Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Wymiana oleju,a pompowtryski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem a4 1.9 tdi z pompowtryskiwaczami i chciałem wymienić olej,jeździ chyba na 10w-40 , w instrukcji napisali że do pompo..... ma być specjalny olej 505.01 5w-40 np. Castrol EDGE 5w-40, czy jak wleje ten castrol to nic się nie stanie czy mam jednak lać 10w-40 no i co z pompowtryskami? nic im nie będzie? no i czy silnik się nie rozszczelni? Prosze o odpowiedź na moje pytanie. Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem a4 1.9 tdi z pompowtryskiwaczami i chciałem wymienić olej,jeździ chyba na 10w-40 , w instrukcji napisali że do pompo..... ma być specjalny olej 505.01 5w-40 np. Castrol EDGE 5w-40, czy jak wleje ten castrol to nic się nie stanie czy mam jednak lać 10w-40 no i co z pompowtryskami? nic im nie będzie? no i czy silnik się nie rozszczelni? Prosze o odpowiedź na moje pytanie. Dzięki i pozdrawiam.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

jak chcesz zajeb....c silnik to nakrótszą drogą bedzie wlanie 10W40

ma byc z normą 505.01 i basta !!!!

Opublikowano

do pompowtrysków to szczególnie ma być dobry olej.

Opublikowano

ok, ale czy 5w-40 nie rozszczelni silnika?

raczej rozum :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

albo castrol albo Motul X-Cess

Opublikowano

o tym oleju też słyszałem,dzięki[br]Dopisany: 17 Październik 2010, 20:00_________________________________________________tylko to chyba motul specyfik 5w-40

Opublikowano

X-Cess nie spełnia normy do pomowtysków. jeżeli chcesz motul to bierz specyfic. według mnie najlepszy. zresztą jest olbrzymi wątek o olejach

Opublikowano
jeżeli chcesz motul to bierz specyfic

sam go używam i polecam, cena też jest dobra

Opublikowano
jeżeli chcesz motul to bierz specyfic

sam go używam i polecam, cena też jest dobra

i zakup go u jednego z kolegów na forum :wink4:

Opublikowano

X-Cess nie spełnia normy do pomowtysków. jeżeli chcesz motul to bierz specyfic. według mnie najlepszy. zresztą jest olbrzymi wątek o olejach

sorryyyyyy miał byc specific nie x-cess

:hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

dasz mi namiar na tego kolege,jeśli masz? [br]Dopisany: 17 Październik 2010, 20:23_________________________________________________ :)

Opublikowano

ceny macie dobre ale i tak kupiłem jeszcze taniej na miejscu, ale mam bardzo dobre dojście do olei.

nie mniej jednak 122zł z wysyłką to jest dosyć dobra cena, ale i tak nie bardzo dobra :decayed:

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie mam ajm-a, zamowilem u dzika olej motull specific a wyslal xcesa, nie zauwazylem i wymienilem olej, ponad 5 tys przejechane ;/ co robic? wymienic juz czy poczekac do nastepnej wymiany? jakies konsekwencje? :wallbash:

Opublikowano

lepiej zmien na wlasciwy, unikniesz przykrych konsekwencji