Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byliśmy, ale ślisko jak cholera. poważnie, spróbuj z tą wit. C

Musashi, weź nie gadaj, ja jem surową cytrynę jak mandarynkę i mi nic nie puchnie. :chytry:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Musashi, weź nie gadaj, ja jem surową cytrynę jak mandarynkę i mi nic nie pochnie. :chytry:

już wziąłem wit C teraz czas na melo i może w końcu ten bebzol przestanie boleć :gwizdanie:

Opublikowano

Musashi, weź nie gadaj, ja jem surową cytrynę jak mandarynkę i mi nic nie puchnie. :chytry:

ale co innego mandarynka czy cytryna a co innego witamina w tabletce ktora jest czystym kwasem askorbinowym...

Opublikowano

ale co innego mandarynka czy cytryna a co innego witamina w tabletce która jest czystym kwasem askorbinowym...

Wit C też wcinam czasem, i nic sie nie dzieje, jak byś wciągnął całe opakowanie, to by coś się mogło dziać, ale nie od takiej ilości... Poza tym miałam na myśli kapcia w ustach, nie bolący brzuch...

Opublikowano

ja zawsze na przeziebienie stosuje musujaca wit C 1000mg w jednej tabletce... i tez mi sie nic nie dzieje... a tak wogole towbrew pozorom cytryna ma najmniej witaminy C :)

Opublikowano

ja się nie wypowiadam bo nie znam się na cytrusach i witaminach :tongue4:

Opublikowano

A ja sobie właśnie policzyłem, że od zakupu A4 (sierpień 2006) wywaliłem w atmosferę 13,8t dwutlenku węgla :shocked:

Opublikowano

a na calym swiecie gadaja o zanieczyszczeniu srodowiska gazami cieplarnianymi... powinienes sie wstydzic :tongue4:

Opublikowano

to nieźle :shocked:

Opublikowano

Wolę CO2 kopcić niż dieslem kancerogenne związki emitować :rolleyes:[br]Dopisany: 22 Listopad 2008, 22:34_________________________________________________Z resztą, nie jesteście pewnie dużo lepsi :gwizdanie:[br]Dopisany: 22 Listopad 2008, 22:35_________________________________________________BTW, prawie drugie tyle wody poszło :tongue4:

Opublikowano

ojj ;> diesel emituje tylko co2 plus sadze przez to bada sie poziom zadymienia na stacjach kontroli pojazdow... natomiast dla benzyniakow sa jeszcze HC (weglowodor) i CO (tlenek wegla - najgorszy)

Opublikowano

CZAD :kox:

Opublikowano

ojj ;> diesel emituje tylko co2 plus sadze przez to bada sie poziom zadymienia na stacjach kontroli pojazdow... natomiast dla benzyniakow sa jeszcze HC (weglowodor) i CO (tlenek wegla - najgorszy)

nie jest tak slodko...

Opublikowano

A nieco poważniej, to CO i C to są produkty niepełnego spalania węglowodorów (jakim niewątpliwie jest nasze kochane paliwo) i jak coś emituje C i CO2, to gwarantuję, że CO też się znajdzie.

Opublikowano

no pewnie :) wdychac nie polecam ;)

Opublikowano

ale co innego mandarynka czy cytryna a co innego witamina w tabletce która jest czystym kwasem askorbinowym...

Wit C też wcinam czasem, i nic sie nie dzieje, jak byś wciągnął całe opakowanie, to by coś się mogło dziać, ale nie od takiej ilości... Poza tym miałam na myśli kapcia w ustach, nie bolący brzuch...

to zalezy w jakiej postaci. co innego rozpuszczalna wit C, wtedy stezenie jest duze. co innego natomiast jezeli zjadasz tabletke przeznaczona do lykania...

Opublikowano

w takim razie trzeba przesiąść się na rowery i emisja zerowa :tongue4:

Opublikowano

nie jest tak slodko...

A nieco poważniej, to CO i C to są produkty niepełnego spalania węglowodorów (jakim niewątpliwie jest nasze kochane paliwo) i jak coś emituje C i CO2, to gwarantuję, że CO też się znajdzie.

no wlasnie juz nie chcialem sie madrowac ale skoro Yelo pociagnal temat... :gwizdanie:

to samo dotyczy weglowodorow. dodatkowymi produktami sie NOx tlenki azotu - produkty dzialania na azot atmosferyczny wysokiej temperatury. oraz pochodne siarki.

i teraz docieramy do sedna. jezeli mamy katalizator. z wyjatkiem CO2 oraz H2O reszta zostaje w katalizatorze.... jak kata wytniemy, wdychamy to my, nasi bliscy,... i inni...

Opublikowano

w takim razie trzeba przesiąść się na rowery i emisja zerowa :tongue4:

G*** prawda, co sam wydychasz? :polew:
Opublikowano

ale tlenek wegla powstaje w wyniku spalania benzyny... tak jak weglowodor