Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] buczenie przy 2100-2400 obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , szukalem informacji na forum,ale nic ciekawego nie znalazlem, otoz przy rozpedzaniu na kazdym biegu w okolicach 2100-2400 slychac buczenie , tylko w tym przedziale,czy wymiana poduszki silnika pomoze?

Opublikowano

Może poduszka,może plecionka a może coś poważniejszego,podjedź do mechanika niech osłucha autko nim bedzie za późno ;)

Opublikowano

witam dzieki za odpowiedz , jutro jade do mechanika zobaczymy co on stwierdzi , poduszke mam walnieta tylko nie wiem ktora , oby to byla poduszka . silnik ciagnie jak glupi tylko w tym przedziale obrotow slychac buczenie przy rozpedzaniu jak i zwalnianiu , pozdrawiam

Opublikowano

pewnie lozysko:) tez tak mialem przy pewnych obrotach walilo.

albo buczy ci taka rura co jest pod maska, ktora prowadzi do tlumika- tez pierdzi przy pewnych obrotach

poduszka to raczej by ci ciagle buczalo jakby byla walnieta

daj znac jakl bedziesz wiedzial co to

Opublikowano

witam bylem wczoraj u mechanika , mam uszkodzona prawa popduszke silnika , takze musze zmienic najlepiej dwie , po wymianie sie okaze czy to cos pomoglo .

Jak jade i zaczyna buczec w tym przedziale obrotow i wcisne sprzeglo to znika takze lozysko to nie jest, pozdrawiam

Opublikowano

witam, ja tez w sumie mam buczenie ale w przedziale 1300 - 1900 i wiem ze będę miał poduszki niedługo do wymiany.

Napisz jak Ci wymienią poduszki czy pomogło

Opublikowano

witam dzisiaj zmienilem 2 poduszki silnika i niestety nic to nie pomoglo , takze buczy dalej , ale poduszki i tak musialem zmienic.Trzeba szukac przyczyny dalej. Pozdrawiam

Opublikowano

Na jakie poduszki zmieniles, ori, firmowe, czy za 100zl?

Opublikowano

kolo dwumasowe możesz mieć do wymiany , może równie dobrze tłumik wpadac w rezonans ale ja stawiam na dwumase

Opublikowano

kolo dwumasowe możesz mieć do wymiany , może równie dobrze tłumik wpadac w rezonans ale ja stawiam na dwumase

nie strasz kolegi ;) moze wydech wpada w jakis rezonans musisz szukac

Opublikowano

Dwumasa zostaw na sam koniec.

Ja wymienilem i nic to nie dalo :wallbash:

teraz lezy w pwinicy.

Mozesz plecionke wymienic to nie jest wielki koszt i wszystkie wieszaki tlumika.

Opublikowano

Ja w 1Z mam to samo tylko w zakresie obrotów 1800-2000 a u mnie nie ma koła dwumasowego, miałem nadzieje że to poduszki ale czytam wyżej i to nie to.

Opublikowano

mam podobny efekt z tym, że mam plecionkę do wymiany na 100% i myślę że to jej wina bo pewnie na lewo uciekają spaliny i powodują to buczenie(syczenie). wydech i wieszaki mam ok, poduszki też. pod koniec roku jak wymienie to dam znać :>