Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Walka z dopalaczami - Wasze zdanie

Czy jesteś za likwidacją doplaczy ??  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za likwidacją doplaczy ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie o czym wy tu za przeproszeniem pier**licie ????

Wojna z dopalaczami wybuchła nie przez to , ze wielu młodych ludzi lądowało w szpitalach itp. wojna z dopalaczami wybuchła przez to , ze tych wielu młodych ludzi odsunęło sie od narkotyków z ulicy i ludzie którzy tym "zarządzają" pociągneli za odpowiednie sznurki w rządzie zeby wszystko wróciło na swoje miejsce :wink4:

Bo chyba nie wierzycie ze Tusk i spółka zrobili to dla dobra społeczeństwa :polew: :polew: :polew: :polew:

Sklepy z dopalaczami powinny zostać , sprzedaż od 18lat i temat zamkniety , no ale Polska to dziwny kraj , 30 lat za murzynami i niestety jest jak jest :thumbdown:

Opublikowano

A ja się nie zgadzam, powinny być zlikwidowane lub przechodzić kontrolę składu (żeby jakiejś trutki na zwierzaki nie pożreć).

Piszecie o alkoholu czy papierosach, ale są to substancje od lat znane i każdy wie jakie są tego konsekwencje, a dopalacze?? Nie masz żadnej pewności jak zareaguje na daną substancje Twój organizm, a najgorsze jest to że jak trafisz po narkotykach do szpitala to lekarze są w stanie szybko zdiagnozować co wziąłeś, a po dopalaczach nie mają pojęcia z jakim środkiem mają do czynienia. Legalizacja sklepów z dopalaczami spowodowała by wymyślanie coraz różnych substancji i coraz bardziej groźniejszych, ważne żeby był power. Różne rzecz się brało i piło ale zawsze wiedziałem co wziąłem i czego mogę się spodziewać po zażyciu, a z dopalaczami muszę wierzyć na słowo sprzedawcy, który nie jest lekarzem i nie ma pojęcia jak zareaguje mój organizm na daną substancję.

Opublikowano

miły za duzo oglądasz TVN-u :wink4:

Opublikowano

ten wątek juz dawno powinien być zamkniety :gwizdanie:

Opublikowano

Dokładnie bo już co raz to lepsze teksty i pomysły padają :no:

Opublikowano

miły za duzo oglądasz TVN-u :wink4:

Ale tam nie ma Top Gear, więc pudło :P

Opublikowano

Dzisiaj miałem na SOR 18 letnia dziweczynę po dopalaczach, w bardzo ciężkim stanie. Zażyła z kupmelami w szkole. Dawka końska, wygląda jak roślinka, nieprzytomna.

Niech jeszcze jakiś debil napiesze, że dopalacze są ok.....

Opublikowano

Teraz będzie że sama chciała i wiedziała co robi. A moim zdaniem w tym wieku się popełnia zbyt dużo błędów i powinno się zabraniać, bo przez chwilową głupotę można mieć problemy.[br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 16:20_________________________________________________Może wzięła bo legalne, normalnie pewnie wódki by się napiła, na drugi dzień wyzdrowiała i by było ok.

Opublikowano

Dzisiaj miałem na SOR 18 letnia dziweczynę po dopalaczach, w bardzo ciężkim stanie. Zażyła z kupmelami w szkole. Dawka końska, wygląda jak roślinka, nieprzytomna.

sam sobie przeczysz... dawka końska? no więc o co chodzi? jak się bierze jakieś gówno to zaczynamy od śladowych ilości by poznać działanie i sprawdzić reakcje organizmu.. równie dobrze mogła wciągnąć od razu 2 gieksy fety bądź zrobić złotego strzała hery dajmy na to...

co to za pierdolenie? jak ktoś ma nie równo pod deklem to i alkoholem bądź tabletkami na zatoki się zabije

Opublikowano

sam sobie przeczysz... dawka końska? no więc o co chodzi? jak się bierze jakieś gówno to zaczynamy od śladowych ilości by poznać działanie i sprawdzić reakcje organizmu.. równie dobrze mogła wciągnąć od razu 2 gieksy fety bądź zrobić złotego strzała hery dajmy na to...

co to za pierdolenie? jak ktoś ma nie równo pod deklem to i alkoholem bądź tabletkami na zatoki się zabije

Stary. Wyluzuj trochę. Masz 22 lata, a pieprzysz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał.

Pożyj jeszcze trochę doczekaj się własnych dzieci, które jak wszyscy mogą popełniać błędy, a wtedy przekonasz się jak to jest telepać się o ich bezpieczeństwo.

