karelnati21 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Witam. Posiadam Audi A4 S-Line 1.9 TDI kombi 2003rok. Mam pytanko do Was. Kiedy jest włączone a kiedy wyłączone ESP?????? Bo dzisiaj jak z rana jechałem do pracy zauważyłem po jakimś czasie że się cały czas świeci???? Więc proszę Was o odpowiedź co z tym systemem jest???Co i jak i kiedy??? Dzięki :>
Dev Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 pali sie - nie dziala. Nie pali sie - dziala. Podepnij Vag-a.
karelnati21 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Opublikowano 29 Września 2010 Podpiełem i jest że czujnik pedała hamulca jest do wymiany. Czy wie może ktoś ile to kosztuję??????? :gwizdanie:
Kali S4 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 wymieniałem niedawno,54 zł,wymiana banalnie prosta
dawid.bary Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 a w jaki sposób mogę go wymienić? Trzeba coś odkręcać? Sprawdzałem i za bardzo nie ma tam dojścia do tego czujnika :/
Dev Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 jak nie ma dojścia ? odpinasz wtyczkę i wypinasz czujnik przy montazu nowego pamietaj aby pedał hamulca był podniesiony jak najwyżej
dawid.bary Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Czyli wystarczy tylko przesunąć fotel kierowcy tak? nie trzeba odkręcać modułu pod kierownicą? Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy po montażu trzeba coś regulować ? Dzięki za pomoc P.S.Dzisiaj wieczorem kupiłem czujnik i zbytnio nie miałem czasu tam zaglądać...
rookie5 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dawid, sorki ze się wpierdzielam w Twój post ale mam podobny problem. U mnie z kolei kontrolka od ESP sama się zaświeciła i to zdarzyło się już nie pierwszy raz.Czy u mnie też jest problem z czujnikiem ??
amaradaar Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 tak fotel jak najdalej i na podłogę wyciągasz jeden wkładasz drugi włala rookie - podepnij vaga, może to samo może nie... nikt wróżką nie jest ale ogólnie jeśli nie masz vaga to możesz kupić czujnik wymienić i zobaczyć nie jest cenowa tragedia więc
Dev Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dawid, sorki ze się wpierdzielam w Twój post ale mam podobny problem. U mnie z kolei kontrolka od ESP sama się zaświeciła i to zdarzyło się już nie pierwszy raz.Czy u mnie też jest problem z czujnikiem ?? musisz podpiąc VAG-a
dawid.bary Opublikowano 18 Grudnia 2012 Opublikowano 18 Grudnia 2012 nie wiem musisz sprawdzić, szczerze ja od razu kupiłem sobie czujnik zapłaciłem 45zł w ASO Audi
krzysieksc83 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Opublikowano 26 Grudnia 2012 to że u jednego się świeci kontrolka i ma taki problem to nie znaczy że u wszystkich jest tak samo ponieważ często jedna kontrolka jest odpowiedzialna za kilka rzeczy
dawid.bary Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dzisiaj wymieniłem czujnik:) Bez rozkręcania się nie obeszło, może to zależy od wersji Trzeba rozkręcić półkę kierowcy pod kierownicą zaledwie 3 śrubki. Poniżej przesyłam linka jak to zrobić, chodzi o ten 2gi czujnik nad pedałem hamulca.
Kaiser26 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Też miałem ten problem, że sam się zaświecał i od razu czujniczek zmieniłem bez VAGa nawet i do dzisiaj rok spokoju z tym:) Niby taka bzdura a wzbudzała moją czujność zwłaszcza jak się*zapalała kontrolka na oblodzonej drodze...
Rekomendowane odpowiedzi