Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Montaż górnej rozpórki kielichów z Audi A6 C5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Montowal ktos w zwykla dokladke? Mam 2x b5 w sedanie jedno z ori czujnikami, drugie bez, Kąty sa oczywiście inne (na dokładce), ale czy po adapterach dołączanych w zestawach czujnikow nie bedzie ok? Przerabiał ktos ten temat?

Opublikowano

ale koła oderwałeś od podłoża??

w sumie nie wiem dlaczego podnosiłeś przy dokręcaniu :mysli:

Opublikowano

ale koła oderwałeś od podłoża??

w sumie nie wiem dlaczego podnosiłeś przy dokręcaniu :mysli:

ja również sie nad tym zastanawiam po co :mysli:
Opublikowano

pany poszukajcie mi takiej rozporki albo kupie sobie nową :decayed:

przed zimą muszę mieć bo mi się auto złamie :kox:

Opublikowano

rozporke powinno sie montowac gdy kola sa w górze bo wtedy kielichy się rozchodzą. Nie montowalem ale gdzies na forum tak czytalem

Rozpórka kupiona w dosc okazyjnej cenie wiec nie bedzie samoróby. Jak bede zakładał to zrobie pare fotek[br]Dopisany: 21 Październik 2010, 20:52_________________________________________________Rozpórka kupiona i założona wg. poradnika. dzięki :)

Kilka zdjęć

DSC01814.jpg

DSC01830.jpg

DSC01833.jpg

DSC01832.jpg

DSC01826.jpg

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Michał
Opublikowano

wiem, ze to mega lamerskie pytanie, ale napiszcie chlopy prosze prostym jezykiem, po co sa potrzebne te rozporki, gorna i dolna?

na wiosne bede 1be zmienial na gwint,a chcialbym zeby bylo wszycho cacy to i o rozporkach pomysle skoro potrzebne, tylko do czego? :kox: kiedys mialem r19 1,8 16V i tam byla seryjna rozporka-myslalem ze to taki bajer :bag: bo skoro ona ma niby jeszcze dodatkowo utwardzac zawias i usztywniac karoserie, to czy nie bedzie tak, ze gwint+rozporki+duza fela/mly profil opony i buda bedzie pekac na spawach :mysli:

napiszcie jasno i rzeczowo o co kaman:)

Opublikowano

sam sobie odpowiedziales na pytanie. Usztywnia kielichy na zakretach i nierównosciach. Montuje sie z przodu u góry i z dołu i z tyłu w bagazniku

Opublikowano

jak nie zapomne to ci zmierze. Tez chcialem sobie to zrobic ale te lapy sa specjalnie powyginane, a rozporke na allegro mozna kupic za 50zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...