Skoro tak wierzysz w ludzką rozwagę, to może zniesiemy wyroki za kradzieże, rozboje morderstwa itd.

Przecież nikt rozsądny tego nie zrobi :wallbash:

Opublikowano
Skoro tak wierzysz w ludzką rozwagę, to może zniesiemy wyroki za kradzieże, rozboje morderstwa itd.

Przecież nikt rozsądny tego nie zrobi

Kiepskie porównanie do tematu... Nie wiem w jaki sposób myślą niektórzy...

Znamy konsekwencje alkoholu, znamy również konsekwencje dragów i ścierwa "dopalaczy" więc o co chodzi co?... Nie umiem tego zrozumieć wiem że to złe to tego NIE biore... A dziewczyna która wylądowała w szpitalu, może chciała popełnić samobójstwo :decayed:...

wk***ia mnie to że ten kraj jest taki ograniczony i mało daje wyboru ludziom samym... Znam sporo ludzi który zażywali narkotyki miękkie jak i twarde zanim były te DOPALACZE... Weszło to gówno ok, zaczeli się z tym bawić ale każdy z nich odstawił to jak najszybciej i wrócił do dawnych używek ze względu na to, że nawet oni twierdzą że to jest ch ja warte. I wolą se naturalnie dać w płuco, albo po nochu.

Nie odejde od zdania, ŻE KAŻDY DOROSŁY CZŁOWIEK POWINIEN MIEĆ PRAWO DO WSZYSTKIEGO, KIEROWAĆ SIĘ WŁASNYM ROZUMEM. [br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 21:17_________________________________________________Jeszcze mnie zastanawia taka kwestia, jak by któryś z tych ludzi którzy mówią stanowczo NIE, dostał opcje być szefem dopalaczy i zbijać grubą forsę. Pewnie większość by się zgodziła.

Ten człowiek który to wszystko zaczął nikogo qr** nie zmusza do tego, żeby to brać !!!! Dla mnie to neutralna kwestia całe dopalacze.

Opublikowano

Nie odejde od zdania, ŻE KAŻDY DOROSŁY CZŁOWIEK POWINIEN MIEĆ PRAWO DO WSZYSTKIEGO, KIEROWAĆ SIĘ WŁASNYM ROZUMEM.

Wybierz się np. do Somalii. Tam jest dokładnie tak, jak sobie tego życzysz. Założę się o każdą kasę, że szybciej byś stamtąd spieprzał, niż byś się tam zjawił...
Opublikowano

Truck, nie chce się z Tobą kłócić, poprostu poruszyłem temat ze względu na wypowiedzi typu że sklepy powinny być zamknięte.

Jeśli chodzi o dzieci własne, to kwestia wychowania.

Co was ryba boli że te sklepy istnieją... ludzie się zabijają i trują na własne życzenie, za mały podatek od tego jest odprowadzany czy jak?.

Opublikowano

Truck, nie chce się z Tobą kłócić

Ani jaz Tobą :decayed:

poruszyłem temat ze względu na wypowiedzi typu że sklepy powinny być zamknięte.

Również dołączam się do tych głosów/

Jeśli chodzi o dzieci własne, to kwestia wychowania.

Tu się nie zgodzę. Nie uważam, żeby moi starzy źle mnie wychowali. Mimo tego sporo w życiu spróbowałem, sporo nawydziwiałem; Czasami, to aż dziw, że nie skończyłem w kryminale, na ulicy, lub na cmentarzu.

Co was ryba boli że te sklepy istnieją... ludzie się zabijają i trują na własne życzenie, za mały podatek od tego jest odprowadzany czy jak?.

Ano to mnie boli, że nie chciałbym, żeby kiedyś moje dziecko przez chwilową pokusę, przez ciekawość, przez wyraz buntu, przez chęć zaimponowania znajomym i c**j wie co jeszcze... a więc nie chciałbym kiedyś przez któryś z absurdalnych powodów odwiedzać mojego dziecka na OIOMie, lub jeszcze gorzej na cmentarzu.
Opublikowano

