Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wybór anteny do CB-Radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aha dzieki bo nurtowalo mnie to pytanie strasznie :) dzieki koedzy za odp

tylko będziesz co chwila lukał na niego :naughty:

staniesz gdzieś między blokami i sie przerazisz :polew:

Opublikowano

Ja osobiście używam Floride i pomimo tego, że jest krótka świetnia sobie radzi. Zasięg ok. 5-6 km. Co jeszcze zaliczam na plus tej antenki to, że nie jest kąskiem dla złodziei z racji tego, że nie można łatwo wymienić kabla po odcięciu go. Po kradzieży nie odsprzedadzą już tego jako "mało używanej".

Opublikowano

Znam osobiście kol. Defendera i pomimo mojego szacunku dla jego wiedzy, a przede wszystkim pasji, nie sugerowałbym się tym rankingiem. Zaznaczam, że bardzo lubie Arka.

Podam tylko jeden przykład. Co do reszty nie bedę sie rozpisywał.

Miejsce pierwsze: Wsród naprawdę wspaniałych anten znalazł sie President texas.

uwierzcie mi, że to (choć całkiem ładna) śmietnik.

Jeśli miałbym umieścić ja w tym rankingu, to znalazła by sie pomiędzy 7, a 8 miejscem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy chcę zmienić moją Floridę na coś dłuższego, ale montażowa przymocowana do klapy bagażnika na wysokości lampy.

Czy możecie polecić antenę do tego typu mocowania? No i do uchwyt, zwykły czy droższy? Kabel chciałbym pociągnąć pod tapicerką klapy w kierunku podsufitki i dalej powrót boczkiem i progiem do przodu.

Celuję w Presidenta o długości do 110 cm.

Opublikowano

Polecam Sirio Turbo 1000 :good:

Opublikowano

Dzięki, poczytałem sobie o tej antenie i jestem mile zaskoczony.

A jeśli chodzi o uchwyt to zwykły czy ten, który ma już dziurkę od góry? Wtedy nie trzeba zginać anteny.

A może ciągnął ktoś już kabel przez tylną klapę, boczek i próg aż w miejsce nóg?

Opublikowano

Dzięki, poczytałem sobie o tej antenie i jestem mile zaskoczony.

A jeśli chodzi o uchwyt to zwykły czy ten, który ma już dziurkę od góry? Wtedy nie trzeba zginać anteny.

A może ciągnął ktoś już kabel przez tylną klapę, boczek i próg aż w miejsce nóg?

Ja puściłem tak kabel w progu przy kierowcy u mnie idzie, na całej długości[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 13:57_________________________________________________Co do antenki ukradli mi moją i założyłem tym razem sobie krótszą, bo stwierdziłem że mi niepotrzebny taki długi bat. Priorytetem był wygląd i żeby była krótka. Chciałem Sirio 800 Turbo, ale nie mieli w sklepie i brałem co było:

http://www.bascom.lodz.pl/Antena_CB_Lemm_AT_106-36.html

PS Akurat ruszałem w trasę i się zastanawiałem czy jednak tą jedną trasę pokonać bez anteny (i szukać sirio). Jak bym nie kupił zapłaciłbym 2 razy, stali w nietypowych miejscach dziady.

Opublikowano

Dziś zamówiłem PRESIDENT IOWA http://president.com.pl/oferta/anteny/iowa/

Wieczorkiem wybebeszyłem tapicerkę, a jutro odbiorę ze sklepu, zamontuję i zrobię kilka zdjęć. Później umieszczę na forum z krótkim opisem mojego montażu.

Opublikowano

Mam IOWA w busie, w komplecie z Unidenem 510 i jestem bardzo zadowolony ciągnie dalej jak zestaw w Audi, radio Uniden 520 + Florida

Opublikowano

ja mam unidena 520xl a do tego antenke sirius ml 145 i śmiga rewelka :evil:

Opublikowano

ja mam unidena 520xl a do tego antenke sirius ml 145 i śmiga rewelka :evil:

Generalnie ML-ki dobrze smigaja czy to Presidenta, Midlanda, Sirio czy jeszcze inne

Opublikowano

Ja używam (na busie) polecaną przez Kolegów Sirio Turbo 5000 ( w zestawie z Lincolnem ).

Moim zdaniem rewelka :good:

Opublikowano

Ja używam (na busie) polecaną przez Kolegów Sirio Turbo 5000 ( w zestawie z Lincolnem ).

Kiedyś testowałem tą antenę,20 km nadawanie, 30 km odbiór :good: prawie 2 metry długosci robi swoje :naughty:

Opublikowano

Taki zestaw, to się rozumie :good: :good: :good:

W trucku używam Magnum s9 i Santiago 1200 :gwizdanie:

Opublikowano

ja korzystam z wilsona little will, poczatkowo chciałem jakas antene na stałe ale facet w sklepie poprzymierzał mocowania pod tylnia klape i srednio to chciało pasowac, na relingach nie było dobrej masy i zostałem przy metrowej magnesówce, która idelanie miesci sie na szerokosc w bagazniku a i z wjazdami do grazy podziemnych nie ma problemu. Antena pracuje z radyjkiem unidena 520 i jestem w zupełnosci zadowolony z uzyskanego kompromisu.

Opublikowano

W trucku używam Magnum s9 i Santiago 1200 :gwizdanie

widzę że spodobał ci się Magnum :kox:

zbieram kasę na niego :kox:

Opublikowano

W trucku używam Magnum s9 i Santiago 1200 :gwizdanie

widzę że spodobał ci się Magnum :kox:

zbieram kasę na niego :kox:

Chcesz? Sprzedam Ci mojego. juz mi sie przejadl. Czas na jakąś zmianę :P
Opublikowano

narazie mam inne wydatki ale na pw palnij ile ta przyjemność u ciebie :wink4:

Opublikowano