wrclaguna Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Rosemeyer ASYSTENT PASA w trakcie rezania Powiedz czy czasem nie wiesz ile kosztuje kalibracja tegoz systemu kumpel cos wspominal
Rosemeyer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 pojęcia nie mam, ale dam Ci znać jutro, bo akurat jutro bede w Auto - Unii, tzn u "Nowego Dealera Idczak-Krotoski-Cichy" bo tak teraz chcą żeby ich nazywać Ale jak złożysz to i tak będize działać - kolega po założeniu w Q5 jeździ i wszystko działa na pierwszy rzut oka poprawnie. Robiliśmy "testy" - jeździłem za nim z każdej strony i wszystko migało itp zgodnie ze sztuką. Dla świętego spokoju i tak będzie kalibrował, ale dopiero jak ja się ogarnę - umówimy sie wtedy na ten sam dzień i ściagniemy to ustrojstwo do kalibrowania do W-wy.
turdzi Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 U mnie tez jest cisza ale za tam zawsze cos znajde.Avant ma to do siebie ze ma bardzo malo sztywna bude w przeciwienstwie do sedana i coupe. musze tez obczaic tylnie oparcie, moze odkrece, przesmaruje i zloze... bo ewdentnie sie telepie jedno o drugie nic nie da ja kawalek ciemnej szmaty grubo złożonej i wsadzonej miedzy oba fotele znalazłem jako najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie [youtube=425,350]
Flyer Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 nic nie da ja kawalek ciemnej szmaty grubo złożonej i wsadzonej miedzy oba fotele znalazłem jako najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie w B7 ? bede tak musial wlasnie zrobic... bo strasznie mnie to wkur*wia. niestety mam to samo co Ty - slysze w aucie wszystko.
turdzi Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 tak w B7 , sztrasznie mnie to wk.... i znalazlem takie rozwiazanie.Dzialalo bezblednie , no i szmata zawsze byla pod reka
Rosemeyer Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 tak w B7 , sztrasznie mnie to wk.... i znalazlem takie rozwiazanie.Dzialalo bezblednie , no i szmata zawsze byla pod reka u mnie na szczescie jedyne co sie "odzywa" to dach - jakos tak go dziwnie zrobili, ze szklo obciera o uszczelki i zaczyna sie stukanie. pomaga przesmarowanie i jest spokoj na kilka m-cy a w samochodzie robi sie blogo cicho. jak fotelik wepne to tylko troche stuka na isofixie, no ale to juz nie do przejscia A przy okazji szmaty to: Rozmawiaja dwie kolezanki: - dlaczego Twoj maz mowi do Ciebie "Flanelciu"? - pyta jedna - to zdrobnienie - odpowiada druga - jakie zdrobnienie? - od Ty SZMATO!
jedrekx Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 u mnie na szczescie jedyne co sie "odzywa" to dach - jakos tak go dziwnie zrobili, ze szklo obciera o uszczelki i zaczyna sie stukanie. pomaga przesmarowanie i jest spokoj na kilka m-cy a w samochodzie robi sie blogo cicho. jak fotelik wepne to tylko troche stuka na isofixie, no ale to juz nie do przejscia w lecie też Ci skrzypi? u mojego ojca tylko zimą i to tylko na nierównościach...
Rosemeyer Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 w lecie też Ci skrzypi? u mojego ojca tylko zimą i to tylko na nierównościach... już nie - posmarowane i jest cichutko. zauwazylem, ze skrzypi jak jest sucho. Np. po myjni lub deszczu robilo sie ciszej lub cicho. u mnie tez tylk ona nierownosciach to slychac. na "gladkim" jest ok
KmK Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 u mnie tez tylk ona nierownosciach to slychac. na "gladkim" jest ok skoro tylko na gładkim jest cicho, to w takim razie w Polsce skrzypi non stop
elmek Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Tak swoja droga to warto brac do auta taka panorame? Pomijam skrzypienie, ale jak z użytecznością tego? Mam u siebie w A4 normalny otwierany dach i jak nie otwieram lub uchylam (co robie max 10 razy na rok) to jest non stop zasloniete. Nie grzeje przez to slonce w lato?
jedrekx Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 w naszym Q7 przy ciepłych dniach jest non stop otwarty, a roletka zawsze odsłonięta
elmek Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 jak otworze na ościerz i mnie slonce zaczyna smarzyc, to zamykam od razu Moze to dlatego, ze jezdze glownie po wawie i czesto sie stoi w korku, wiec brak ruchu powietrza...
