Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AAH] Czy można zatamować wyciek oleju z zacisku hamulca.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Muszę na 7-8 dni zaślepić w jakiś sposób wyciek oleju z tylniego tłoczka zacisku,wyciek jest spory 300ml płynu hamulcowego dziennie muszę dolewać :/

Czy jest sposób na zaślepienie ,zatamowanie kosztem przewodu hamulcowego ,lub odłączenie zacisku ,do czasu gdy przyjdzie nowy.

Opublikowano

mozna odkręcic przewód i nakręcic jakąś zaślepkę

dlaczego nie rozbierżesz zacisku i nie wymienisz uszczelnien ???

Opublikowano

Uszczelniacze wymieniałem pół roku temu,ale mechanik powiedział że długo na nim nie pośmigam ,aż do tego momentu .Dlatego znalazłem używke i czekam aż dojdzie,a do Holandii paczka chwilę będzie szła,więc chciałbym przez ten tydzień jakoś jeszcze pojeździć bez zbędnego ubytku oleju.

Opublikowano

to nie olej tylko płyn (ciecz)

Opublikowano

Uszczelniacze wymieniałem pół roku temu,ale mechanik powiedział że długo na nim nie pośmigam

Opublikowano

Można zaklepać przewód, ale na własną odpowiedzialność

Opublikowano

Przy wymianie uszczelek zacisku trzeba przeczyścić tłoczek papierem wodnym tylko dookoła tak żeby usunąć wzdłużne rysy.

Opublikowano

Chodzi oto, aby nie była wzdłużnych rys to pomaga plus nowe oringi

Opublikowano

Wiem o co chodzi :naughty: Tylko wychodzę z założenia, że jak coś ma już defekt to to się wymienia. No chyba, że faktycznie to tylko powierzchowne i nie ma na nic wpływu (kwestia oceny człowieka który wie ocb), ale to już inna bajka :gwizdanie:

Opublikowano

Potwierdzam, co powiedział Oktawian. Nie odważyłbym się jazdy z wyciekiem dla mnie to samobójstwo :evil:

Opublikowano

Trochę łopatologii : hamulec jest ważniejszy od silnika ... . Jak chcesz się zatrzymać to

co - piętami będziesz hamował?

Gdy czytałem posta ,to myślałem ,iż chcesz przetrzymać te kilka dni na postoju , aby nie ciekło ... .

Chłopie , 1-listopada jest blisko/...Święto Zmarłych .../ ...

Opublikowano

Dobra Dobra chłopaki :)

Temat uważam za zamknięty,zacisk wymieniony ,odpowietrzony.

Wszystko gra :)

Dzięki za odpowiedzi!!