Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Demontaż klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie mogę znaleźć tematu o tym co się dzieje po zdemontowaniu klimatyzacji jak będzie działał klimatronik?

Opublikowano

a po co chcesz zdemontowac klime?

Opublikowano
  • Autor

Odkad kupiłem nie była praktycznie wogóle używana czyli z dwa lata a zalezy mi na zmniejszeniu wagi samochodu :gwizdanie: jest mi poprostu zbedna tylko nie wiem czy może to czemuś zaszkodzic[br]Dopisany: 19 Październik 2010, 22:19_________________________________________________Nic sie nie dowiem? Panowie prosze o pomoc :cool1:

Opublikowano

Jedynie mozesz wyjac spręzarke, przewody w komorze silnika oraz chłodnice. Nie wiem czy to bedzie az taki zysk wagi a moze warto byłoby uruchomic klime.

Opublikowano
  • Autor

Zyskac chociaz z 50kg to juz cos a cos trzeba wyrzucic zeby to zyskac a dlaczego mowisz zeby uruchomic?

Opublikowano

Jeszcze skraplacz z nagrzewnicy można wyjąć ale moim zdaniem skórka nie warta wyprawy...a nawiewy będą na 100% normalnie działały grzało itp.

Opublikowano
  • Autor

dzieki wazne zeby nawiew dzialal klima i tak nie potrzebna :)

Opublikowano

chyba najgłupsza rzecz o jakiej słyszałem. Zabawa w żadnym stopniu niewarta pracy ktora trzeba włozyc w uzyskanie efektu. co zyskasz? skraplacz nic nie waży tak samo jak chłodniczka. Zyskasz po rozmontowaniu wszystkiego może z 10kg, 15 ??? Przewody są alu też g**no ważą. Chcesz z AFNa zrobic 400KM? i oszczedzic kazdy gram? Czy probujesz się łudzić, że bez klimy będzie palił 0.0005l mniej? zeby wyjąc głupi skraplacz trzeba całą deska z auta wyjac łącznie z zegarami, kierą radiem, przełącznikami zespolonymi itd itd.....

Opublikowano
  • Autor

Skraplacza nie zamierzam wyjmowac tylko klime chlodnice sprezarke itp. tylko ze jak sie scigasz z lzejszymi samochodami to czasami te 30kg jest juz roznica odczuwalna, dla mnie wystarczy w samochodzie klatka, kubelek, i zeby jezdzilo, kazdy ma inne podejscie do samochodu

Opublikowano

Wyciągając sprężarkę, przewody i skraplacz nie zyskasz nawet 10 kg, jeżeli chcesz redukować masę auta to lepiej wnętrze wybebesz, albo nie tankuj do pełna, wtedy będzie 30 kg lżejszy :gwizdanie: ludzie to mają czasem pomysły, generalnie zabierasz się do redukowania masy od d*** strony.

Opublikowano

Bez sensu. Może fotele powyciągaj wszystkie prócz kierowcy jak chcesz się ścigać, albo kup inne auto...

Opublikowano
  • Autor

Fotele na kubelki zmieniam.. nie zabieram sie od d*** strony tylko sie pytalem czy przez demontaz klimy moze cos nie dzialac tyle chcialem wiedziec :) bede silnik wyciagac wiec i tak pewne rzeczy demontuje

Opublikowano

Parę kilo na pewno zyskasz,a w ogóle to zrób parę fotek jak już auto będzie gotowe do wyścigów.Powodzenia.

Opublikowano

Kup Honde CRX 1.6 V-TEC mały zapierdalacz :good:. Jak już chcesz się ścigać to zrób chipa... Zdemontowanie chłodnicy i kompresora nic nie da. Więcej pierdzielenia się z tym niż korzyści :hi:.

Opublikowano
  • Autor

nie chce bo to wiekszosc ma:P a jak przegrywaja z kombi A4 to jest cos :kox: mam graty na 200km wiec seria to to nie jest :wink4:

Opublikowano

200km z afn?

Opublikowano
  • Autor

tak :decayed:

Opublikowano

fmic/pompa11/wtryski230/turbo BDR/ sprzegło/kolektor awx/program ... co jeszcze?

Opublikowano
  • Autor

szpilki ARP i grubsza uszczelka :> zeby troche dluzej pojezdzilo

Opublikowano

To juz afn nie jest :tongue4: