Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Walka z dopalaczami - Wasze zdanie

Czy jesteś za likwidacją doplaczy ??  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za likwidacją doplaczy ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co zwolennicy tych wynalazków powiedzą na śmierć ludzi którzy tego próbowali :shocked:. Pewnie że to nic takiego :thumbdown:

Opublikowano

A co zwolennicy tych wynalazków powiedzą na śmierć ludzi którzy tego próbowali :shocked:. Pewnie że to nic takiego :thumbdown:

A co powiedza Czlonkowie rodzin w ktorych byl alkoholik ktory znęcał sie nad całą resztą az w koncu zmarł na marskość wątroby albo dźgnął konkubine nozem? :kox:

:evil:

Opublikowano

To że z upojenia alkoholowego też ludzie umierają tylko jak by trafił taki jeden z drugim po tym syfie do szpitala i był na tyle przytomny (co jest raczej nie możliwe) żeby usłyszeć od lekarza "przykro nam ale pan umiera i nie wiemy jak panu pomóc bo nie wiemy jakie substancje pan zażył" to pewnie by zmienili zdanie...

Opublikowano

Alkohol też nie jest czymś dobrym ,ale nadaje się do spożycia przez ludzi.A tamto nie, czytać ze zrozumieniem , w końcu tak jest na tym napisane . Co jeszcze ma być napisane żebyście zrozumieli że to trucizna zabijająca ludzi. Można mówić o tym w kółko a niektórzy i tak nie rozumieją , to z kim ja w ogóle dyskutuje :mysli:

Opublikowano

Od próbowania na pewno nikt nie zginął ;)... Jak się wali tyle ile jest to już inna sprawa.

Opublikowano

Od próbowania na pewno nikt nie zginął ;)... Jak się wali tyle ile jest to już inna sprawa.

i co Ci to da, że spróbujesz ??

wytłumaczysz małolatowi ile ma brać ??

Opublikowano

Nie wytłumaczę mu. Sprzedaż jest od 18 lat, więc "małolat" powinien już sam rozróżniać co i jak.

Opublikowano

Gratuluje rozumowania : 18 latek wie co robi :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Nie, w wieku 18 lat pewnie nie miałeś mózgu i nie potrafiłeś odróżnić co dobre a co złe, no chyba że Cie mama za rękę prowadzała do szkoły średniej, to zmienia postać rzeczy... Czasem to mnie taki żal na niektórych ogarnia, że szkoda gadać. Durnota umysłów.[br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 21:42_________________________________________________Andrzej... nie wq rwiaj ucha :decayed:

Opublikowano

Nie, w wieku 18 lat pewnie nie miałeś mózgu i nie potrafiłeś odróżnić co dobre a co złe, no chyba że Cie mama za rękę prowadzała do szkoły średniej, to zmienia postać rzeczy... Czasem to mnie taki żal na niektórych ogarnia, że szkoda gadać. Durnota umysłów.[br]Dopisany: 13 Styczeń 2011, 21:42_________________________________________________Andrzej... nie wq rwiaj ucha :decayed:

Sam sobie odpowiedz na zadanie pytanie , czy zrobił byś to samo teraz co robiłeś w wieku 18 lat :blink:.

Podam przykład z zeszłego tygodnia : koleżanka z Polski mnie prosi o pomoc w załatwieniu pracy dla syna w UK. Staje na głowie i załatwiam mu prace. Robił 3dni po czym zawinął się i wrócił do PL.To jest rozumowanie 18 latka.

