cuchu17 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 DZISIAJ ZAUWAŻYŁEM PO JEŻDZIE MAM OBLODZONE PRZEWODY OD KLIMATYZACJI .NIGDY TAK NIE MIAŁEM. CZY TO JEST OZNAKA ŻE COŚ SIE ZEPSUŁO ?
Dev Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 przy tej pogodzie włączasz jeszcze klimę ???? no chyba że chcesz aby szyby odparowały
majkel_majki Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 W którym miejscu te przewody masz oblodzone?
Wihajster Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 DZISIAJ ZAUWAŻYŁEM PO JEŻDZIE MAM OBLODZONE PRZEWODY OD KLIMATYZACJI .NIGDY TAK NIE MIAŁEM. CZY TO JEST OZNAKA ŻE COŚ SIE ZEPSUŁO ? jednym z objawów oblodzenia jest zbyt mało czynnika ...
Dev Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 jak jest mało czynnika to słabiej chłodzi wiec nie powinno byc szronienia
Wihajster Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 jak jest mało czynnika to słabiej chłodzi wiec nie powinno byc szronienia mylisz sie
Wihajster Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Chodzi głównie o przewód ten cieńszy który podczas pracy jest zazwyczaj ciepły.Jeżeli jest mało czynnika to on jest właśnie oszroniony w miejscu wyjścia z ściany grodziowej
majkel_majki Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Jeżeli przewody są oblodzone to w którejś części układu jest niedrożność, gaz się tam rozpręża i przymraża przewody, dlatego ważne jest odpowiedź na pytanie, w którym miejscu przewody przymarzają.
cuchu17 Opublikowano 28 Października 2010 Autor Opublikowano 28 Października 2010 Przewody przymarzają koło ściany grodziowej
majkel_majki Opublikowano 29 Października 2010 Opublikowano 29 Października 2010 Przewody przymarzają koło ściany grodziowej Dysza rozprężna prawdopodobnie będzie przypchana, trzeba ją wymienić albo oczyścić.
pumba51 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Kolego miałem taki przypadek po zimie . Pojechałem do obsługi klimy podpioł wysuszył wyczyścił filterek nabił odnowa freonu i dalej miałem po paru minutach zlodzony przewód od klimy . Mechanik nie był w stanie mi odpowiedzieć co jest nie tak . Non stop używałem klimatyzacji zamarzała to wyłanczałem odmarzła to włonczyłem i tak pare dni aż w końcu wszystko doszło do normy przewód jest cały spocony . Jeśli Ci to coś pomoże to tyle
Rekomendowane odpowiedzi