Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B6 DIVISION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie i Panie jak zakodować fis tak aby pokazywał ta mala cyferkę 1-2 po prawej w rogu? ktoś kiedyś pisał a nie mogę teraz tego znaleźć

udi A4 2001 > Dash panel insert, adapting illumination, DIS, radio clock and on-board computer

In adaption channel 19 the following functions are adapted:

Radio clock

Driver information system

On-board computer

Illumination options

The following options are possible:

1st digit: Radio clock and sports seats:

Coding value XXXX0 = Radio clock not active

Coding value XXXX1 = Radio clock active (with PR no. U2A)

Coding value XXXX2 = Radio clock not active and sports seat active (only RS4) (with PR no. Q4P)

Coding value XXXX3 = Radio clock active and sports seat active (only RS4) (with PR no. U2A and Q4P)

2nd digit is not coded, so always 0:

XXX0X

3rd digit: Driver Information System:

Coding value XX1XX = Highline dash panel insert without driver information system, (no drive time alarm, no washer fluid/brake light/bulb warning (even in Check) and Computer option not selectable from menu. Only range displayed on on-board computer. (dash panel inserts with PR no. 9Q3)

Coding value XX2XX = Driver information system with menu guidance

Coding value XX3XX = Driver information system with menu guidance and unit switching (dash panel inserts with PR no. 9Q2 and 9Q4)

4th digit: On-board computer:

Coding value X0XXX = On-board computer (only level 2 - long-term memory)

Coding value X1XXX = Level 1 and 2 (dash panel inserts with PR no. 9Q2 and 9Q4)

5th digit: Illumination options:

Coding value 0XXXX = Illumination (pointer and scale) on only active with lights on

Coding value 1XXXX = Pointer illumination on active with ignition on, scale (1st dimming characteristic) and pointer illumination active with lights on

Coding value 2XXXX = Scale illumination (1st dimming characteristic) active with ignition on, scale and pointer illumination active with lights on

Coding value 3XXXX = Scale (with 2nd dimming characteristic) and pointer illumination active with ignition on or lights on

• Odpowiedzi 86,1 tys.
  • Wyświetleń 3,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Pany, próbuje u kumpla wyregulować bixy (bez spryskow i samopoziomu) i kręce tą śrubą imbusową co nachodzi w błotnik i próbowałem tą śrubą plastikową od długich i też nic... żadnych zmian. Co moze być nie tak ? (zębatka od śruby imbusowej się kręci ale żadnej reakcji na kręcenie nie ma, w długich też...)

:facepalm:

potrzebna wasza pomoc :hi:

Opublikowano

Skad wiesz ze zadnej reakcji nie ma ? to nie bedzie tak widoczny ruch soczewki ze po kilka cm bedzie sie ruszala , sprawdz wieczorem kilka metrow od sciany i wtedy zobacz czy sie zmienia

Opublikowano

Exacly, dobrze radzi polać mu :D

Opublikowano

no ok dzięki :hi: bede próbował, a jest możlwiość, że sruba do regulacji w jakiś sposób się wykręciła ?

Opublikowano

Krecac pokretlami w lampie odlaczonej czy wylaczonej nie zauwazysz po soczewce roznicy, musisz ustawic sie kilka metrow od sciany moze byc 3-4m odpalic lampiony i wtedy krecac mozna zauwazyc zmiany w ustawieniach. Troche watpiwe jest aby w obu lampach byly niesprawne wszystkie 4 regulacje nieprawdaz? :D

Opublikowano
Krecac pokretlami w lampie odlaczonej czy wylaczonej nie zauwazysz po soczewce roznicy, musisz ustawic sie kilka metrow od sciany moze byc 3-4m odpalic lampiony i wtedy krecac mozna zauwazyc zmiany w ustawieniach. Troche watpiwe jest aby w obu lampach byly niesprawne wszystkie 4 regulacje nieprawdaz? :D

Ja ustawialem wedlug tych schematow i potem bylem na stacji i nie musieli nic poprawiac.vahase7e.jpg

na5ata5u.jpg

Opublikowano

przecież w lampach kręcąc regulacją przesuwa się cały plastik ,co jest widoczne nawet przy wyjętej lampie ,ja miałem przypadek że ten plastik zeskoczył z regulacji i się nie ruszał zdejmij dekiel i sprawdź czy nie spadł

Opublikowano

:hi:

Panowie i Panie,

czy ktoś zdjął te plastikowe listwy z drzwi (w połowie ich wysokości) ??

Zastanawiam się jak by wyglądało autko bez tych listew i co o tym sądzicie ?? :eusathink:

Będę się pozbywał tych listew z przedniego i tylnego zderzaka i zastanawiam się czy ich z boków również nie zdjąć ... :whistling:

Opublikowano

jak zdejmiesz listwy to będziesz miał dziury w drzawiach

Opublikowano
jak zdejmiesz listwy to będziesz miał dziury w drzawiach

Ooo, tego nie wiedziałem :shock3:

Z tego co czytałem to pisali że na taśmę dwustronną są przymocowane, więc nie spodziewałem się że pod nimi będą dziury.. :facepalm:

W takim razie wszystko jasne - listwy muszą zostać :decayed:

Dzięki za info :hi:

Opublikowano

tak przyklejone na taśmę ,ale mają kołki ustalające

Opublikowano

To w takim razie te listwy na przednim i tylnym zderzaku też będą miały takie kołki ustalające ?? :eusathink:

Opublikowano
To w takim razie te listwy na przednim i tylnym zderzaku też będą miały takie kołki ustalające ?? :eusathink:
Te nie mają:wink:
Opublikowano
drzwi.jpg
Opublikowano
Te nie mają:wink:

To tych się pozbędę bo mam już ich dosyć :naughty:

---------- Post dopisany at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany at 19:09 ----------

Nie no takich dziur to nie zostawię - od wentylacji mam klimę :grin:

Opublikowano

Yyyy a to Ty wygrales te lusterka? Bo jak tak to pytanie spoznione ;) wygladaja na ori, ale nie wiadomo jakie fotochromy wklady tam sa czy z B6 czy z B7 czy z A6 itp

Opublikowano

yyyy a to ty odpuściłeś ???

obudowy wydaje mi się że ori

ledy z A6

no i te foto to jest pytanie

Opublikowano

Nie ja nie bralem udzialu w aukcji lsuterka mam elektr.skladane i jedynie wklady bede zmienial na foto ;)