KmK Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 w naszym Q7 przy ciepłych dniach jest non stop otwarty, a roletka zawsze odsłonięta ja robie dokładnie tak samo jak nie musze używać klimy to za cholere nikt mnie do tego nie zmusi
jedrekx Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 a jak za bardzo świeci słońce to czapeczka na głowę
elmek Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 a jak za bardzo świeci słońce to czapeczka na głowę Kurde nie wpadlem na to :>
Rosemeyer Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 w naszym Q7 przy ciepłych dniach jest non stop otwarty, a roletka zawsze odsłonięta u mnie jest tak samo i tak samo było w A4. Przy zmianie samochodu, dach (panorama) była u mnie priorytetem i dlatego np skreśliłem z listy Allroada. Do tego "Młoda" (moja córka) bardzo lubi patrzeć na chmury, światła w tunelu itp. KmK - z tym caly czas to był nie przesadzał. Zależy gdzie kto mieszka. W W-wie, wbrew obiegowej opinii są bardzo dobre drogi. Na przestrzeni ostatnich 10lat sporo się poprawiło i wg mnie W-wa jako miasto ma jedne z lepszych, jak nie najlepsze drogi, bo skoro wszyscy "inni" tak narzekaja, to zakładam że maja powody i u nich jest dramat. Ja drogi w W-wie bardzo sobie chwalę i jeżdzę po nich bezstresowo na 21. [br]Dopisany: 01 Wrzesień 2011, 15:22_________________________________________________ jak otworze na ościerz i mnie slonce zaczyna smarzyc, to zamykam od razu Moze to dlatego, ze jezdze glownie po wawie i czesto sie stoi w korku, wiec brak ruchu powietrza... ja własnie wtedy sie opalam
elmek Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 ja własnie wtedy sie opalam Ja sie nie opalam Przy zmianie samochodu, dach (panorama) była u mnie priorytetem i dlatego np skreśliłem z listy Allroada. Skreśliłeś allroada tylko przez to? Czytałem różne opinie o tym A6 C6 allroad i ogolnie wychodzi ze taniej wyjdzie kupic zwykle A6 C6 z pneumatyka niz doplacac za allroada. Niestety A6 C6 mi sie srednio podoba, szczegolnie nie w s-line to taka parowka. A6 C7 to co innego, szczegolnie z 3.0TFSI
Rosemeyer Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 ja własnie wtedy sie opalam Ja sie nie opalam Przy zmianie samochodu, dach (panorama) była u mnie priorytetem i dlatego np skreśliłem z listy Allroada. Skreśliłeś allroada tylko przez to? Przez dach i silnik - 3.0tdi szału tam nie robi szukałem też 3.0tfsi i nawet 4.2 ale w każdym czegoś brakowało itp. ostatecznie zdecydowałem się na Q7 4.2, które jeździ trochę lepiej niz 3.0tdi no i ma dach
turdzi Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 daszek szklany fajna sprawa , niestety w A4 sa tam z nim jakies problemy , w sumie w kazdym aucie w ktorym mialem dach lub z ktorym mialem do czynienia zawsze z tym dachem byly jakies jaja , zwlaszcza jak sie go czesto uzywa.Dlatego tez zrezygnowalem tym bardziej ze za panorame do Avanta to auto sobie bardz slono liczy
Rosemeyer Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 ja odpkuac poza poskrzypywaniem nie mam i nie mialem żadnych problemów z dachem. W B7 też było wszystko ok mimo że otwieralem go nawet częściej niż teraz-boję się żeby mi młodej nie przewialo itp . Kiedyś moja mama miała Megane z dachem i tam też nic się nie działo.
Rekomendowane odpowiedzi