ohkyomoon Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 mam takie małe pytanko? tak grzebie trochę przy tej mojej furce i zastanawia mnie jedno. mam filtr powietrza wraz z obudową założoną od 115 konnego silnika do 130.ostatnio widziałem ze od 130 jest dużo większy filtr powietrza .jak myślicie gdybym wymienił ten element polepszyła by się kultura pracy silnika?
Iverson Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 na pewno jest większy od 130?? , przecież 116PD i 130PD to prawie takie same konstrukcje??!!
ohkyomoon Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 jest większy.na 100%.różnica jest znacząca.rura od maski wchodząca do obudowy jest znacznie wieksza i ma trzy wloty.rura od przepływomierza także jest większa
Iverson Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 aha no to pewnie masz rację , Ty masz tam asz?? a przepływkę też masz od 116pd??, a wymień ale raczej wątpię, że cokolwiek to poprawi w ściszeniu pracy silnika
ohkyomoon Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 powiem tak.on chodzi elegancko.ale ostatnio zrobiłem taki motyw, że zmieniłem samą rurkę od przepływki. miałem najpierw samą rurę z siatką i gdy zmieniłem na taką że w środku jest takie specjalne prowadzenie dla przepływki, przepływomierz ierzył zupełnie inaczej wartość mierzonego powietrza co znacznie polepszyło dynamikę auta
Iverson Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 no to zostaw tak , mocy nigdy za wiele
ohkyomoon Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 nic zmykam do Skorzęcina z rodzinką jak dam radę to wpadnę na spocik
Piechol Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 no siema mógłby ktoś wrzucić mapkę gdzie jest ten MC na Franowie, bo się nie orientuje... [br]Dopisany: 21 Czerwiec 2009, 11:10_________________________________________________dobra już mniej więcej wiem jak wjadę na Szwedzką z Krzywoustego to poźniej tak jak do Kerfura? czy jeszcze inaczej?
Młodzik Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 no siema mógłby ktoś wrzucić mapkę gdzie jest ten MC na Franowie, bo się nie orientuje... to jest na ulicy klenowskiej, to nie jest tak jak jest napisane w podwieszeniu, przy M1 tylko przy kauflandzie czy czymś takim[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2009, 11:18_________________________________________________ dobra już mniej więcej wiem jak wjadę na Szwedzką z Krzywoustego to poźniej tak jak do Kerfura? czy jeszcze inaczej? jak z krzywoustego stręcisz w szwedzką, przejedziesz nad wiaduktem i odrazu po prawej stronie jest Mc Donalds
Młodzik Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 dzięki Maciek ja nie wiem czy dotre bo o 16 mam jeszcze egzamin
Iverson Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 poprawiłem podpis , bo rzeczywiście nie zrozumiale to brzmiało
Piechol Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 ja nie wiem czy dotre bo o 16 mam jeszcze egzamin ja też nie będę za długo bo mam trochę roboty dziś...
Młodzik Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 poprawiłem podpis , bo rzeczywiście nie zrozumiale to brzmiało :good:
Piechol Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 poprawiłem podpis , bo rzeczywiście nie zrozumiale to brzmiało :good: to jeszcze przecinek popraw między "Mc a Franowo" i między "deszcze, zima" by się spacja przydała
Rekomendowane odpowiedzi