Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] 185km/h max

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co może byc za przyczyna że tylko wkreca mi audi do 185, km/h podpielem do komputera i wszystko jest ok zadnego bledu,wszystko idealnie dziala,a powinna do 200km/h wkrecac

Opublikowano

co może byc za przyczyna że tylko wkreca mi audi do 185, km/h podpielem do komputera i wszystko jest ok zadnego bledu,wszystko idealnie dziala,a powinna do 200km/h wkrecac

zrob logi dynamiczne, sprawdzenie bledow w takim przypadku mozna o kant doopy potłuc ...

Opublikowano

nawet nie 200 a 210 a ponoc 220 :D

Opublikowano

Ja wczoraj też się nieco zdziwiłem bo mój AJM licznikowe 180km/h i to by było na tyle. Jedyne co wiem, to mam zasyfione kierownice turbiny bo łapie notlaufy. Ale przy tej prędkości gaz był w podłodze i notlauf się nie pojawił. Zastanawiam się czy to może być przyczyną trochę niskiego V-max?

Opublikowano

Ja wczoraj też się nieco zdziwiłem bo mój AJM licznikowe 180km/h i to by było na tyle. Jedyne co wiem, to mam zasyfione kierownice turbiny bo łapie notlaufy. Ale przy tej prędkości gaz był w podłodze i notlauf się nie pojawił. Zastanawiam się czy to może być przyczyną trochę niskiego V-max?

j.w. logi do zrobienia.

Opublikowano

dużo rzeczy np. przepływka może ciąć przy wysokich obr.

...logi, logi, logi

Opublikowano

jak turbo ci nie bedzie wstawac do konca to tak bedzie jechal

Opublikowano

nawet nie 200 a 210 a ponoc 220 :D

jak nie więcej :cool1:

Opublikowano

U mnie po wirusie na 170km 225km/h na liczniku przy quattro.

Opublikowano

to mój AFN ciągnie prawie 200 bez żadnego dłubania to Twóje 131 KM powinno iść dużo szybciej

Opublikowano

Ja jechałem moim 220 km/h (seria) i jeszcze bez problemu by poszedł z 10-20km/h :wink4:

240 w serii ...no powiem ci że zdrową masz furmanke :wink4:

Opublikowano

to nie jest watek dotyczacy chwalenia sie z Vmax.

jezeli ktos ma cos rzeczowego do dodania nt przyczyn, prosze bardzo, za kolejne posty nt vmax kropki :disgust:

Opublikowano

jaki masz rozmiar opon?

Opublikowano

Może skrzynia była coś dłubana i przełożenia są nie teges.

Opublikowano

Moze ktorys pompowtrysk nie domaga.. :gwizdanie: bez rzeczowej diagnostyki sie nie obejdzie

Opublikowano
  • Autor

jaki masz rozmiar opon?

17/45/235
Opublikowano

cześć

mam taki sam rozmiar opon 17\45\235 i przy moich 115 kucach w BKE dało się rozpędzić auto do 195 km\h, katalogowo mam chyba 197 km\h V max, więc te gumy tak bardzo V max nie ograniczyły

P.S. chyba przy tym rozmiarze koła licznik troche zaniża wskazania

Opublikowano
  • Autor

zmieniłem paliwo teraz tankuje na STATOIL i jest super problem zniknął wkręca 200km\hbez żadnego problemu i silnik równiej pracuje ,a wczesniej byl orlen i zaczeła sie robic lipa :)

Opublikowano

miałem też wcześniej o gumy pytać... jeździłem trochę pewną A4 B6 1,9 131KM (nie swoją) i mając kapcie na niej 215 ''16 i cztery osoby na pokładzie, poszła 200 km/h (paliwo z BP), ale powoli. Obecnie do swojej ładuje tylko Statoil ON standard, wcześniej trochę Gold (widocznie zmalało spalanie na Gold). Czasami się tylko wleje "czyściciela" co któreś tankowanie do standardowej ON i tyle, lecz nie wiem ile pojedzie na ten czas.

Pomijając paliwo, kapcie na pewno stawiają opór też na swój sposób aerodynamiki + wchodzą na spalanie, niestety.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tankuje tylko Verve na orlenie 29900tys ma juz przejechane ostatnio 235km/h na autostradzie cztery osoby na pokładzie.

Dwie stowy lekka leci a teraz skonczone mam juz dwa wtryski i zastanawiam sie gdzie w miare tanio kupic albo zregenerowac.

Moze cos wiecie?

pozdro