Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Józek może to być rolka alternatora przypadłość w B6 :wink:

Rolka byla wymieniona wiec na pewno nie ona :whistling:

Może napinacz już nie trzyma albo pasek jakiś lichy kupiłeś?

Też przez to przechodziłem tzn. poranne piski przy odpalaniu i podczas kręcenia kierą. U mnie wywalony był totalnie napinacz (pęknięty) , a że lubie mieć wszystko cacy to wymieniłem wszystkie elementy napędu paska na nowe.

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pany ma ktoś jakieś inne przetwornice D2S niż ori Valeo?? Kurfa te moje padają jak muchy:facepalm: Nie wiem o co chodzi ale siada z prawej zawsze a potem za miesiąc zmienie na drugą i poprzednia znowu działa:kwasny:

Co jest? Tanie nie są bo 200zł za używki chcą:doh:

Opublikowano

Wilgoć:whistling:

Opublikowano
Wilgoć:whistling:

No kurfa gdzie jak lampy szczelne i jeszcze objechałem siliconem całą przetwornicę:whistling:

Opublikowano

To może być,od padajacego palnika. U mnie mak to ssmo i też ss cholerę dojść ładu nie mogę. Odeslalem jedną do rdkamacji do valeo a,oji odpissli że,jest 100% sprawna. Wiec albo prsez ten tydzień obeschla albo to wina,zarnika. Ja,jeszcse u siebie zmienię tej przewód od żarniki do przetwornich.

Opublikowano

Ktoś pytal czy dojazdówka 17" wejdzie na heble 320.. Sprawdziłem przed chwilą i weszła. ET 35. Ciasno jest ale nic nie obciera ;)

Opublikowano
Pany ma ktoś jakieś inne przetwornice D2S niż ori Valeo?? Kurfa te moje padają jak muchy:facepalm: Nie wiem o co chodzi ale siada z prawej zawsze a potem za miesiąc zmienie na drugą i poprzednia znowu działa:kwasny:

wez se kup koito i bedziesz miał z bańki:wink:

Opublikowano

Gwerty ma i to dość tanio:wink:

Opublikowano

wez se kup koito i bedziesz miał z bańki:wink:

A wymiarowo jest podobna czy trzeba kombinować??:whistling:Bo ja mam teraz zwykły xenon obudowę:wink:

Opublikowano

trzeba troche rezac ale nie ma wielkiego problemu:wink:

Opublikowano
trzeba troche rezac ale nie ma wielkiego problemu:wink:

dokładnie :wink: ale potem masz z bani te koito sa niedozajeb....:decayed:

Opublikowano

Też przez to przechodziłem tzn. poranne piski przy odpalaniu i podczas kręcenia kierą. U mnie wywalony był totalnie napinacz (pęknięty) , a że lubie mieć wszystko cacy to wymieniłem wszystkie elementy napędu paska na nowe.

wszystko było nowe z ASO wymienione jakieś 30 tyś temu :whistling:

a może sprzęgło klimatyzacji bo tego nie ruszałem a to wszystko jest na jednym pasku ? :eusathink:

Opublikowano

wszystko było nowe z ASO wymienione jakieś 30 tyś temu :whistling:

a może sprzęgło klimatyzacji bo tego nie ruszałem a to wszystko jest na jednym pasku ? :eusathink:

Kolego jest jeszcze jedno lozysko , ktore moze popiskiwac a mianowicie w tej lapie aluminiowej do , ktorej od dolu jest przykrecona pompa od wspomagania , od gory alternator a po srodku przechodzi sruba trzymajaca sprzeglo wiskozowe od wentylatora to wlasnie w tym miejscu jest jedno male lozysko. U mnie tez tak bylo , ze byly piski i wsio wymienialem i dalej piski byly slyszalne az wkoncu wdopatrzylem sie tego malego lozyska , wyjolem wentylator i palcem zakrecilem lozyskiem po czym pojawily sie piski z owego lozyska.

Wykrec wentylator ten napedzany paskiem i postaraj sie zakrecic lozyskiem i zobaczysz czy to z tego miejsca sa piski itp.

Opublikowano

a może jakieś zdjęcie masz gdzie to jest dokładnie ? Nie mam możliwości sam się tym zająć, więc musiał bym coś mechanikowi powiedzieć i dobrze wytłumaczyć :decayed:

Opublikowano

juz sle poczekaj

---------- Post dopisany at 12:43 ---------- Poprzedni post napisany at 12:41 ----------

Owe lozysko jest zaznaczone czerownym kolkiem i wlasnie przez to lozysko przechodzi sruba , ktora przykreca sie sprzeglo viskozowe z wentylatorem do tej lapy

KGr_Hq_N_oc_FINGFN78l_BSJ45v_WR_w_60_12.jpg

T2e_C16_R_zo_E9s5ne3_Vm_BSJ452_Dh_g_60_12.jpg

---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 12:43 ----------

Troche trzeba powykrecac aby wyjac ta lape i wymienic to lozysko ale jak masz troche zdolnosci manualnych to dasz rade , najgorzej w moim przypadku bylo z wykreceniem pompy od wspomaganai gdyz nie moglem zdjac kola pasowego od pompy bo sruby ja trzymajace byly za dlugie tak wiec wykrecilem do oporu ile sie dalo i uciolem luby od srub a pozniej wkrecilem troche krotsze , ktore mozna wlozyc prze taki jeden otwor w kole pasowym (bez zdejmowania kola pasowego) i dokrecic pompe.

No i oczywiscie potrzebujesz prase hydrauliczna lub kogos kto wydusi Tobie stare lozysko i wprasuje nowe. Ja za owe lozysko jakies 2 lata temu placilem okolo 130zl w ASO

Opublikowano

dziękować :wink: to rozumiem że ta łapa trzyma pompę od wspomagania tak ? sory że tak pytam ale blady w tym temacie jestem :doh:

Opublikowano
dziękować :wink: to rozumiem że ta łapa trzyma pompę od wspomagania tak ? sory że tak pytam ale blady w tym temacie jestem :doh:

Nie ma problemu :wink: tak do tej lapy od gory przykrecony jest alternator , po srodku gdzie to lozysko jest przykrecony wentylator napedzany paskiem a na dole jest przykrecona pompa od wspomagania.

Opublikowano

Nie ma problemu :wink: tak do tej lapy od gory przykrecony jest alternator , po srodku gdzie to lozysko jest przykrecony wentylator napedzany paskiem a na dole jest przykrecona pompa od wspomagania.

dzięki, będę kombinował, a powiedz mi jeszcze jakie łożysko tam przychodzi ? dostane je np na allegro gdzieś czy u TOMa ?

Opublikowano

Czyli dokladnie tak ma to byc , wczesniej bylo dolem do gory:

T2e_C16_R_zo_E9s5ne3_Vm_BSJ452_Dh_g_60_12.jpg

KGr_Hq_N_oc_FINGFN78l_BSJ45v_WR_w_60_12.jpg

---------- Post dopisany at 13:19 ---------- Poprzedni post napisany at 13:16 ----------

Jezeli chodzi o numer lozyska lub jakis rozmiar to w tym Ci nie pomoge , najlepiej jak bys kogos na forum z ETKA podpytal o numer czesci , pokazal mu te zdjecia i wtedy bedziesz znal ori numer czesci lub dokladny rozmiar lozyska bo Ja nie pamietam a tez w ASO w ETCE im pokazywalem o co mi chodzilo. Sorki

Opublikowano

Dzięki wielkie za wszystko :thumbup1::thumbup1: