Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Co ma wpływ na start silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do posiadaczy ADR najlepiej z 95-96, po ilu obrotach silnika zapala Wam auto?

U mnie jest to ok3 obrotów i zastanwiam się czy to normalne bo inne auta palą dosłownie po niecałym obrocie.

Co może mieć wpływ na to, że zapala tak "późno" ?

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do posiadaczy ADR najlepiej z 95-96, po ilu obrotach silnika zapala Wam auto?

U mnie jest to ok3 obrotów i zastanwiam się czy to normalne bo inne auta palą dosłownie po niecałym obrocie.

Co może mieć wpływ na to, że zapala tak "późno" ?

U mnie tak samo, 2-3 obroty wału i zagaduje.

Opublikowano

u mnie po jednym razie, ZAWSZE. (oprócz ostatniej parodii z przepustnicą )

Opublikowano

u mnie po jednym razie, ZAWSZE. (oprócz ostatniej parodii z przepustnicą )

Kur..., aż sprawdzę u siebie, bo teraz by wychodziło, że u mnie jest coś nie halo... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

To od czego to zalezy? Swiece? Rok temu zmienialem... zrobilem 10k km... przewody? pompa paliwa? wtryski ?

Opublikowano

Zdrowe wtryski, pompa paliwa, nastawnik ciśnienia, mocny akumulator i pali od strzała :decayed:

O przewodach , cewkach , świecach i jakości paliwa nie wspomne :cool1:

Opublikowano

U mnie rano około 2-3 obroty

Opublikowano

Pompa paliwa to mój typ. Ostatnio zajmowałem się problemem długiego kręcenia w aucie kolegi. Zróbcie sobie prosty test. Przekręćcie kluczyk kilka razy, zanim odpalicie auto z rana, tak, aby pompa paliwa np. trzykrotnie się włączyła. Jeśli zapali od strzała - macie odpowiedź. Koszt samej pompy paliwa to ok 100 (używka), lub 120 zł nowa (sam wkład - trzeba rozbierać swoją pompę i przekładać).

Opublikowano

Pompa paliwa to mój typ. Ostatnio zajmowałem się problemem długiego kręcenia w aucie kolegi. Zróbcie sobie prosty test. Przekręćcie kluczyk kilka razy, zanim odpalicie auto z rana, tak, aby pompa paliwa np. trzykrotnie się włączyła. Jeśli zapali od strzała - macie odpowiedź. Koszt samej pompy paliwa to ok 100 (używka), lub 120 zł nowa (sam wkład - trzeba rozbierać swoją pompę i przekładać).

Nie wiem jak u kolegi w aucie ale w adr pompa dopiero działa jak kręci rozrusznik więc nic z tego a po drugie niedawno wymieniłem pompę mówka oryginał i nic to samo więc prawdopodobnie adr tak mają że palą po 2-3 obrotach.

Opublikowano

mi tam lata elegancko a samochód od handlarza odziwo chyba przyfarciłem. Naprawdę na dotyk potrafi ogarnąć... czyli ogólem z każdym dniem jestem zadowolony z tego co kupiłem.

Opublikowano

jestem PRO :polew:

Opublikowano

Rano 2-3 obroty i gada, gdy jest ciepły 1 obrót.przebieg 168tys.

Opublikowano

u mnie to samo 2-3 obroty i dopiero pali a kolego w ten przebieg to ja bym tak nie wieżył

Opublikowano

U mnie też tak jest że po 2-3 obrotach :confused4: chociaż kiedyś tak nie było.

Opublikowano

wieRZył

Opublikowano

po 14 godzinach w pracy i dwóch piwkach każdemu może sie zdarzyć