tutusik Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 Wczoraj bylem na warsztacie dac samochod do naprawy bo mi sie kontrolka palila od poduszek. POzniej jak odebralem to koles mi mowil ze musze ktoregos dnia dac do kontroli bo cos nie tak z rozrzadem. Ile kosztuje caly komplet rozrzad do A4 2,5 tdi 1998r. ? Bo policzyl mi mniej wiecej za caly komplet tak kolo 2000tys. -.- O czym ty piszesz w dziale od Zawieszenia i hamulców [spedyt]
Flyer Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 To cena z robocizna, czy bez? Bo jesli z robocizna to raczej norma. Popros swojego fachowca przede wszystkim o wykaz czesci wraz z cenami oraz ile sobie zyczy za robocizne. "Kompletny rozrzad" moze byc rowniez niekompletny Nie mniej jednak takie sa koszty uzytkowania 2.5
tutusik Opublikowano 28 Września 2007 Autor Opublikowano 28 Września 2007 patrzylem na allegro na komplety rozrzad to tak kolo 300-500zl do roznych samochod. to do mojej niunii az tak duzo kosztuje? robocizna powiedzmy 500zl ? Ostatnio mi wymienil wahacza to cena za wahacz 250 robocizna 100 :/
saintadamus Opublikowano 28 Września 2007 Opublikowano 28 Września 2007 rozrząd do 2,5tdi jest bardzo drogi ponad 1300zł a robocizna rozrządu w audi to minimum 300zł bo trzeba cały przód rozbierać wiec jak to cena z robocizną to raczej norma przy twoim silniku ciekawe jak on to zdiagnozował że coś nie tak z rozrządem a jak zdiagnozował to szkoda już że nie powiedział co
tutusik Opublikowano 29 Września 2007 Autor Opublikowano 29 Września 2007 no ja nie wiem normalnie. mialem zapalona kontrolke od poduszek no i wahacz do wymiany. Akurat bylem na stacji kontroli zrobic przeglad do dowodu to mi powiedzieli ze wahacza z prawej strony mam wymienic. A jak dalem na warsztat to wymienili lewy bo powiedzieli ze prawy w porzadku. kurrr
saintadamus Opublikowano 29 Września 2007 Opublikowano 29 Września 2007 wahacz jeszcze da sie w miare zdaignozować ale pasek to już trzeba rozebrać ale to i tak bardziej wróżenie
2fast4you Opublikowano 29 Września 2007 Opublikowano 29 Września 2007 dzisiaj mialem co prawda w soboty nie pracujemy wlasnie a6 2.5 tdi na caly serwis. Min wymienialem w nim rozrzad kpl wraz z pompa wody oczywiscie. Robocizna caly serwis 450 zl lacznie z wymiana 2 tarcz klockow 2 laczniki stabilizatora rozrzad kpl paski klinowe oraz wszystkie rolki czyli 4 paska klinowego. Jesli chodzi o sam rozrzad kpl to koszt samych czesci miesci sie w granicach 1.2 zl max WIEC troche drogo jak na zwykly warsztat. Ciekawi mnie jeszcze jak to zdiagnozowal :>
berciu Opublikowano 2 Października 2007 Opublikowano 2 Października 2007 kompletny rozrząd z pompą wody zamyka się w 1000 pln + robocizna
tutusik Opublikowano 4 Października 2007 Autor Opublikowano 4 Października 2007 wogóle zauwazylem ze jak daje przy 1 , 2 , 3 do 3000 to slysze taki pisk taki piiiiiiiiiiiiiiiiiiiii . Przed wymiana wahacza i naprawa kontrolki od poduszek nie bylo tego. co to moze byc?[br]Dopisany: 03 Październik 2007, 15:42 _________________________________________________nikt nie pomoze ?
Rekomendowane odpowiedzi