto foto DSCF9473.jpg

Opublikowano
no i mam wrażenie, że po wyczyszczeniu szybciej wczytuje płytkę czy przełącza na mapkę .. zobaczymy jak się rozgrzeje :)

Znaczy wyczyściłeś wczoraj??

U mnie też jest taka osłonka z celuloidu, ale ona nie jest szczelna, więc przed kurzem nie chroni, tylko przed większymi paprochami i jakimś mechanicznym kontaktem. Ona jest pospinana góra z dołem i daje się rozpinać i zapinać...

Karolu, Zgadałem się z Twoim kumplem, będziemy dziś testować mapy na RNS-ie w TT-ce.

1. Tak, czyściłem wczoraj .. nie była dopchnięta po akcji z Bart-sem .. to wniosłem na górę i zrobiłem

2. TO jak zadziała to daj mi znać ....

Opublikowano

Bartku u mnie kontrolka świec gaśnie w zależności od temp im niższa tym później gaśnie i to jest chyba logiczne i ok

Opublikowano
Bartku u mnie kontrolka świec gaśnie w zależności od temp im niższa tym później gaśnie i to jest chyba logiczne i ok

No właśnie. I tak chyba powinno być. A u mnie zawsze tak samo. Około sekundy i już jej nie ma. Znaczy coś jest posrane. Zacznę od wymiany świec. A ma ktoś taki mały klucz dynamometryczny(15 Ńm) pożyczyć??