Również nie śmiem stwierdzić że jestem źle wychowany, ale... oczywiście miałem swoje chwile słabości, w miare się ogarnąłem, ale potem przez BARDZO długi okres czasu nie potrafiłem swojemu starszemu w oczy spojrzeć, ani ON mi... Jeżeli chodzi o pokusy.. pokusy jak pokusy, mógłbym dalej w to brnąć, ale nie chodzi oto nie chodzi mi o zdrowie tylko o sam szacunek dla rodziców, oni mi wpajali co złe i w ogóle, martwili się, nieraz mówiłem że gówna nie tykam i tak dalej, a było inaczej, po popełnieniu kilku błędów dość istotnych dla mojej ścieżki życiowej ogarnąłem się. Więcej bym nie zrobił tego dla samych rodziców, nawet nie dla siebie. Myśle że to dobra kwestia jeżeli chodzi o wychowanie, ale do czego zmierzam, wiadomo że człowiek UCZY się na błędach chyba większość o tym tu wie, ale mimo to nie mam nic do dopalaczy to znaczy nic... Jest to shit wiadomo, ale dla mnie może istnieć, ważne jest to że się w to nie zabawiam. Sam wpadłem w gówno, sam z niego wyszedłem i tak naprawdę sam o tym wszystkim decydowałem i decyduje do dziś tylko z bagażem doświadczeń. Poprostu każdy człowiek idzie swoim torem, niezależnie czy to nasze najważniejsze dziecko czy siostra, brat... Wierze w to że każdy kto jest rozsądny nie łapie się brzytwy, stąd moje neutralne zdanie na temat dopalaczy, a może bardziej na temat ich istnienia. Truck, wolałbyś żeby Twoje dziecko nie dotykało się do dopalaczy ok...Więc chciałbyś żeby ich nie było, ale wiedz o tym dobrze że dilerów niestety nie zamkną wszystkich, a narkotyki będą wszech dostępne zawsze, więc warto pójść w większej mierze jeżeli chodzi o wychowanie w tym temacie, dzieciak pójdzie na impreze gdzie będzię trawka i sobię ją przypali prawda z pokusy MIMO ŻE NIE BĘDZIE CZEGOŚ TAKIEGO JAK DOPALACZE... więc jeżeli Tobie, mi, jemu czy jej jest pisane to że będzie miało styczność z narkotykami to będzię, ponad to... Osobiście spróbowałem.. wiem jak to jest i tak dalej, więc mam o wiele większe doświadczenie dla własnych dzieci prawda?. Chodzi oto żeby zachować granice... A z mediów i teorii nie dowiesz się NIGDY tyle co z czystej że tak powiem PRAKTYKI.

Dla jednych to jest dno, dla drugich to jest w jakiś sposób oświecenie, ogarnięcie się, zmienienie nastawienia życiowego.. dla innych śmierć. Tak to już jest i będzię.

Opublikowano

Na niczym.. nie mówię że to jest dobre, ale każdy człowiek ma wybór. Nikomu nic nikt nie kazał...Każdy normalny człowiek powinien mniej więcej wiedzieć jakie są konsekwencje przedawkowania czy alkoholu, czy papierosów czy narkotyków, raczej nie powinno się tego zabraniać. [br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 21:25_________________________________________________

JEsli juz musisz jarac to faktycznie lepiej trawe niz te gowniane dopalacze.A o tym jest temat...

Nie mów mi co mam jarać, czy dopalacze czy maryśkę. Wiem co dobre a co złe, nie powiedziałem że dopalacze są dobre, powiedziałem że nie powinny być zabronione, tylko ograniczone wiekiem, biorąc pod uwagę że jesteśmy narodem NORMALNYM i potrafimy odróżnić co dobre a co złe, a nawet wyciągnąć konsekwencję.[br]Dopisany: 04 Styczeń 2011, 21:31_________________________________________________Alkohol jest również szkodliwy dla człowieka, czemu nie jest zabroniony, co ludzie robią po alkoholu ?... hm ? Mało ludzi wykorkowało przez chlanie??... I jakoś wszystko gra... Ciekawe czemu :naughty:

Bo państwo musi mieć z tego korzyść i dlatego jest alkohol akcyza i takie tam :hi:

Opublikowano

Tak Skrab. Zgadza się. :wink4:

Opublikowano

Z naturalnych dopalaczy z lat dzieciństwa pamiętam te po powrotach mojego ojca z wywiadówek...

:polew:

bardzo motywowały i szybko stawiały do pionu

:polew: :polew: :polew:

Tak tak tak :good::polew: :polew:

Opublikowano

Tylko tu się nie liczy ile ludzi popadło w akoholizm, ile zezgonowało co ludzie wyrabiają po alkoholu...Można śmiało porównać niektóre narkotyki, ale alkohol jest legalny a narkotyki nie, bo to zło, jest to zło fakt, ale jeżeli ma być fair.. no to i alkoholu powinno nie być.