Opublikowano

ja w wieku 18 -20 lat to walilem tylko piwo i winka na dyskotekach bo na lepsze trunki kasy nie bylo :decayed:

i raczej dzisiaj nie sadze ze cosobotnie nawalanie sie bylo fajne albo ok wiec nie sadze zeby gowniarzeria w dzisiajszych czasach tym bardziej wiedziala czy dopalaczogowna są ble albo nie są ble :decayed:

Opublikowano

ja w wieku 18 -20 lat to walilem tylko piwo i winka na dyskotekach bo na lepsze trunki kasy nie bylo :decayed:

i raczej dzisiaj nie sadze ze cosobotnie nawalanie sie bylo fajne albo ok wiec nie sadze zeby gowniarzeria w dzisiajszych czasach tym bardziej wiedziala czy dopalaczogowna są ble albo nie są ble :decayed:

Jeżeli czasem przypadkiem spojrzą na tv, do gazety lub na jakiś portal to wiedzą że są BLE. :gwizdanie:

Sam sobie odpowiedz na zadanie pytanie , czy zrobił byś to samo teraz co robiłeś w wieku 18 lat .

Podam przykład z zeszłego tygodnia : koleżanka z Polski mnie prosi o pomoc w załatwieniu pracy dla syna w UK. Staje na głowie i załatwiam mu prace. Robił 3dni po czym zawinął się i wrócił do PL.To jest rozumowanie 18 latka.

Nie wiem.. są ludzie i parapety w takim razie. Ja na własnym doświadczeniu dużo zauważyłem, moi znajomi również wiedzą gdzie pchać nosa a gdzie nie... Skoro ludzie giną od tego gówna może racja przekonaliście mnie że nie każdy 18LATEK ma równo pod sufitem. Co też nie znaczy że tylko 18stolatkowie to brali. Osobiście nigdy się wśród własnego towarzystwa nie spotkałem z ŁOMAMI którzy walą wszystko do oporu a potem LAMBADA i zgon.

Co nie znaczy że wszystko ma być zabronione. Tak jak mówiłem zamkną dopalacze to dilerzy się uruchomią bardziej .. wyjdzie na to samo

KTO MA ŁEB NA KARKU TEN NIE ZGINIE.

Opublikowano

Dilerzy byli i będą ale po narkotykach w większości nic się nie dzieje (piszę na własnym doświadczeniu), towar jest trudno dostępny (a przynajmniej był, więc w sumie raz na pół roku coś może było), cena tez nie należała do najtańszych, no i towar w większości był zmieszany z innymi substancjami typu APAP czy tytoń.

Gdyby wtedy był dostęp do legalych dopalaczy na pewno co tydzień by się brało ten syf, a tak to był tylko alkohol i fajki. 3/4 mojej klasy się upijała do nieprzytomności, 0,5l na łeb to była normalka na drugi dzień się każdy budził i było git. I pili wszyscy i Ci co mieli średnią 5,0 i ci co mieli 2,0, więc tu nie chodzi o to czy ktoś ma równo pod sufitem czy nie na imprezie i tak weźmie i tak.

Opublikowano

No Luka3s zaczynasz powoli trybić widze :decayed: u mnie ten syf mieli gówniarze niepełnoletni, a z dostepem nie było problemu w końcu ma sie kolegów z dowodem :gwizdanie: wiec nie tylko swieze 18ki to brali, co prawda nikt nie zmarł, czy sie zatruł nie wiem nikt sie nie chwali takim ekscesami, ale często ten syf szedł w parze z alkoholem :gwizdanie: Z moich znajomych palacych maryśke w sumie wszyscy spróbowali tego gówna i odrzucili twierdząc że to baledra :gwizdanie: a palili głównie gówniarze bo poprostu było łatwo dostępne i bez zadnych konsekwencji wrazie kontroli

Opublikowano

dokladie tak...szczyle biora to gowno bo latwo mozna zdobyc...zaden 18latek nie zastanawia sie nad blizszymi lub dalszymi konsekrencjami tego co sie teraz robi..

powinni ogolnie to gowno zmiesc z powierzchni ziemi bo za pare lat jakby to bylo legalne to nasze terazniejsze nastolatki beda srednio rozgarnieci..

Opublikowano

Dilerzy byli i będą ale po narkotykach w większości nic się nie dzieje (piszę na własnym doświadczeniu), towar jest trudno dostępny (a przynajmniej był, więc w sumie raz na pół roku coś może było), cena tez nie należała do najtańszych, no i towar w większości był zmieszany z innymi substancjami typu APAP czy tytoń.

