Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Czym grozi wymiana całego silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów, mam pytanie czy co grozi wstawieniem drugiego silnika. Poprzedni właściciel od którego kupiłem Audi miał w niej silnik AEB 1.8 T najprawdopodobniej zerwał mu się rozrząd i wstawił drugi silnik , aktualnie jest w nim ADR 1.8 bez turbiny. Jakie mogą wyniknąć z tego rodzaju podmiankami usterki. Dodam że silnik sprawuje się dobrze zużycie paliwa w normnie, a na komputerze żadnych błędów silnika.

Opublikowano

A skad ta pewność, że wczesniej był tam AEB, własciciel tak Ci powiedział :mysli: czy tak tylko podejrzewasz :mysli:

Opublikowano

Jeżeli był wymieniony silnik wraz z wiązka i ECU to nie będzie żadnych skutków ubocznych poza mniejsza moca niż AEB

Opublikowano

To ktoś narobił sobie tylko kosztów, bo taniej wyszło by go wstawienie takiego samego silnika, masz jakieś problemy z autem, elektryka działa :mysli: jeśli nie widzisz żadnych problemów to jeżdzij, zmiana silnika dobrze wykonana nie powinna wpłynąć na awaryjność auta

Opublikowano

Narazie jeżdze tym autkiem od maja i niezauważyłem niczego dziwnego wszystko w normnie, podjade jeszcze raz do jakiegoś fachowca i niech to dokładnie obejrzy, posprawdza wszystkie podłączenia i mape wtrusku.