Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Głośniki w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy możecie polecić jakieś dobre głośniki wyskono i nisko tonowe do drzwi w A4 sedan '97 rok. Wiem tyle że tam są strasznie małe te głośniki czy da rade włożyć większe bez jakiejś konkretnej przeróbki boczka?

Opublikowano

najlepiej wsadzić jakieś 16cm (bedzie lepszy efekt) ale musisz dokupic specjalne dystanse, albo zdobic samemu.[br]Dopisany: 08 Październik 2010, 23:45_________________________________________________np. takie: http://allegro.pl/impregnowane-dystanse-mdf-audi-a3-a4-i1249346293.html[br]Dopisany: 08 Październik 2010, 23:52_________________________________________________a jesli chodzi o glosniki to w zaleznosci czego sluchasz. najlepiej odezwij sie do gostka z klubu o ksywce rysiuu Napewno Ci cos dobierze.

Opublikowano

13ki tez nie zupełnie pasują, już lepiej kupić 16ki bo i tak trzeba przerabiać i tak

Opublikowano

ale pod 16stki wystarczy dokupić tylko te dystanse z allegro co kolega pokazał wyżej czy coś jeszcze jest potrzebne? czy głośnik o głębokości 6,5cm się zmieści?

Opublikowano

Przyłączam się do pytania kolegi... Czy po zakupie tego mdf-u trzeba coś w boczku tz w tapicerce drzwi robić? czy magnes nie będzie przeszkadzać opuszczaniu się szyby?

Opublikowano

trochę Was ten kolega wprowadził w błąd bo niestety nie wystarczy przykręcić dystansu, tylko trzeba docinać, niestety pod boczkiem jest mało miejsca i nie każda 16stka wchodzi

Opublikowano

Dokładnie tak trzeba poucinac w boczku mocowania starego głośnika i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam, i nie koniecznie dystanse moga pasowac ;) i jak kupicie mocne glosniki co ich glebokosc montarzowa bedzie wieksza niz 58mm to trzeba będzie troche przyciąć uchwyt od mocowania szyby bo będzie ocierał przy opuszczaniu ;) to takie moje sugestie :przebiegly:

Opublikowano

Dokładnie tak trzeba poucinac w boczku mocowania starego głośnika i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam, i nie koniecznie dystanse moga pasowac ;) i jak kupicie mocne glosniki co ich glebokosc montarzowa bedzie wieksza niz 58mm to trzeba będzie troche przyciąć uchwyt od mocowania szyby bo będzie ocierał przy opuszczaniu ;) to takie moje sugestie :przebiegly:

kurcze mam fajne głośniki na przód infinity tylko ich szerokość to 16.5cm a głębokość to 6,5cm i po dzisiejszej przymiarce to w ogóle wątpię żeby one weszły w miejsce seryjnego głośnika.

Marek mówisz o tym uchwycie od szyby który jest ruchomy? tzn. który chodzi po prowadnicy :mysli: