NYNA Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Graty udanego i bardzo przydatnego moda, dużo z tym zabawy było?
Rosemeyer Opublikowano 10 Października 2012 Autor Opublikowano 10 Października 2012 dużo z tym zabawy było? Najwiecej bylo kabli - z milion metrów chyba W każdym nadkolu jest nadajnik/odbiornik do ktorego trzeba doprowadzic kabel. Do tego dochodzi antena pod podloga do ktorej tez oczywiscie idzie kabel. Wszystkie spotykaja sie w module pod kierownicą. Reszta to juz pikus, bo to sama informatyka i kodowanie. Ja dałem d... bo dawno temu kupiłem graty, ale nie zauważyłem że kupiony moduł miał poprawny nr części ale w wersji softu od A8. Dwa dni szukałem przyczyny nieidentyfikowania czujnikow przez system. Błedu nie było żadnego, ale mimo to system nie pokazywał wartości a VCDS nie widział czujników. Wymieniłem czujniki i d*pa była nadal. Poddałem się i pojechałem do zaprzyjaźnionego ASO - po 3godz panowie rozłożyli ręce i poprosili żebym przyjechał na dłużej po niedzieli Wróciłem do domu, odpaliłem kompa i tępo gapiąc się na kodowanie, kątem oka zauważyłem trzy cyferki któe wywołały uśmiech na mej twarzy. Była to wersja softu sterownika 4E0 czyli od A8 a powinna być 4F0 Na drugi dzień miałem już poprawny moduł i po szybkiej wymianie TPMS ożył
NYNA Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 No to jest trochę je....a z tym. Ja u siebie to mam i uważam że bardzo przydatny bajer i myślałem żeby to dołożyć do A6-tki która w firmie lata bo tam nawet nikomu się ciśnienia w oponach nie chce sprawdzić co jakiś czas, tylko jak wsiądzie tak jedzie no chyba że już kapeć jest to się zatrzyma:facepalm:
Tomeks Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 ...Ja u siebie to mam... pokazuje Ci wartości ciśnienia i temperatury,w B5?
NYNA Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 ...Ja u siebie to mam... pokazuje Ci wartości ciśnienia i temperatury,w B5? Nie no w A6 to mam.
dziadek Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 dziś coś takiego w ASO było, fajne:
Rosemeyer Opublikowano 22 Października 2012 Autor Opublikowano 22 Października 2012 A ja już na zimowych 18tkach :-/
Gracjan Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Ale umyć opony i nałożyć jakiś dressing by można
Rosemeyer Opublikowano 22 Października 2012 Autor Opublikowano 22 Października 2012 V12? To S-line nie V12.
Buba Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 s-line ma w pakiecie ceramike?
Rosemeyer Opublikowano 22 Października 2012 Autor Opublikowano 22 Października 2012 s-line ma w pakiecie ceramike? Q7 ma ceramikę w opcji za 40k i silnik czy pakiet nie ma tu nic do rzeczy. V12 ma ja w serii. Na focie widać brak poszerzen na blotniku i listwe dokladana do fabrycznie zamawianych 21 oraz S-linowy zderzak przedni po lifcie
dziadek Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 V12? To S-line nie V12. dokładnie - 4.2TDI s-line - ktoś go doposażył bo zwyczajnie nie wyglądał
Rosemeyer Opublikowano 22 Października 2012 Autor Opublikowano 22 Października 2012 40 koła masakra To raptem 10% wartości auta
PABLO Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 To raptem 10% wartości auta Zgadza się ale z innego punktu widzenia to za takie tarcze można kupić 4 x B5ki lub w miarę ok B7 Oczywiście ceramika przy samochodach typu lambo, merol sls/slr kosztuje tyle ale w euro
pawel1380 Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 To raptem 10% wartości auta Oczywiście ceramika przy samochodach typu lambo, merol sls/slr kosztuje tyle ale w euro Oczywiście przesadziłeś.Że 40 tys euro ceramika w tych modelach?
PABLO Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Kiedyś oglądałem Moto On z Kornackim jak testował SLR'a i padła taka kwota jeśli dobrze pamiętam, choć mogę się mylić. Mercedes SLR Jednak tyle co w Q7 Mercedes SLR Mercedes-Benz SLR McLaren Choć przy kwocie 455tys euro też by wychodziło raptem 10% wartości hehe Sorry za OT
Rekomendowane odpowiedzi