Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Golf IV-problemy z mocą,proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

znajomy kupił golfika i jest z nim trochę problemów

poza powtarzającym się błędem silnika 00550 żadnych innych błędów brak

logi dynamiczne do sprawdzenia z gruby 003, 008 i 011

Problem wygląda tak że auto raz jeździ jak zwykła 110ka, może nawet słabiej a czasem jeździ jak 110ka na mocnym programie :mysli:

011

a11d.jpg

003

81358440.jpg

008

76545179.jpg

Opublikowano

Witaj

Zróbcie jeszcze 000 stat,000 BS oraz 004 stat i 004 BS.

Na początek sprawdźcie czy w przewodzie zasilającym [paliwowy] nie ma pęcherzyków powietrza

Opublikowano
Na początek sprawdźcie czy w przewodzie zasilającym [paliwowy] nie ma pęcherzyków powietrza

nie ma, sprawdzane

nie wiem jak się robi statyczne a jak BS :embarrassed:

Opublikowano

Statyczne to takie "normalne" na jałowym biegu. BS to Basic Settings w okienku vagcoma będzie bodajże "switch to Basic Settings"(robione również na jałowo).

Opublikowano
Statyczne to takie "normalne" na jałowym biegu. BS to Basic Settings w okienku vagcoma będzie bodajże "switch to Basic Settings"(robione również na jałowo).

w piątek dopiero będzie dostęp do auta to zobaczę, czyli statyczne jak i BS robi się tak jak dynamiczne z tym że na jałowym a w BS dodatkowo mam przełączyć na basic settings, jeśli dobrze zrozumiałem... :mysli:

A z dynamicznych coś wynika panowie?

Opublikowano

[

nie ma, sprawdzane

:cool1:

statyczne Select [z okienka Select Control Module] > 01-Engine > 08-Meas. Blocks > blok 000 log...

BS Select [..........................................] > 01-.........> 08-................. > blok 000 basic settings [switch to Basic Settings] log...

analogicznie z blokiem 004

Oczywiście na biegu jałowym i porządnie dogrzanym silniku 90*C.

Opublikowano

:good: dzięki za szczegółowe instrukcje

ale ponowię pytanie czy coś wynika z dynamicznych, bo statyczne i BS zrobię dopiero w piątek

Opublikowano

w piątek dopiero będzie dostęp do auta to zobaczę, czyli statyczne jak i BS robi się tak jak dynamiczne z tym że na jałowym a w BS dodatkowo mam przełączyć na basic settings, jeśli dobrze zrozumiałem... :mysli:

A z dynamicznych coś wynika panowie?

Ad. 1

Tak

Ad. 2

Na moje niewprawne oko to lekko przeładowuje turbo. Może trzeba by rozruszać sztangę lub przegonić furę po obrotach ; ]

Opublikowano

Turbo przeładowuje, przepływka źle mierzy.

Na początek wyrównaj ciśnienie turbo, sprawdz wężyki od N75, lub skęć na sztandze

Opublikowano

ten golf najprawdopodobniej ma jakiś program, czy może być to wina jakiegoś "gotowca" ?

Opublikowano

Turbo przeładowuje, przepływka źle mierzy.

Na początek wyrównaj ciśnienie turbo, sprawdz wężyki od N75, lub skęć na sztandze

przestan wypisywac takie bzdury bo jeszcze kolega poslucha i popsuje sobie auto .... :wink4:

Opublikowano

spanky a TY coś widzisz nieprawidłowego?

Opublikowano

jest akceptowalnie ale zrob komplet z naciskiem na to co Ci napisał PAWEL69 ...+ 001 dynamiczne

p.s na 99% jest tam seria ...

Opublikowano
jest akceptowalnie ale zrob komplet z naciskiem na to co Ci napisał PAWEL69 ...+ 001 dynamiczne

ok zrobię w piątek :notworthy:

p.s na 99% jest tam seria ...

tu właśnie nie wiem co powiedzieć bo raz jedzie jak seria a raz jedzie jak by miał ze 140koni :mysli:

Czekałem aż ktoś to napisze bo dziś auto właśnie jechała jak zwykły golf 110ka

Opublikowano

Bo to seryjny AHF.

PS

Klubowicz powienien wiedziec ze do analizy zamieszczamy kompletne logi.

Kazdy nastepny watek nie spelniajacy powyzszego, ulegnie degradacji w koszu.

Pozdrawiam