Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Madas

16552

• nike21

8875

• Musashi

5707

• variocustoms

5052

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam takie małe pytanko? tak grzebie trochę przy tej mojej furce i zastanawia mnie jedno. mam filtr powietrza wraz z obudową założoną od 115 konnego silnika do 130.ostatnio widziałem ze od 130 jest dużo większy filtr powietrza .jak myślicie gdybym wymienił ten element polepszyła by się kultura pracy silnika?

Opublikowano

na pewno jest większy od 130?? , przecież 116PD i 130PD to prawie takie same konstrukcje??!! :cool1:

Opublikowano

jest większy.na 100%.różnica jest znacząca.rura od maski wchodząca do obudowy jest znacznie wieksza i ma trzy wloty.rura od przepływomierza także jest większa

Opublikowano

aha no to pewnie masz rację , Ty masz tam asz?? a przepływkę też masz od 116pd??, a wymień ale raczej wątpię, że cokolwiek to poprawi w ściszeniu pracy silnika

Opublikowano

powiem tak.on chodzi elegancko.ale ostatnio zrobiłem taki motyw, że zmieniłem samą rurkę od przepływki. miałem najpierw samą rurę z siatką i gdy zmieniłem na taką że w środku jest takie specjalne prowadzenie dla przepływki, przepływomierz ierzył zupełnie inaczej wartość mierzonego powietrza co znacznie polepszyło dynamikę auta

Opublikowano

no to zostaw tak :decayed: , mocy nigdy za wiele :naughty:

Opublikowano
:hi: lece do szkoly :naughty: :naughty:
Opublikowano

doberek państwu :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

no siema :) mógłby ktoś wrzucić mapkę gdzie jest ten MC na Franowie, bo się nie orientuje... :mysli:[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2009, 11:10_________________________________________________dobra już mniej więcej wiem :decayed: jak wjadę na Szwedzką z Krzywoustego to poźniej tak jak do Kerfura? :cool1: czy jeszcze inaczej?

Opublikowano

no siema :) mógłby ktoś wrzucić mapkę gdzie jest ten MC na Franowie, bo się nie orientuje... :mysli:

to jest na ulicy klenowskiej, to nie jest tak jak jest napisane w podwieszeniu, przy M1 tylko przy kauflandzie czy czymś takim[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2009, 11:18_________________________________________________

dobra już mniej więcej wiem :decayed: jak wjadę na Szwedzką z Krzywoustego to poźniej tak jak do Kerfura? :cool1: czy jeszcze inaczej?

jak z krzywoustego stręcisz w szwedzką, przejedziesz nad wiaduktem i odrazu po prawej stronie jest Mc Donalds

Opublikowano

dzięki Maciek :good:

Opublikowano

dzięki Maciek :good:

ja nie wiem czy dotre bo o 16 mam jeszcze egzamin

Opublikowano

poprawiłem podpis , bo rzeczywiście nie zrozumiale to brzmiało :przebiegly:

Opublikowano

ja nie wiem czy dotre bo o 16 mam jeszcze egzamin

ja też nie będę za długo bo mam trochę roboty dziś... :disgust:

Opublikowano

:good: :good: :good:
Opublikowano

:good: :good: :good:

to jeszcze przecinek popraw między "Mc a Franowo" :naughty: i między "deszcze, zima" by się spacja przydała :decayed: