Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bartek, a nie idzie zalozyc lusterka fotochrom pod zwykla szybe do b7?

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Marcin byłeś i nie wpadłeś na bajere?? :decayed: co masz na myśli pisząc, że pod zwykłą szybę? wiem, że występowały podgrzewane chyba takie zielone:eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Piechol najlepszego :hi:

Opublikowano
bartek, a nie idzie zalozyc lusterka fotochrom pod zwykla szybe do b7?

Lusterko z B6 założysz ale wersję z B7 już nie (inna konstrukcja i dodatkowo zabudowany czujnik deszczu i zmierzchu uniemożliwiają montaż). Jest to do zrobienia ale obecne metody to druciarstwo. Dlatego właśnie w B7 masz 2 wersje szyby - pod zwykłe lustro i pod lustro fotochrom/czujnik deszczu (różnią się uchwytem/mocowaniem lusterka).

---------- Post dopisany at 22:53 ---------- Poprzedni post napisany at 22:52 ----------

Marcin byłeś i nie wpadłeś na bajere?? :decayed: co masz na myśli pisząc, że pod zwykłą szybę? wiem, że występowały podgrzewane chyba takie zielone:eusathink:

Grzana przednia była tylko w B6 (ma fioletowy kolor). Zielona to standardowa - była jeszcze bezbarwna oraz 2-warstwowa.

Opublikowano

no widzialem ten fiolet u Ciebie :)

Opublikowano

Piechol twoje zdrówko :)

Opublikowano

Rafal, bylem o 18 w IC wiec juz pewnie byles w domu...

Opublikowano

Marcin dziś wyjątkowo zawinąłem się o 15:decayed: szefowa pojechała do stolycy po nowe auto...pinda dostała mazdę cx5

tak czytając Bartku Twój artykuł o czujnikach, mce itd. doszedłem już dlaczego spryski reflektorów mi nie banglają...wsadzili, nie wiedzieli co jeszcze trzeba zrobić i nie działa...

Opublikowano

tak czytając Bartku Twój artykuł o czujnikach, mce itd. doszedłem już dlaczego spryski reflektorów mi nie banglają...wsadzili, nie wiedzieli co jeszcze trzeba zrobić i nie działa...

Podłącz interfejs i sprawdź jaki numer ma sterownik pod przyciskiem 9 (Cent. Elect.). No i na wszelki wypadek ściągnąłbym osłonę pod silnikiem i sprawdził czy instalacja spryskiwaczy rzeczywiście tam siedzi. Chyba że wjedziesz (mamy nie rozliczone sprawy :wink:). Poza tym, Twój sterownik w skrzyni nadal wymaga naprawy.

Opublikowano

musash apropos modeli

21f5fbf35df1dd82m.jpg

d45e3d64ec8b5daem.jpg

c363229bde320365m.jpg

56e5647cf7fdde0fm.jpg

802e52699732cc48m.jpg

+ jeszcze kilka bardzie customowych typu 6x6 lub crawler

Opublikowano

vco do szyby .. kupuje się ubezpieczeni autoszyba za 80PLN, i wymienia na właściwą pod czujnik zmierzchu i deszczu za mała dopłatą .. ja dąłem 120PLN

i mam bez druciarstwa ;)

a to musze coś przekodować .. bo moje CLH działa zawsze pomimo czujnika .. ale to pewnei nei przekodowałem bo długi czas jeździłęm bez czujnika ;)

Opublikowano
vco do szyby .. kupuje się ubezpieczeni autoszyba za 80PLN, i wymienia na właściwą pod czujnik zmierzchu i deszczu za mała dopłatą .. ja dąłem 120PLN

i mam bez druciarstwa ;)

a to musze coś przekodować .. bo moje CLH działa zawsze pomimo czujnika .. ale to pewnei nei przekodowałem bo długi czas jeździłęm bez czujnika ;)

Karol - CLH działa 24h jak czujnik jest nie podłączony albo uwalony. Gdybyś go wykodował to CLH nie uruchamiałoby się wcale.

---------- Post dopisany at 00:12 ---------- Poprzedni post napisany at 00:11 ----------

Odczytaj błędy z MCE.

Opublikowano

Powitać Panowie :hi:

Opublikowano

i mam bez druciarstwa ;)

Karol - CLH działa 24h jak czujnik jest nie podłączony albo uwalony. Gdybyś go wykodował to CLH nie uruchamiałoby się wcale.

---------- Post dopisany at 00:12 ---------- Poprzedni post napisany at 00:11 ----------

Odczytaj błędy z MCE.

Ale światła się przełączają z DRL na Xenon i deszcz też jest OK .... więc IMO zostaje jakieś kodowanie

nie chce mi się latać z VAG-iem ;) ... dzisiaj miałem kapcia i musiałem rozładować 170kg makulatury wioząc to do szkoły :)

na razie stoi i nie ucieka zobaczymy :)

---------- Post dopisany at 10:24 ---------- Poprzedni post napisany at 08:42 ----------

chyba kiedyś tu byłą jakaś dyskusja na podobny temat :)

Przerwa na papierosa. Odpracują albo obetną im pensję

Opublikowano

Karol... znam firmy ktore maja dodatki dla niepalacych, mozna i w te strone ...

Opublikowano
Karol... znam firmy ktore maja dodatki dla niepalacych, mozna i w te strone ...

O i to naprawdę dobre rozwiązanie ;)

Wysłane z mojego S3 za pomocą tapatalka.

Opublikowano

Witam panowie

Opublikowano
:bry: Panowie
Opublikowano

:hi:

instalacja jest, bo sprawdzaliśmy z Grzesiem, vaga nie mam niestety, a czujnik chętnie bym zrobił...ale niestety nie jestem na obecną chwilę w stanie wyłożyć jednorazowo takiej kwoty:kwasny:

Grzesiu powiedz jeszcze, że wszystko to Tamiya??:wink:

Panowie wczoraj na dębcu widziałem ładne b7 z silnikiem 3.2, wychodziły takie bo pierwszy raz widziałem:eusathink:

Opublikowano

Wychodziły, Yamaha takie miał