marioti Opublikowano 29 Września 2007 Opublikowano 29 Września 2007 Tak. wiem że o tym już było wiele wątków. Starałem się wszystkie znaleźć i przeczytać zanim założyłem nowego posta. W sumie nie wiem skąd cieknie ale mam calutki mokry dywanik z tyłu z prawej (za siedzeniem pasażera) i tylko tam. 1. Owszem miałem przytkane odpływy pod aku ale myśle że to by mi lało z przodu gdyby coś. 2. Odpływ klimy taki jak pisali inni to nie znalazłem ale jak ją włączyłem to zobaczyłem skąd kapie. Jakby to określić - jest wyprowadzony wężyk idący po prawym przednim nadkolu i dalej tak po podwoziu ze 30 cm od koła i stamtąd leci. skończyły mi się więc pomysły. Powód nr 2. nie będę zakładał nowego posta tylko zapytam was tutaj. Jak juz zaglądałem pod spód zauważyłem wiszące przewody zaraz przy filtrze paliwa czyli przy baku. Okazało się że nie mam tam na miejscu jednej obejmy która chowie te trzy przewody w rynience. Orientuje się ktoś gdzie dokupić tą obejmę. Bo pytałem już w ASO ale patrzą na mnie jak na idiote jak im tłumacze o co mi chodzi.
Tom-68- Opublikowano 29 Września 2007 Opublikowano 29 Września 2007 ja miałem wodę z lewej strony za siedzeniem kierowcy. Tak myslałem , ale okazało się że woda dostawała się od przodu wmoim przypadku , po instalacji gazu. tzn. gazownicy przeciągneli przewody przez otwór gdzie przechodzi linka od otwierania maski, i fatalnie zasilikonowali.Jak podniosłem dywanik ( pod siedzeniem kierowcy) to sie zalamalem ile tam bylo wody. I zrozumialem dlaczego woda wybijala z tylu, ponieważ pianka z przodu jest bardzo gruba, a z tylu cienka. podloga jest równa. Zobacz u siebie czy pod siedzeniem pasażera nie masz wody, woda może dostawac sie przez filtr przeciw pylkowy, tam powinna byc "rynienka" do odprowadzenia wody.
Gość spedyt Opublikowano 1 Października 2007 Opublikowano 1 Października 2007 2. Odpływ klimy taki jak pisali inni to nie znalazłem ale jak ją włączyłem to zobaczyłem skąd kapie. Jakby to określić - jest wyprowadzony wężyk idący po prawym przednim nadkolu i dalej tak po podwoziu ze 30 cm od koła i stamtąd leci. Ten przewód z nadkola nie jest odpływem od klimy To co szukasz jest pod osłoną termiczną tu Powód nr 2. nie będę zakładał nowego posta tylko zapytam was tutaj. Jak juz zaglądałem pod spód zauważyłem wiszące przewody zaraz przy filtrze paliwa czyli przy baku. Okazało się że nie mam tam na miejscu jednej obejmy która chowie te trzy przewody w rynience. Orientuje się ktoś gdzie dokupić tą obejmę. Bo pytałem już w ASO ale patrzą na mnie jak na idiote jak im tłumacze o co mi chodzi. Nie próbowałeś zamocować tych przewodów zwykłą opaską do kabli?
marioti Opublikowano 2 Października 2007 Autor Opublikowano 2 Października 2007 Tom-68- gazu nie mam więc to nie to ale sprawdzę jak mówiłeś z tym filtrem. Tylko powiedz mi chodzi ci o rynienke na filtrze czy jest też jakaś pod nim (widoczna po jego zdemontowaniu) spedyt to co to w takim razie za odpływ :-) Temat co podałeś przeczytałem hmm... kilka razy. Ale jakoś nie znalazłem rozwiązania. Ni cholery nie wiem gdzie i czego zrobiłeś te dwie fotki. Czy to jest fotka zrobina na wydech w przedziale silnika? czy gdzieś zupełnie w inny miejscu. Odnośnie mocowania przewodów. Wkońcu dziś udało mi się porozmawiać z kompetentną osobą w ASO w Modlniczce pod Krakowem. Komplet - gumka + klamerka metalowa to koszt raptem 13,79zł niestety na indywidualne zamówienie i trzeba poczekać do tygodnia.
Gość spedyt Opublikowano 2 Października 2007 Opublikowano 2 Października 2007 spedyt to co to w takim razie za odpływ :-) Temat co podałeś przeczytałem hmm... kilka razy. Ale jakoś nie znalazłem rozwiązania. Ni cholery nie wiem gdzie i czego zrobiłeś te dwie fotki. Czy to jest fotka zrobina na wydech w przedziale silnika? czy gdzieś zupełnie w inny miejscu. Ten odpływ z nadkola jest od zupełnie innego urządzenia i już Przecież napisałem że odpływ z klimy jest pod osłoną termiczną, wejdź do kanału, rozbierz to zrozumiesz co jest na zdjęciach
Doman13 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Jeśli posiadasz szyberdach to sprawdź odpływy z niego. Idą sobie po dwóch stronach od przodu szybera przez słupki szyby przedniej i drzwi przednich, i wychodzą w okolicy zawiasów drzwi przednich. Gdzieś słyszałem że one też mogą pęknąć (gumowy wężyk) Sprawdź też to: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,17964.0.html A jak podłoga jest mokra to osuszacz trzeba zamontowąć. Albo podłoge ponieść i suszyć kowencjonalnie, ale to dużo roboty i czasu kosztuje. Osuszacz jest
marioti Opublikowano 8 Października 2007 Autor Opublikowano 8 Października 2007 Doman13 Szyberdachu niet... zapodany temacik czytałem ale czas na sprawdzenie będę miał dopiero w sobotę. Jak zobaczę to dam znać co się dzieje przy przeciwpyłkowym i spróbuję znaleźć też odpływ klimy :> Aczkolwiek nie sądzę bo z przodu też byłoby choć trochę mokro mimo że jest tam grubsza gąbka. Ale dzięki za rady. pozdrawiam wszystkich :th:
Tom-68- Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 Mówiłem o rynience nad filtrem przeciwpyłkowym.
Wihajster Opublikowano 11 Października 2007 Opublikowano 11 Października 2007 stawiam na przeciek przy filtrze pyłkowym
marioti Opublikowano 13 Października 2007 Autor Opublikowano 13 Października 2007 Mówiłem o rynience nad filtrem przeciwpyłkowym. Nooo... nad filtrem jest czyściutko, jutro zajrzę pod niego [br]Dopisany: 12 Październik 2007, 15:52 _________________________________________________Jak obiecałem tak uczyniłem Wyjąłem filtr p.pyłkowy, zrobiłem przegrodę z plasteliny (z lewej strony puszki filtra - tam gdzie normalnie woda spływa) i nalałem wody z boku aby sprawdzić połączenie dolnej części puszki filtra z wlotem powietrza do auta. Po godzinie nic. Suchutko. Odkręciłem osłonę terminczną a resztę odgiąłem i sprawdziłem wylot od klimy. Brak zanieczyszczeń. Skończyły mi się pomysły na tą wodę w środku. Wjechałem na kanał i zaglądnąłem pod spód. Po godzinie oglądania nic. Wszystko wygląda normalnie. hehe... autko mam kilka miesięcy (sprowadzone z włoch - co jak na włochy to muszę powiedzieć że człowiek dbał o auto). Kupując widziałem że autko jest niżej osadzone niż seria ale myślałem że ten Italiano wstawił sobie krótsze sprężyny. Jak już tam w ten kanał wlazłem no to sobie zobaczyłem że to nie sprężyny; bo amorki są żółte i mają śliczniusi napis KONI :thumbup: No ale to tak OT.
Darek_G Opublikowano 13 Października 2007 Opublikowano 13 Października 2007 U mnie powodem przeciekania była dziurka w tej gumie pod filtrem pyłkowym, przez którą wchodzą przewody (chyba od klimatyzacji, ale głowy nie dam). Dziura + zatkane otwory odpływowe = woda w środku ;(. To, że woda wypływa przed tylnymi siedzeniami spowodowane jest, jak już ktoś wcześniej pisał, mniejszą grubością gąbki w tamtym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi