Czaro_22 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Witam ostatnio dostałem mandat od straży miejskiej nie było w tym nic dziwne gdyby nie fakt ze samochód stał prawidłowo zaparkowany mimo znaku B-36 zakaz postoju i zatrzymywania, na ulicy są wyznaczone pasy do parkowania auta i są parkometry ale jest też znak b-36 i teraz pytanie czy straż miejska miała prawo wystawić mandat za złe parkowanie czy też nie ? Poniżej krótka foto relacja Wjazd od ulicy od której wjezdzam zawsze, jest znak B-36 owszem dalej jest i potwierdzenie. Po tej stronie nie obowiazuję strefa płatnego parkowania. Moje auto jest trzecie za BMW i Citroenem. I tutaj jest ten nieszczęsny znak o który wszystko się rozchodzi, wszystkie osoby dostały mandaty które stały po tej stonię Wjazd od Ul.Puławskiej nie na rekę mi tamtędy wyjeżdzać tu też nie jeżdzę z tamtej strony Jak widać jest parkometr. Nie ma też żadnego potwierdzenia tego znaku nigdzie. Na tym zdjęciu widać drugi parkometr I powtórzę jeszcze raz moje pytanie.. Czy straż miejska miała prawo do wystawienia mandatu/mandatów za złe parkowanie ?
Kowi87 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 To zaraz, stoisz po tej stronie po której nie obowiązuje strefa płatnego parkowania Jesli tak to dlatego dostąłes mandat, znak o czymś informuje w końcu, no chyba że ja czegos nie rozumiem
Czaro_22 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Na 1-szym zdjęciu od strony której wjeźdzam jest znak b-36 po prawej stronie i po tej stronie nie ma strefy płatnego parkowania i dalej też widać potwierdzenie znaku B-36, ale wszystko się rozchodzi o znak dalej który jest po lewej stronie (zdjęcie 3-cie) i za tym znakiem są też parkometry i są strefy płatnego parkowania. Zapytacie czemu auto stoi przodem do ulicy od której wjeżdzam zawracam na parkingu hotelu nie mam potrzeby jeździć dalej, i dopiero po otrzymaniu mandatu kapnąłem się ze ten znak tam stoi . Czyli wychodzi na to ze parkując po lewej stronie (patrząc na zdjęcie 1 i 2 ) też nie można stać gdyż tam daleko gdzieś miedzy drzewami,krzakami, itp rzeczami stoi sobie znak b-36 PS. Strefa płatnego parkowania obowiązuje po stronie po której są ustawione parkometry
bialy986 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Kolego,to co jest za wycieraczką to raczej nie jest mandat a tylko wezwanie do stawiennictwa Jak się stawisz to wyjaśnij o co chodzi i powinno się obejść bez kwitu.
Czaro_22 Opublikowano 16 Października 2010 Autor Opublikowano 16 Października 2010 Fakt wezwanie, pojechałem wczoraj do straży miejskiej z siedzibą na ursynowie (co oni robili na mokotowie ) i zacząłem wyjaśniać co i jak, niestety nie obeszło się bez kwitu, 100 zl poszło się jeb*ć Pow. ze mam stosować się do znaków a nie do parkometrów, i ze to w moim interesie jest upewnić się czy mogę zaparkować samochód, gdzie ja przez 23 lata jak żyje nie wiedziałem o tym znaku i będę specjalnie tam chodził żeby zobaczyć czy jest znak, pogieło ich do końca
Rekomendowane odpowiedzi