rafal_1281 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Witam... Mam problem a mianowicie ubywa mi ciecz chłodząca w zaskakująco szybkim tempie. Orientuje się ktoś co może być tego przyczyną ? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale audi posiada instalacje gazową założoną dnia 9.08.2010
michal_g84 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 to akurat nie wiele mówi, że dużo Ci ubywa ze zbiorniczka, to może oznaczać wyciek z dosłownie każdego miejsca (węże, chłodnica), podjedź gdzieś na kanał zdejmij osłonę, rozgrzej silnik i zaczekaj aż będzie kapało, ale zacznij oglądać od przewodów gazowych z płynem chłodniczym, może jakąś opaskę źle Ci dokręcili
Bogumił Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Zacznij od sprawdzenia czy gdzieś na zaciskach przy króćcach nie masz przecieków.
michal_g84 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 a i na drugi raz nie zakładaj dwóch tematów w dwóch różnych działach na ten sam temat
Omenos Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 A nie przybyło Ci oleju w silniku ?
WinterOOOO Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Jak przed założeniem instalacji nie ubywało to może zobacz węże które idą do parownika, za silnikiem powinny się przyłączać do układu cieczy chłodzącej silnika i może tam opaska jest nie dokręcona. U mnie pewnie się mechanikowi nie chciało dokręcać bo dostęp chu....wy i tam mi właśnie ubywało.
maniek598 Opublikowano 27 Października 2010 Opublikowano 27 Października 2010 Najczęściej ubywa przez króciec z tyłu głowicy pod rurą od powietrza jest w nim czujnik temperatury
Rekomendowane odpowiedzi