kszychusz Opublikowano 16 Września 2007 Opublikowano 16 Września 2007 witam!!! Dzis autko mi sie zamulilo ;(, przeszlo w tryb awaryjny a po podpieciu VAG'a pokazaly mi sie nastepujace bledy: 2 Faults Found: 00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71) 28-10 - Short to B+ - Intermittent 00575 - Intake Manifold Pressure 17-10 - Control Difference - Intermittent W jaki sposob mogę to naprawic?? Gdzie znajduje sie ten sensor G71 oraz czy 575 to jest N75 ??
grzanek85 Opublikowano 16 Września 2007 Opublikowano 16 Września 2007 Witam błąd 519 - Czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym-G71(czujnik ten o ile sie nie mylę jest na rurce idącej od turbo do ic dokładnie to tak po środku) błąd 575 - Ciśnienie w kolektorze dolotowym ( to przeważnie błąd związany z zaworkiem N75)
pre_pl Opublikowano 16 Września 2007 Opublikowano 16 Września 2007 potrzebne logi 011 z próby dynamicznej
kszychusz Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Opublikowano 19 Listopada 2007 Niestety....rozwiązanie tego problemu było kosztowne regeneracja turbulum jedynie tu pomogla: 800zł regeneracja + 100zł robocizna przy demontażu i montażu, robota trwała 6 godzin....lecz uśmiech od ucha do ucha autko pięknie ciągnie, koniec z trybem awaryjnym, koniec zamulania, aż chce się jeździć )))) polecam www.turbojulita.pl
kalina Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 A co dokładnie się stało z turbo? Co wymieniali?
baskecior Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Niestety....rozwiązanie tego problemu było kosztowne regeneracja turbulum jedynie tu pomogla: 800zł regeneracja + 100zł robocizna przy demontażu i montażu, robota trwała 6 godzin....lecz uśmiech od ucha do ucha autko pięknie ciągnie, koniec z trybem awaryjnym, koniec zamulania, aż chce się jeździć )))) polecam www.turbojulita.pl Ile ??? To najdroższy zawór jaki słyszałem ... Po co regenerowali suszarkę ? Pachnie mi drogim przekrętem ...
spanky Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Niestety....rozwiązanie tego problemu było kosztowne regeneracja turbulum jedynie tu pomogla: 800zł regeneracja + 100zł robocizna przy demontażu i montażu, robota trwała 6 godzin....lecz uśmiech od ucha do ucha autko pięknie ciągnie, koniec z trybem awaryjnym, koniec zamulania, aż chce się jeździć )))) polecam www.turbojulita.pl Ile ??? To najdroższy zawór jaki słyszałem ... Po co regenerowali suszarkę ? Pachnie mi drogim przekrętem ... to wkoncu co sie zesralo ... turbulum czy zawor ... bo nie kumam ...
kszychusz Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2007 Poszla zmienna geometria....przed regeneracją turbulum kupilem nowy zaworek N75 lecz to nic nie dalo. Pojechalem do tej firmy, sprawdzili mi jakims miernikiem podlaczajac sie do wezykow i sterowania i stwierdzili ze geometria padla. Wywalili wszystko ze srodka, pozakladali nowe elementy tj. jakis walek lozyska, 2 wirniki, lopatki geometrii, uszczelki,obudowe wypiaskowali czy co tam, wymienili grzybek od sterowania. Turbo wyglada jak nowe. Ale najwazniejsza jest radosc z jazdy
kalina Opublikowano 9 Grudnia 2007 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Spoko, najważniejsze że jesteś zadowolony.I tylko się cieszyć że nie wymienili z rozpędu sprężarki od klimatyzacji
Rekomendowane odpowiedzi