Rafal_69 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Jak sprawuja sie silniki 4.0TDI i 4.2TDI w A8? jakie spalanie? I wogóle co mi powiecie na ten temat bo myśle nad kupnem tego auta z którymś silnikim, a niemam pojecia jak sie sprawują. Na necie nie mogłem nic ciekawego zanleśc na ten temat
cameleon741 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 http://www.a8team.pl/
Lapeno Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 lepiej szukaj 4.2 tdi ... jest bardziej udany niz 4.0tdi pozatym koszty utrzymania wcale nie nizsze niz 4.2 benzyna ....
Rafal_69 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Opublikowano 11 Października 2010 no własnie nad benzyna sie tez zastanawiam i sam niewiem ale ropa zawsze troszke tansza niz bryna chociaz niewykluczone ze jak sie trwi benzyna to kupie. czyli rozumiem ze 4.0 tdi odpada a na tym forum co kolega napisał to byłem i nic tam niestety niema
Lapeno Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 forum a8 i bmw 7 sa stosunkowo ubogie ze wzgledu na mala ilosc uzytkownikow..... 4.2tdi jest udanym silnikiem chociaz niekoniecznie ekonomicznym w eksploatacji .... pozatym do a8 wg mnie bardziej pasuje 4.2 benzyna ktora tak naprawde niewiele wiecej pali a kultura pracy v8 benzyny mimo wszystko bije v8 tdi na glowe. osiagi podobne ... chyba ze tdi chip`niesz to wtedy tdi`k lepiej bedzie szedl... ale chyba nie o to w tym aucie chodzi zeby sie scigac.... a do sprawnego wyprzedzania spokojnie starczy seryjny silnik ( czy to 4.2 benzyna czy diesel ) fotele podstawowe w a8 sa lipne i wygladaja jak wyjete z a8 d2 lub jakiejs audi 100. warto szukac a8 natomiast z fotelami komfortowymi ( maja boczne podparcie siedziska krotsze niz sportowe ... i jest przerwa miedzy oparciem a tym gdzie zacyzna sie boczne podparcie siedziska ( nie wiem jak to wytlumaczyc ) ) lub sportowymi ( wystepowaly w polskora alcantara i mialy boczne podparcie siedziska az do samego oparcia ) oraz z 4-strefowym klimatronikiem i systemem keyless-go. ( sa tez wersje z odpalaniem z linii papialrnych .... ale malo kto z tego korzysta ). z ciekwostek jeszcze moge napisac ze wentylacja i podgrzewanie tylkow znajduje sie na panelu klimatronika natomiast funkcja masazu jest wlaczana przyciskiem ktory znajduje sie z boku fotela kierowcy i pasazera ( od strony drzwi ). [br]Dopisany: 11 Październik 2010, 22:59_________________________________________________jeszcze pare faktow pierwszy LIFT byl w 2005r ( zrobiono single frame, zmieniono kierownice ) w 2006R zaczeto montowac silnik 4.2 FSI 350KM ( mniej polecany niz poprzedni 4.2 BFM 334KM ) drugi LIFT byl w 2007r ( zmienili zderzaki przod i tyl oraz z tylu doszly lampy ledowe )
Rafal_69 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Opublikowano 11 Października 2010 Coraz bardziej przekonujesz mnie do benzyny musze to przemyslec bo z poczatku uparłem sie na tego TDI ale wsumie a co do foteli to wiem o co Ci chodzi i własnie te podstawowe fotele nie wchodza w gre bo nawet wizualnie kiepsko wygladaja i nie pasuja juz do D3 chipopwac tez raczej nie zamierzam bo tak jak powiedziałeś nie o to chodzi i tyle mocy mi napewno w zupełnosci wystarczy A auta powoli zaczynam szukac w belgi i w niemczech (bo tam mam rodzinke) i mam nadzieje ze uda sie cos znalesc sensownego :>
jarko Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Odgrzeję kotlecika Interesuje mnie wszystko o 4.2TDI - awaryjność, koszty utrzymania itp
Młody Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Rozwalają mnie takie tamaty kupno A8 D3 za ponad 60,000-70,000 a szukanie oszczędnego silnika co do kościoła w niedziele ? nie rozumiem takiego podejścia. Jak mnie stać na taki samochód to nie szukam oszczędności w paliwie Rafal_69 [br]Dopisany: 04 Październik 2011, 15:17_________________________________________________A druga strona utrzymanie takiego samochodu.
musti Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Rozwalają mnie takie tamaty kupno A8 D3 za ponad 60,000-70,000 a szukanie oszczędnego silnika co do kościoła w niedziele ? nie rozumiem takiego podejścia. Jak mnie stać na taki samochód to nie szukam oszczędności w paliwie Rafal_69 [br]Dopisany: 04 Październik 2011, 15:17_________________________________________________A druga strona utrzymanie takiego samochodu. Dokładnie Młody coś kosztem czegoś
jarko Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 A jakieś konkrety do tematu macie ?
Luka3s Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 Jarko nie tylko pytał o koszty utrzymania :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi