narty_jezusa Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Witam, mam problem z wycieraczkami. Wyjezdzajac ostatnio z domu wrzucilem czasowke razem ze spryskiwaczem, ok zadzialalo. Pare chwil pozniej gdy zaczal padac deszcz wycieraczki odmowily posluszenstwa. Ogolnie zbilza sie w Angli zimna (deszczowa zima) i raczej nie moge jezdzic bez Dodam ze wczesniej problem sie pojawil jednokrotnie ( jakies 3 miesiace temu) ale na drugi dzien wszystko bylo juz ok. Ostatnio bylo dosc wilgotno, moze cos zawilgotnialo i trzeba cos osuszyc czy przeczyscic i zakonserwowac. Z góry dzieki za odpowiedzi
wit.s Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Napisz konkretnie co się dzieje. Czy po prostu staneły? To pewnie elektryka i ja nie pomogę tu wiele. Jeśli pracowały zacinając się i przeskakując, to z pewnością skorodowane mocowania trzpieni - jest spory watek na forum jak to naprawić - poszukaj.
narty_jezusa Opublikowano 25 Września 2007 Autor Opublikowano 25 Września 2007 Po prostu stanely i koniec... No i działają znowu. Deszcz przestał padac i wszystko jest ok... Co moze byc tego przyczyna??
SpałekP Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 podłącze się do tematu z niedziałającymi wycieraczkami, wczoraj jadąc do warszawy zobaczyłem, że wycieraczki działają bardzo powoli tak jakby nie miały siły, a dzisiaj wracając z warszawy w deszczu przestały działać: pracowały bardzo wolno zatrzymywały się na środku szyby i nic nie reagowały dopiero za którymś kliknięciem manetki zaskakiwały, a teraz już doszczętnie padły bo ruszą się maks 5 cm i koniec. Czy to już silnik do wymiany czy coś z elektroniką? Wycieraczki uratowane !! wiem tylko, że mowa była o zregenerowaniu silniczka przednich wycieraczek i działa, nawet dostałem gwarancję na naprawę . Całość robiona w vass serwis w Gdyni. Odstawiłem auto o 0800 i odebrane o 1300.
P.W. Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 @SpałekP, Z ciekawości - ile taka usługa regeneracji kosztuje? PW
SpałekP Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Cena regeneracji początkowo miała wynosić 150,00 zł a końcowa cena 250,00 zł.... Tylko mechanik mówił, że puki jeszcze wycieraczki chodzą bo jak w ogóle przestaną się ruszać to nic nie zdziała ( u mnie ruszało 5 cm potem po 5 minutach znów troszkę)... możliwa jest też regeneracja silnika wycieraczki tylnej ceny nie znam ale nie więcej pewnie jak 150,00 zł ( tylko tylna wycieraczka musi jeszcze działać żeby dało się zregenerować), coś jeszcze mówił, że można poznać kiedy pada tylna wycieraczka po tym jak spryskiwacz zaczyna pryskać ciągle na szybę....
Rekomendowane odpowiedzi