Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Automatyczne włączanie świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym żeby światła się włączały samodzielnie, mowa o autku A4 z 97 roku. Da się to zaadaptować lub zakodować (jeszcze nie potrafię rozróżnić tych funkcji), szukałem ale albo przeoczyłem albo gdzieś po niemiecku było napisane.

Z góry dzieki

Opublikowano

Nie da sie tego zrobić z palca za pomocą Vaga, trzeba pobawić się z instalacją i dołożyć przekaźnik i zapiąć go np. po zapłonie :hi:

Opublikowano

Gdzieś ktoś mówił o funkcji skandynawskiej. Pamiętam że była rozmowa czym się różnią te autka i oprócz dodatkowego dogrzewania (w układzie chłodzenia była świeca ogrzewająca płyn żeby się autko szybciej rozgrzewało), była też opcja włączonych świateł. Niestety jak na złość teraz jak się zacząłem bawić kodowaniem to nie mogę znaleźć tej stronki. Możliwe że temat dotyczył nowszych autek.

Opublikowano

Witam!

Chciałbym żeby światła się włączały samodzielnie, mowa o autku A4 z 97 roku. Da się to zaadaptować lub zakodować (jeszcze nie potrafię rozróżnić tych funkcji), szukałem ale albo przeoczyłem albo gdzieś po niemiecku było napisane.

Z góry dzieki

Nie wiem czy w Twoim roczniku da się to ustawić, ale sprawdź:

http://furmanka.blogspot.com/2006/02/wyczenie-dziennych-wiate-disabling.html

Ja u siebie w A4 B6 miałem ustawione 00012 i od razu po przekręceniu kluczyka zapalały się światła.

Parametry kodowania:

Coding

0?xxx: Light Sensor

0 = Light Sensor not installed

1 = Light Sensor installed

0x?xx: Trailer Hitch

0 = Trailer Hitch not installed

1 = Trailer Hitch installed

0xx?x: Headlights

0 = Halogen Headlights

1 = Xenon Headlights

0xxx?: Country

1 = Rest of World

2 = Northern Countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark)

3 = USA

4 = Canada

Opublikowano

Witam. Ja w swojej b6 rocznik 2003 zmieniłem to kodowanie na 00002, bo mam lampy halogenowe i niestety świecą mi się tylko światła pozycyjne z przodu i z tyłu oraz podświetlone zostają zegary i zapala się zielona kontrolka od świateł na desce rozdzielczej po przekręceniu kluczyka i gdy włącznik świateł jest w pozycji 0. Po odpaleniu silnika nic się nie zmienia. Czy może ktoś miał taki problem?

Opublikowano

Hej mam zwykle światła kodowanie zmieniłem na 00002 i świecom mi się tylko postojowe światła i cala deska ktoś rozwiązał ten problem proszę o pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Witam ja też jestem zainteresowany światłami w wersji skandynawskiej (czyli światła zapalają sie dopiero po uruchomieniu silnika nie ważne na jakiej pozycji jest wajcha) da sie coś takiego zakodować w B5 czy trzeba dokładać elektrykę? Przyznam się że na codzień jeżdzę "inną marką" służbowym i bardzo bardzo jest to wygodne.

Opublikowano

Witam ja też jestem zainteresowany światłami w wersji skandynawskiej (czyli światła zapalają sie dopiero po uruchomieniu silnika nie ważne na jakiej pozycji jest wajcha) da sie coś takiego zakodować w B5 czy trzeba dokładać elektrykę? Przyznam się że na codzień jeżdzę "inną marką" służbowym i bardzo bardzo jest to wygodne.

W B5 się nie da.

Opublikowano

W B5 się nie da.

Z tego co już wiem to nie da się programowo, można kombinować przerabiając układ elektryczny, tylko że osobiście mi się nie chce grzebać. Przyjdzie lato to może się zdecyduję.

Nie da sie tego zrobić z palca za pomocą Vaga, trzeba pobawić się z instalacją i dołożyć przekaźnik i zapiąć go np. po zapłonie :hi: