ckomorow Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Witam. Jak sprawdzić czy jest w samochodzie ESP.????
ckomorow Opublikowano 23 Września 2007 Autor Opublikowano 23 Września 2007 Włącznika nie ma ESP. Mam tylko włącznik ASR. Kontrolki to raczej nie mam, ale mam podobno deskę rozdzielczą do wymiany....
grabalaba Opublikowano 23 Września 2007 Opublikowano 23 Września 2007 Włącznika nie ma ESP. Mam tylko włącznik ASR. Kontrolki to raczej nie mam, ale mam podobno deskę rozdzielczą do wymiany.... No to masz ASR.
ckomorow Opublikowano 26 Września 2007 Autor Opublikowano 26 Września 2007 Sprzedawca zapewniał mnie że jest ESP i podobna działa cały czas i nie da sie wyłączyć.
Gość Murzyn Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 oklamal Cie i tyle. W B5 2000r jest wylacznik ASR lub ESP w zaleznosci co masz zamontowane
marcin j Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 Moze pomylil ASR z ESP myslac , ze to jest to samo.
Gara Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 Moze pomylil ASR z ESP myslac , ze to jest to samo. Też mi się tak wydaje. Jeśli jest ESP powinien być wyłacznik. Możesz jeszcze sprawdzić wpadając w poślizg, wtedy kontrolka się zapali
marinero Opublikowano 27 Września 2007 Opublikowano 27 Września 2007 ok sprawdzę. Nie ma co sprawdzac masz takie samo autko jak ja - w tych modelach z tego rocznika byly montowane albo ESP albo ASR - nigdy razem. Jesli masz Przycisk ASR to masz tylko ASR!! tez chcialbym miec ESP ale zycie nie jest dla nas laskawe...
adadur Opublikowano 1 Października 2007 Opublikowano 1 Października 2007 Jeśli ktoś ma ESP to zwiara się w nim i ASR. Oba systemy to kontrola trakcji - sprzedawcy często tak to nazywają - ale jedno tyczy się tylko przyspieszania (ASR) a drugie przyspieszania i kontroli poślizgu bocznego (ESP). NIezależenie jaki system mamy w Audi są one wyłączalne przyciskiem o odpowiednim oznaczeniu. A ckomorowi polecam pstryknąc fotkę naklejce w bagażniku lub jak masz książkę serwisową (tam też jest taka naklejka) i rozszyfrowanie sobie kodów wyposażenia.
pre_pl Opublikowano 1 Października 2007 Opublikowano 1 Października 2007 Sprzedawca zapewniał mnie że jest ESP i podobna działa cały czas i nie da sie wyłączyć. to udaj się do niego po reklamację... ESP to trochę więcej niż ASR. Sprawdzić działanie możesz na jakimś luźnym podłożu - pedał w podłogę, auto może tracić przyczepność ,ale ASR ma to redukować (będzie wtedy mrugać kontrolka w licznikach)
ckomorow Opublikowano 2 Października 2007 Autor Opublikowano 2 Października 2007 Jeśli ktoś ma ESP to zwiara się w nim i ASR. Oba systemy to kontrola trakcji - sprzedawcy często tak to nazywają - ale jedno tyczy się tylko przyspieszania (ASR) a drugie przyspieszania i kontroli poślizgu bocznego (ESP). NIezależenie jaki system mamy w Audi są one wyłączalne przyciskiem o odpowiednim oznaczeniu. A ckomorowi polecam pstryknąc fotkę naklejce w bagażniku lub jak masz książkę serwisową (tam też jest taka naklejka) i rozszyfrowanie sobie kodów wyposażenia. tak zrobię. Dziękuje :th:
Motor Opublikowano 2 Października 2007 Opublikowano 2 Października 2007 Wystarczy Vag iem połączyć się z ABSem i jest dokładnie zatytułowane co tam siedzi w Twoim aucie.
ckomorow Opublikowano 2 Października 2007 Autor Opublikowano 2 Października 2007 kod z naklejki: 1AJ = anti-spin regulation (ABS/ASR/EDL) with electronic differential lock (EDL) Czy ktoś wie co to jest EDL???? Jednak ESP nie ma
Gość Murzyn Opublikowano 2 Października 2007 Opublikowano 2 Października 2007 wpisz w wyszukiwarce forum EDL i bedziesz wszystko wiedzial Elektronicznya szpera (blokada mechanizmu roznicowego) w skrt
Rekomendowane odpowiedzi