miszcz_kierownicy Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Witam Pytanie jak wyżej czyli: Jak usunąć naklejkę z nr rejestracji z szyby przedniej ? Czym to zeskrobać żeby nie porysować szyby?
mcm Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 żyletka lub nożyk do tapet, pozostałości usunąć rozpuszczalnikiem lub acetonem
burus2 Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 benzyną ekstrakcyjna to deski nie zeżre jak pokapiesz
mcm Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 benzyną ekstrakcyjna to deski nie zeżre jak pokapiesz tego się nie pryska na szybę tylko nasącza szmatę więc nie wiem jak można kapnąć
czesia Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Szeroki nożyk do tapet (ew skrobak do płyt ceramicznych) i zaczynasz ściągać od rogu podgrzewając jednocześnie cału czas suszarką (uwaga nie za mocno robi się zimno na dworzu żeby szyba nie pękła) schodzi bardzo ładnie, resztki czyszczę acetonem lub innym rozpuszczalnikiem.
adr1018 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Ja zerwałem naklejkę a potem plamę po kleju trzymałem nasączoną szmatką w acetonie i wszystko zeszło
akjam Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Zmywacz do paznokci jak używasz. P.S. Podobnych wątków było już sporo!
oresco Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Ja podgrzewam zawsze np suszarką do włosów i zrywam, a resztę która zostaje zmywam benzyną ekstrakcyjną i mam pewność, że niczego nie porysuję ani nie uszkodzę , choć jest to trochę czasochłonne.
paweu1 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Zmywacz do paznokci z ACETONEM
zdzis Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Na ciepło bezproblemowo powinno schodzić. A tak na przyszłość żeby nie robić na złość osobie która będzie następna kleiła nalepę nie przygotowujcie specjalnie szyby xD bo później takie efekty i nie chce schodzić
huzio00 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 ja kiedyś skrobałem maszynką jednorazowa do golenia a potem zmywacz do paznoci czyli aceton
krzysieqakces Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Suszarka do włosów - moim zdaniem najlepszy sposób potem resztki jakimś preparatem jak tu koledzy podpowiadają i jest elegancko
mcm Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 z tą suszarką w tych temperaturach bym uważał bo zamiast naklejki możemy mieć na szybie pajączka
WinterOOOO Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Najlepiej zbić szybę, kupić i założyć nową i będzie święty spokój ale tak na poważnie żadnych suszarek bo dojście kijowate, tylko zmywacz do paznokci wacik (taki do zmywania twarzy) namoczyć wacik, przyłożyć do naklejki, potrzymać tak z minute po czym małymi ale mocnymi ruchami dookoła rozcierać - schodzi aż miło już przerobione w mojej niuni
ksiu85 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Najlepiej nozyk do czyszczenia plyt ceramicznych w piecach elektrycznych a resztki kleju rozpuszczalnik na szmatke i trzec az zejdzie
MASATO Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 od zewnętrznej strony szybę podgrzewasz opalarką a później delikatnie żyletka albo nożem i jak się postarasz to nie będzie ani śladu a i nalepka będzie możliwa do ponownego użycia
wojciu0308 Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 czasami nawet sam rozpuszczalnik wystarcza
zdzis Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Rozpuszczalniki potrafią utrudnić nawet takie zdzieranie. Ale ogrzanie jak najbardziej jest godna polecenia do odklejania jakichkolwiek elementów.
miszcz_kierownicy Opublikowano 31 Października 2010 Autor Opublikowano 31 Października 2010 Użyłem zmywacza do paznokci i zdrapałem paznokciem. Pół godziny i po sprawie
Rekomendowane odpowiedzi