Gdyby wtedy był dostęp do legalych dopalaczy na pewno co tydzień by się brało ten syf, a tak to był tylko alkohol i fajki. 3/4 mojej klasy się upijała do nieprzytomności, 0,5l na łeb to była normalka na drugi dzień się każdy budził i było git. I pili wszyscy i Ci co mieli średnią 5,0 i ci co mieli 2,0, więc tu nie chodzi o to czy ktoś ma równo pod sufitem czy nie na imprezie i tak weźmie i tak.

Chyba u Ciebię jest trudno dostępny. U nas w mieście nie ma z tym najmniejszego problemu.

A to że ktoś ma średnią 5.0 albo 2.0 to co to za jakieś zbliżenie do tego czy ma równo pod sufitem ?? Może mieć i 6.0 a walił po kablach będzię bo mu się łatwiej uczy np. i co? a ten co ma 2.0 nie koniecznie ma ją ze względu na płytką wiedzę tylko może ze względu na sytuacje w domu, więc mi nie mów tu o wynikach w szkole bo to non sens.[br]Dopisany: 14 Styczeń 2011, 13:45_________________________________________________Kowi przyjacielu, jeżeli gówniarze mieli by dopalacze przy sobię to w razie kontroli mieliby konsekwencje ze względu na brak 18lat :cool1:

Ja nie mówię że to jest Miód Malina, ale dla mnie to niech se będzię... Wiem że to shit który niszczy łeb, no ale tak czy siak ktoś na tym zarabia, więc niech dalej zarabia a kto jest na tyle głupi żeby walił to do oporu to niech idzie w piach :hi:

Opublikowano

dokladie tak...szczyle biora to gowno bo latwo mozna zdobyc...zaden 18latek nie zastanawia sie nad blizszymi lub dalszymi konsekrencjami tego co sie teraz robi..

powinni ogolnie to gowno zmiesc z powierzchni ziemi bo za pare lat jakby to bylo legalne to nasze terazniejsze nastolatki beda srednio rozgarnieci..

problemem jest dostep i cena:) tak cena:) kiedys jak czlowiek chcial sobie za***ac koksu to zrzucal sie z kumpelm/dwoma bo wy***ac 200zl na to nie kazdy sobie moze pozwolic.... i automatycznie bylo mniej bo trzebabylo sie podzielic a teraz gowniarz pojdzie za 50zl(? nie znam cen przypuszczam) kupi i nap***a ile wlezie:) co to za frajda legalne narkotyki:D

PS. A dlamnie to taka selekcja naturalna... niech nie likwiduja... zostana madrzy:) wiecej nie znaczy lepiej pamietac!

Opublikowano

Chyba u Ciebię jest trudno dostępny. U nas w mieście nie ma z tym najmniejszego problemu.

To że Ty nie masz z tym problemu to nie znaczy że inni mają podobnie.

Ogólnie wiadomo że to co spod lady zawsze jest trudniej dostać jak to co normalnie dostępne...

A to że ktoś ma średnią 5.0 albo 2.0 to co to za jakieś zbliżenie do tego czy ma równo pod sufitem ?? Może mieć i 6.0 a walił po kablach będzię bo mu się łatwiej uczy np. i co? a ten co ma 2.0 nie koniecznie ma ją ze względu na płytką wiedzę tylko może ze względu na sytuacje w domu, więc mi nie mów tu o wynikach w szkole bo to non sens.

Piszesz kolego o skrajnościach i to jest dopiero nonsens... Przecież wiadomo że osoby z niską średnią to albo kompletne tłuki albo z rodzin patologicznych. Mily pisał o pewnym zjawisku, trochę nie złapałeś o co mu chodziło...

BTW Luka3s ile Ty masz lat jeżeli można spytać :?:

Opublikowano

BTW Luka3s ile Ty masz lat jeżeli można spytać :?:

A na ile wyglądają jego posty :rolleyes: