Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu światło i elektrycznych podnośników w tylnych drzwiach Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na kostce masz napisane skrajne numery - policz sobie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!!! Mam modul komfortu konczacy sie na CD Audi A4B7 i nie mam lampek w dzwiach tylko czerwone zaslepki i czy da sie u mnie w drzwiach takie swiatelka zalorzyc ale w drzwiach mam tylko czerwone mam 4 szyby elektryczne i co musialbym zrobic musze cos dokupywac czy wystarczy sie gdzies wpiac w tych drzwiach no oczywiscie musze na pewno dokupic swiatelka te czerwone i biale to na pewno i chyba musze na te biale zrobic dziure w tapicerce od spodu co nie a co dalej ?

Opublikowano

Poczytałbyś wątek, to byś się wszystkiego dowiedział... Osadzasz jeden pin w sterowniku drzwi, a drugim się mostkujesz.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

Tak tak masz opisane w instrukcji montażu. Bierzesz lampki wycinasz otwory montujesz. Wspinasz 3 kable w kostkę od sterownika silniczka kodujesz i działa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Kolego, co Ty za bzdury wypisujesz? Po pierwsze - jakie trzy kable? Skąd Ci się tam trzeci wziął? Może uziemienie? :polew: I jakie niby kodowanie??

Opublikowano

A ile masz kabli skoro ma elektryczne szyby z tylu. Wspólna dajesz masę i po plusie z czerwonej lampki i białej to ile masz kabli? Bo moze ja liczyć nie umiem

Opublikowano

Jeden wystarczy dla obu lampek, skoro masę też mostkujesz.

Opublikowano

Tłumaczyłem mu według schematu który jest na początku postu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jakie wkoncu piny o jakich numerach sa potrzebne zeby sie wpiac w instalacje pod biale lampki w tapicerke?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam takie pytanie.

Założyłem do B6 z 2002 roku elektryczne szyby tył i pakiet światło. Wymieniłem tez moduł komforty na AJ. Po zamontowaniu szyby w tylnych drzwiach działają prawidłowo, zamki też się zamykają i otwierają na fisie widać info o otwartych drzwiach.

Niestety nie działa pakiet światło w tylnych drzwiach, tzn nie działają lampki ani czerwona ani biała i nie działa podświetlenie klamek. Lampki zapalają się na ułamek sekundy po otwarciu tylnych drzwi i natychmiast gasną więc wiązki raczej ok.

Ten sam problem jest w lewych i prawych tylnych drzwiach. Moduł komfortu zakodowany pod elektryczne szyby i pakiet światło.

Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Gdzie szukać problemu?

Opublikowano

Ledy tam masz w tych lampkach?

Opublikowano

Ledy tam masz w tych lampkach?

Zwykłe żarówki. Nie działa tez podświetlenie klamek w środku.

Opublikowano

Sprawdź VAG, a najlepiej byłoby zdjąć boczki i szukać chyba.

Opublikowano

na VAG-u było kilka błędów po założeniu MK ale dotyczyły raczej zamków. Po skasowaniu błędy nie powróciły. Boczki pewnie będę musiał zdjąć tylko zastanawia mnie to że identycznie zachowują się lampki w tylnych drzwiach lewych i prawych i że na ułamek sekundy się zapalają więc kabelki raczej ok.

Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenia ale pakiet światło w tej B6 jest jeszcze nie do końca zrobiony. tzn. nie są jeszcze podłączone lampki oświetlenia nóg, ale to raczej nie ma znaczenia.

Opublikowano

A gdyby zakodować MK bez oświetlenia nóg? Skoro jeszcze go nie ma to chyba warto spróbować.

Opublikowano

A gdyby zakodować MK bez oświetlenia nóg? Skoro jeszcze go nie ma to chyba warto spróbować.

Kodowałem już wszystkie możliwe opcje w kanale 61 ale przy żadnej opcji lampki w drzwiach nie działają

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, Panowie mam zamiar zabrać się za wszystko za jednym zamachem, temat przewertowałem ale mam trochę problemów tzn. Chcę zrobić podświetlenie nóg oraz lampki w drzwiach.
moduł komfortu obsługuje light pakiet. Posiadam z tyłu korby. i mam w drzwiach tylko czerwone zaślepki.
1) Lampki nóg
Zasilanie wspólne z bezpiecznika S2 5A. Masy wpinasz każdą w osobny pin w module komfortu (czarna kostka 16-pinowa). Dokładnie jest to pin 6 dla lampki przestrzeni nóg kierowcy, pin 13 dla przestrzeni nóg pasażera, pin 14 lewy tył i pin 5 prawy tył. To ogarnąłem prosta sprawa.
2) Lampki drzwi kierowcy elektryczne szyby z przodu mam to pin 13 i 21. To też proste;)
3) Tylne drzwi i tu mam problem do słupka B z modułu komfortu muszę pociągnąć sygnał które piny z 16 pinowej kostki? te co do oświetlenia nóg pasażerów z tyłu czy jakieś inne? I w jakie miejsca się wpiąć w 20 pinowej kostce w drzwiach? Zasilanie jest gdzieś bliżej ? czy też trzeba ciągnąc z bezpiecznika S2 5A??? Może jest to gdzieś faktycznie wytłumaczone ale jakoś nie mogę zrozumieć.
Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

witam.

Chciałbym opisać swój problem. Posiadam Audi A4 B7 wszystkie drzwi w elektryce jakiś czas temu zakupiłem pakiet lampek na wszystkie drzwi gdyż posiadałem tylko czerwone zaślepki.

Sprawa zasadniczo prosta ponieważ wszystko dostałem łącznie z kablami i wtyczkami ;-). Tył i strona pasażera z przodu poszła na klik zmiana okablowania + rezanko otworu w dolnej części tapicerki i wsio. Problem zaczął się przy drzwiach kierowcy gdyż posiadam dodatkową wtyczkę do czujnika alarmu o ile dobrze kojarzę.( zdjęcie poniżej) postanowiłem więc z całej wiązki kabli wypiąć tylko lampki i podpiąć się do kostki pod piny 13 i 21 ale dalej nie działa.

Dla sprawdzenia podłączyłem wiązkę z drzwi pasażera i też ciemno. Na chwilę obecną tył świeci i strona pasażera. Możecie poradzić gdzie szukać przyczyny.

hq3p8vj6.jpg

Ps. sprawdziłem rozpiskę bezpieczników i nr. 2 Oświetlenie wewnętrzne dolne 5A w moim przypadku brak tego bezpiecznika. Czy to ma wpływ na oświetlenie całości???

Edytowane przez szkodnik1

Opublikowano

Panowie mam urlop wiec wpadłem na pomysł aby w końcu podłaczyć tylne szybki w mojej a4, ale mam mały dylemat jak pociągnąć kable, mam gotową wiązkę z kostkami i teraz ciągnąc kable od słupka B do modułu komfortu czy pojśc na łatwizne i od słupka B do słupka A i w słupku A podpiąć pod przednią elektryke,
Myslałem o tej łatwiejszej wersji podłaczenia słupek B -- słupek A, ale zastanawia mnie czy jest to bezpieczny wariant no i najważniejsze czy tak się wogole da ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mógłby ktoś wkleić rozpiskę kostki 20pin słupka A, od strony kierowcy i pasażera? Szukam tego od dłuższego czasu i znaleźć nie mogę...

Pozdrawiam

Andrzej