stawros Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Witam. Przymierzam się do wymiany płynu chłodniczego w mojej Audiczce i mam małą zagwostkę. Otóż sama wymiana płynu to prościzna, ale od marca mam założoną instalację LPG BRC Sequent 24 i wiem, że owa instalka ingeruje w układ chłodzenia, boję się, że mogę coś popsuć. I teraz pytanie: Czy przy wymianie płynu trzeba wykonać jakieś dodatkowe czynności (odpowietrzenie parownika?), czy wystarczy normalna procedura? Pozdrawiam.
wojtek26 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Jezeli masz normalnie podłaczony parownik to nie ma różnicy w wym płynu, czasem zdaza sie, że jakis genialny gaziarz źle podłaczy parownik w układ to moze sie zapowietrzyc parownik.
damian_qbass Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 myśle że nie powinno być różnicy tak jak kolega pisze jeśli parownik jest podłączony prawidłowo... a np jeśli chodzi o poziom płynu chłodnieczego w zbiorniczku to powinno być go troche wiecej niż w autach bez gazu
uris Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 myśle że nie powinno być różnicy tak jak kolega pisze jeśli parownik jest podłączony prawidłowo... a np jeśli chodzi o poziom płynu chłodnieczego w zbiorniczku to powinno być go troche wiecej niż w autach bez gazu Dlaczego więcej płynu powinno być ??
juleknotdead Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 akurat mam tą samą instalacje i pare dni temu wymieniłem płyn i nic mu nie jest
masterp84 Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 mam instalke sekwencyjna Stag 4, ostatnio wymienialem termostat wraz z plynem tak jak w aucie bez gazu, zadnej innej kombinacji i wszystko jest ok, wiec jesli jest wszystko ok podlaczone to wymieniaj
huzio00 Opublikowano 5 Października 2010 Opublikowano 5 Października 2010 ja u siebie tez miałem wymieniany płyn chłodniczny własnie przy okazji termostatu, i nic się nie działo z instalacją, tak jak piszą chlopaki wyżej, wymieniaj
Rekomendowane odpowiedzi