kuki80 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Witam Wszystkich, mam mały problem. Jakiś czas temu robiłem u mechanika rozrząd wszystko było oki. Po przejechaniu jakiś 2000 tyś. kilometrów zauważyłem jakieś dziwne popiskiwanie podczas gaszenia silnika na początku pomyślałem że to na pewno pasek z tych co jeszcze nie wymieniłem na nowy. Jednak po obserwacji i szukaniu który to pasek, zauważyłem, że to obciera pasek rozrządu w dolnej części obudowy. Proszę was wszystkich o radę co robić ? co może być przyczyną, że tak jest ?. Z góry dziękuję za pomoc
kamil1990_2006 Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 pasek ociera o obudowę czy o coś innego??
ALBINEK Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Może żle spasował obudowę rozrządu albo zle pozapinał spinki od osłon. Podjedż do warsztatu tam gdzie robiłeś rozrządu i niech sprawdzą to.
kuki80 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Opublikowano 15 Października 2010 Pasek ociera o obudowę w dolnej części , już dzwoniłem do tego mechanika i miga się bierze mnie na zwłokę. W desperacji myślałem że może uda mi się to samemu poprawić
peklysz Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 witam może to coś ci podpowie co napisze. Jak w swojej audi zmieniłem rozrząd to mechanik i koleś w sklepie gdzie brałem kompletny rozrząd zastanawiali się czy pasek musi mieć 152 zęby czy 153.W kilkurocznikach były różne długości pasków. Niby nic takiego bo jest napinacz hydrauliczny ale dopasowali taki pasek jaki miał być czyli 153 zęby. Może coś z twoim jest nie tak.
kamil1990_2006 Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 to może być wina napinacza. ponieważ rolka napinacza mam podkładkę dystansującą odległość od silnika pasek. są 2 rodzaje grubości podkładki 3mm i 6mm nie wiem jaka powinna być u ciebie ale u mnie powinna być 3mm a założona jest 6mm i ociera
Luka3s Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 to może być wina napinacza. ponieważ rolka napinacza mam podkładkę dystansującą odległość od silnika pasek. są 2 rodzaje grubości podkładki 3mm i 6mm nie wiem jaka powinna być u ciebie ale u mnie powinna być 3mm a założona jest 6mm i ociera :good:
kuki80 Opublikowano 19 Października 2010 Autor Opublikowano 19 Października 2010 Dzięki Wam wszystkim za pomoc :hi:
Rekomendowane odpowiedzi