radomek Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 Witam w moim liczniku predkosciomierz zawyza predkosc 3-4 razy niz jest na klimatroniku. Postanowilem kupic nowy tylko nie moge znalezc takeigo samego, na allegro sa tylko do benzyny. I dlatego mam takie pytanie czy licznik bedzie poprawnie wskazywal obroty jak podlacze do swojego Diesla licznik od benzyny i zminie tarcze obrotmierza.
fantastic Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 u mnie zawyża też !!! pokazuje 8-10km więcej niż na klimatroniku
schiller Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 u mnie zawyża też !!! pokazuje 8-10km więcej niż na klimatroniku to norma ale u kolegi jest to 3-4 razy
fantastic Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 3-4 razy to dużo zawyża ale przynajmniej może sie pochwalić że jego autko pociągnie jakieś 240-250km/h
radomek Opublikowano 6 Października 2007 Autor Opublikowano 6 Października 2007 3-4 razy to dużo zawyża ale przynajmniej może sie pochwalić że jego autko pociągnie jakieś 240-250km/h juz tak robilem
Yukas Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Zegary muszą być z Diesla... Kupić, wymienić i po kłopocie :th:
Doman13 Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Zegary muszą być z Diesla... Kupić, wymienić i po kłopocie :th: Nieprawda. Mogą być zegary z benzyny i działają. Co do przekłamania szybkości to zaczynam mieć wrażenie że w to jest norma. Jak miałem zegar ori to kłamał 5km/h w przód. Wymieniłem na licznik z benzyny i kłamie dokładnie tak samo... Jak jadę 120lm/h to w rzeczywistości GPS i klimatronik pokazuje 115km/h. Ja się po prostu przyzwyczaiłem.
Yukas Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Ale czy obrotomierz będzie pokazywał właściwą wartość obrotów silnika ? Raczej nie, bynajmniej tak jest w innych samochodach które miałem trzeba było wówczas przerabiać wskaźnik obrotomierza.
schiller Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Nieprawda. Mogą być zegary z benzyny i działają. Co do przekłamania szybkości to zaczynam mieć wrażenie że w to jest norma. Jak miałem zegar ori to kłamał 5km/h w przód. Wymieniłem na licznik z benzyny i kłamie dokładnie tak samo... Jak jadę 120lm/h to w rzeczywistości GPS i klimatronik pokazuje 115km/h. Ja się po prostu przyzwyczaiłem. jest to zupełnie normalny i pożądany efekt (wiadomo przekraczanie prędkości, bezpieczeństwo itp.) i występuje w każdym samochodzie. w jednym mniej w innym więcej. a koledze chodzi o obrotomierz a ten na pewno będzie pokazywał źle...
Doman13 Opublikowano 8 Października 2007 Opublikowano 8 Października 2007 Ja jeżdże na zegarach benzynowych i obrotomierz pokazuje DOBRZE... Fuksiarz jestem? czy co.
Rekomendowane odpowiedzi